Help ons aub met de verdere behandeling voor onze mama haar pancreaskanker

Help ons aub met de verdere behandeling voor onze mama haar pancreaskanker
Fanny De Busscher
Deel deze actie

Onze mama heeft helaas pancreaskanker. Help ons aub haar overlevingskansen te vergroten

251 donaties
88%
€ 4378 van € 5000 ingezameld

Dag iedereen,

Ongeveer anderhalf jaar geleden kregen we het moeilijkste nieuws die je ooit kan aanhoren. Onze mama heeft uitgezaaide pancreaskanker. Een van de ergste kankers die er zijn. Er werd een tumor van ongeveer 2.2 cm ontdekt in haar pancreas en uitzaaiingsvlekken in haar beide longen.

Er werd meteen met chemo gestart maar zes maanden aan de zware Folfirinox chemo had helaas geen krimping van de tumoren gebracht. Een korte chemostop van 4 weken deed de tumor met de helft terug aangroeien. Er werd overgeschakeld naar een andere chemo, gemcitabine x abraxane en daarna gemcitabine x cisplatin. Deze laatste deed de tumor enkel nog agressiever groeien. Momenteel zijn we aan de laatst mogelijke chemo-optie: onivyde x 5FU.

Na anderhalf jaar chemo heeft haar lichaam al een serieuze strijd gestreden met heel wat fysieke gevolgen. Bij de eerste behandeling verloor mama het gevoel in haar handen en voeten. Nu kan ze niet meer met de wagen rijden, trappen lopen is moeilijk, knoopjes dichtdoen lukt niet meer en haar creatieve werkjes zijn niet meer mogelijk. De ziekte maakt haar depressief. Het is moeilijk voor ons alle drie om hoop te blijven houden, maar onze sterke onderlinge band sleurt ons hierdoor.

Onze moeder is er altijd geweest voor ons. Ze heeft steeds haar verlangens en idealen opzij gezet om zowel mijn broer als mezelf alles te kunnen geven. Ze was er steeds voor mens en dier. Als voorlezer in de bib voor kleine kindjes of om haar in te zetten om materiaal, voeding of medisch materiaal voor zwerfhondjes in te zamelen.

Ik kan me geen wereld indenken zonder mijn moeder; mijn beste vriendin. Ze is er altijd voor ons geweest. Wij willen er alles aan doen om haar de best mogelijke kansen te geven. Zodat we nog zo lang mogelijk samen kunnen zijn.

Vorige zomer schakelden we een orthomoleculaire arts in die ons vertelde dat er in de Verenigde Staten een studie loopt met beloftevolle resultaten. Een synthetische vorm van Vitamine D, genaamd Paricalcitol zou helpen om het befaamde stroma rond de pancreastumor weg te werken zodat de chemo beter de tumor kan bereiken.  We deden deze infusen bijna 4 maanden lang. Aan een kostenplaatje van 2500-3000€ per maand (afhankelijk van de opbouwende dosis). Gedurende enkele maanden was de situatie stabiel maar na het beëindigen van de therapie begonnen de tumor markers terug te stijgen en werd de pancreastumor opnieuw groter.

Geld om de therapie opnieuw te beginnen hebben we helaas niet meer. Financieel was het voor ons onhoudbaar om deze behandeling verder te blijven zetten. De infusen zijn immers niet terugbetaalbaar ondanks herhaaldelijke pogingen en aanvragen bij ziekenfonds en bijzonder solidariteitsfonds.

Onze enige hoop is nu om mama in te schrijven voor buitenlandse studies aangezien er in België geen studies zijn rond mama haar mutatie (ATM-mutatie). In Frankrijk, Barcelona en Duitsland (Heidelberg) lopen er studies met een combinatietherapie PARP-inhibitor en ATR-remmers. Op dit moment zou dit de beste keuze zijn voor verdere behandelingen. Maar buitenlandse studies worden slechts voor een klein stukje terugbetaald (enkel het toegediende studiemedicijn). Scans, behandeling voor bijwerkingen, bloedtesten, vervoer, verplichte overnachting etc worden niet terugbetaald. Vaak wordt een voorschot gevraagd van 5000€ om zeker te zijn dat de medische kosten gedekt kunnen worden. Een bedrag die wij helaas niet meer hebben door de hoge kosten van de Vitamine D-infusen die we vorige zomer zijn gestart.

We willen er alles aan doen om onze moeder te helpen, dus de mogelijkheid op een verdere behandeling willen we zeker niet laten liggen. Alleen is het financieel echt ontzettend moeilijk voor ons.

Graag hadden we daarom gevraagd of het mogelijk zou zijn om ons hierbij wat te steunen met een kleine gift. De behandeling kan mama's ziekte mogelijks terug in een langere stabiele situatie duwen en wie weet wat de toekomst dan nog kan brengen. Het biedt in ieder geval hoop die er niet meer is als we geen verdere behandelingen meer kunnen doen of betalen.

AUB help onze mama zodat ze verdere behandeling kan krijgen! We willen alles doen om haar te helpen maar hebben jullie hulp nodig! Help haar alstublieft!!!

Heel erg bedankt voor jullie tijd en lieve hulp xxx

Fanny en Glenn, de kinderen van Christine en een poot van onze hond Senne, haar trouwste maatje

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 20-07-2021 gestart
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Fanny De Busscher

Fanny De Busscher

251 donaties
88%
€ 4378 van € 5000 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 20-07-2021 gestart
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog