Help mij Rijk verder te helpen...

Help mij Rijk verder te helpen...
Suus Vanwee
Deel deze actie via:

Op 29-1-2021 redde ik hem van straat, 1-2-2021 zou hij worden uitgezet maar heb ik hem opgeëist Op 4-2-2021 begon onze reis..

 

Op 29-1-2021 kon ik mijn kat Rijk redden van een verschrikkelijk leven op straat, waar hij minstens 3 jaar, maar zeker wel langer, heeft rondgezworven. Hij zou na zijn castratie weer uitgezet worden omdat hij “wild” zou zijn. Dit was absoluut niet het geval, ik zag dat er in hem ooit een huiskat heeft gezeten, dus heb ik hem opgeëist en opgehaald op 4-2-2021 bij de dierenopvang waar hij, nadat ik hem ingesloten had, aan had overgedragen via de dierenambulance. 

Eenmaal thuis was hij uiteindelijk heel snel “om” en het bleek echt een schatje te zijn! Hij kreeg alle tijd om te wennen en bij te komen en dit ging aanvankelijk goed. Ik zou, als hij geacclimatiseerd was, uitgebreid bloedonderzoek laten doen. Dit omdat zijn geschatte geboortedatum toch wel al op 14/15 jaar uitkwam. 

Al snel bleek Rijk veel te plassen en te drinken. Na een bezoek op 4-3-2021 en 11-3-2021 bleek Rijk nierfalen stadium 2 te hebben. Ook had hij ernstige bloedarmoede waarvoor hij direct behandeld werd. 

Nog geen 5 weken later, veel plassen, veel drinken, maar nu continu aan de waterbak en op de kattenbak. Terug naar de dierenarts dus en hier kwam, na een onderzoek, de diagnose diabetes uit.  

Alle onderzoeken en afspraken bij diverse dierenartsen hebben mij tot nu toe in totaal rond de €1000,00 gekost, mede door verkeerde handelswijze en misdiagnoses. Deze zijn grotendeels bekostigd door lieve mensen welke mij hebben gesteund in het hele proces vanaf het van straat redden, tot de behandelingen. Rijk is een geliefde kat geworden in de tussentijd en zijn lot trekt vele mensen aan. 

We hebben tot nu toe een lange weg afgelegd en gelukkig is hij nu, na ruim 8 maanden, stabiel op de insuline Prozinc (€60,00 per flesjes). Dit houdt in dat ik 2 keer daags insuline toedien, zorg dat hij goed eet (voornamelijk natvoer), hij zijn ondersteunde supplementen van de huisdierendokter krijgt voor zijn achterhand, nieren en diabetes en Semintra (€45,00 per flesje per maand) om zijn bloeddruk op peil te houden en zijn nieren te ontlasten. Ik moet hem dus scherp in de gaten houden voor wat betreft zijn gezondheid, iets wat met mijn vrijwilligerswerk (ik red zwerfkatten van de straat), vaak pittig is geweest in het afgelopen drukke kitten/zwerfkatten seizoen. 

Op 22-12-2021 ben ik voor zijn vaccinatie naar de dierenarts gegaan en hier werd ter controle ook naar hart en longen geluisterd. Er is geconstateerd dat Rijk een ernstige hartruis heeft, gradatie 4 uit 6. Een hartecho is nodig om de oorzaak te achterhalen en om duidelijk te krijgen wat plan van aanpak moet zijn als dat noodzakelijk is. 

Afgelopen zomer heeft er ook een ingreep aan zijn gebit plaatsgevonden, waarvan ik dacht dat dit goed gedaan was. Helaas was de behandeling niet goed genoeg gedaan is mij gisteren duidelijk geworden. 

Voordat Rijk ooit onder narcose kan, is dus geadviseerd zijn hart beter te onderzoeken. Een hartecho kost inclusief consult, mij €335,00. Dit betreft een veterinair specialist gevestigd in Vught. Mijn eigen dierenarts heeft me op 24 december aangegeven dat hij me sowieso door moet verwijzen ivm de ingeschatte gradatie van de hartruis.

Indien noodzakelijk (vermoedelijk wel) zal een bloedonderzoek ook weer nodig zijn op zijn vitale organen.

Ik weet dat Rijk niet het eeuwige leven heeft, zeker met al zijn mankementen. Wel weet ik dat ik het hem zijn leven, wat hij nu bij mij heeft, zo aangenaam mogelijk wil blijven houden. Dit dus inclusief alle zorg en toewijding die hij van mij krijgt. 

Het zou fijn zijn als men mij daarbij kon ondersteunen. Uiteraard betaal ik zelf al ontzettend veel, wat niet meer dan normaal is, maar een steuntje in de rug ontlast mij ook weer en houdt me stress loos, waardoor ik dus beter functioneer en nog beter voor hem, maar ook voor mijn andere katten, kan blijven zorgen. 
 

Ik voel me er ontzettend opgelaten onder, maar ik weet dat dit Rijk de beste kansen geven, welke hij zo enorm hard verdient 💗


Foto 1: op de vensterbank bij mij thuis, een paar weken geleden. 
Foto 2: Buiten, in ernstige nood, nog voordat hij gevangen werd.
Foto 3: 4-3-2021 bij de dierenarts
Foto 4: Eind april, na de diagnose diabetes.

▪︎ €500,00 is een schatting, afhankelijk van wat er uit de onderzoeken komt. Zijn gebit moet ook echt gedaan worden ook.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 23-12-2021 gestart
1129x bekeken

Actie georganiseerd door:

Suus Vanwee

Suus Vanwee

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 23-12-2021 gestart
1129x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Dieren
Misbruik melden