Help Olivia groeien en leren eten ❤️

Help Olivia groeien en leren eten ❤️
Deel deze actie via:

Olivia kan mits therapie bij NoTube geholpen worden om eindelijk normaal te kunnen eten dmv aangepaste persoonlijke therapie.

 

Ons lief dochtertje Olivia is nu 2 jaar en 10 maanden, wat een rit hebben we er al op zitten om haar een normaal voedingspatroon te proberen leren eten…

Kinderartsen en diëtisten hier geraken er niet aan uit hoe of wat, iets dat al vele andere ouders in gelijkaardige situaties hebben mogen ondervinden.

Ons meisje heeft nooit honger. Ze weigert bijna alles van eten, gaande van fruit, groenten, pastagerechten, ovenschotels, etc.

De enige dingen die ze wel soms wilt eten, zijn: droog pannekoekje van 1 bepaald merk, boterhammetje met kindjesvlees op school, droge rijst met een beetje warme curry eronder, Petit Gervais. Met veel geluk eens een fruitknijpzakje.

Veel dagen leeft ze op 1 pannekoekje. Niet oké, ondanks alle mogelijke tips en tricks te proberen en zelf het goeie voorbeeld te proberen geven, haalt het allemaal niks uit.

Olivia heeft amper weerstand en wordt erg vaak ziek. Zo stonden we onlangs op het punt om haar een voedingssonde te moeten laten geven, waarop het advies volgde om haar gewoon die chips te laten eten puur om calorieën binnen te krijgen. 
Straf hè, we zouden het niet geloofd hebben als we het niet meemaakten.

Er is pure paniek op haar gezichtje te zien als we haar willen laten eten, ze probeert soms te proeven, maar zodra ze met haar tong de textuur heeft geproefd haalt ze het uit haar mond en is het moment gepasseerd.

Bovendien is Olivia chronisch geconstipeerd door het gebrek aan vezels en stabiel voedingspatroon. Zij krijgt de volwassen dosis laxeermiddel en zelfs dan is het niet altijd genoeg. Ze associeert stoelgang met pijn. 

Via ouders in dezelfde situatie kwamen wij terecht bij NoTube. Dit is een gespecialiseerde eetkliniek te Graz, Oostenrijk, opgestart door 2 pediaters van het universitair ziekenhuis aldaar. 
Zij hebben een succes rate van 94% om kinderen met voedings- en eetproblemen verder te helpen.

Dit doen ze door aangepaste persoonlijke therapie, waaronder zowel medische onderzoeken - is er toch een niet achterhaalde medische reden en hoe moet die aangepakt worden? - als psychologische begeleiding en een soort ortho-logopedie.

Er is trouwens ook de 2de optie dat we hier via ‘de eetstudio’ aan een therapie beginnen, eveneens zonder terugbetaling en met dan best een aanzienlijk prijskaartje.

— UPDATE: De Eetstudio vindt Olivia te jong om bij hen therapie te volgen. 

Wel kregen wij van iemand een dokter binnen het kinderziekenhuis aangeraden, iemand die een multidisciplinair team zou aansturen voor specifieke eetproblematiek. Of Olivia’s type eetprobleem daarvoor in aanmerking komt wachten we nu af, want eerder contact met diëtisten aldaar bracht ons niet op dat pad. —

Het kosten plaatje is voor ons erg stevig, maar het is zo de moeite waard om ons meisje een normaal leven te geven met een gezond normaal voedingspatroon en dus een gezonde ontwikkeling/groei. 

Opdat ook zij zou mogen genieten van het lekkers dat er is. Opdat haar organen gezond zouden mogen verder ontwikkelen. Opdat zij op school geen uitzondering meer zou moeten zijn.

Wij zijn ten einde raad en dit is werkelijk onze laatste hoop.

Hartelijk dank alleen al om onze actie te lezen en te delen, des te meer indien u ons kan helpen 🙏🏼
 

Heel veel liefs

Olivia

Melissa & Tom

— UPDATE: Het duurt nog wel even voor we naar Graz zullen kunnen vertrekken, zij zijn op de hoogte van de poging tot financiële oplossing. In tussentijd blijven we erg actief bezig met het aantal producten te proberen uitbreiden door enorm veel aanmoedigen, belonen, geduld en zachtheid. Banaan is nu het enige volledig gezonde voedingsproduct dat ze soms kan eten, maar we hebben haar wel zover gekregen om een sandwich te eten. Ze probeert, ze doet enorm haar best, maar het is niet iets waar ze zelf vat op heeft. 
Op financieel vlak is inmiddels ook duidelijk dat de 10000 euro dat men vraagt voor de behandeling in Graz exclusief verblijf aldaar gedurende 3 weken en alle daarbijhorende kosten is. Dat viel nog wel even tegen. Wat zijn de winnende lotto nummers ook weer?

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 06-06-2022 gestart
2107x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Melissa De Commines

Melissa De Commines

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 06-06-2022 gestart
2107x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog