Help overstroomd Wallonië

Help overstroomd Wallonië
Deel deze actie

Steun de mensen in Wallonië die alles verloren hebben bij de overstroming van 14 juli

130 donaties
€ 7.758 ingezameld
Beschikbaar in:  Frans

Chaque dimanche, nous partons en Wallonie avec du matériel de secours. Ce dimanche, ce sera la 35e fois que nous faisons cela.

C'est tout un travail de rassembler suffisamment de biens de secours pendant la semaine qui précède pour les emmener sur place. Nous livrons également toutes les marchandises au domicile des personnes concernées. Cela demande aussi beaucoup d'organisation pour trouver les personnes qui en ont vraiment besoin.

Pour le moment, nous nous concentrons principalement sur la fourniture d'une aide alimentaire à ceux qui en ont besoin ou qui ont des difficultés à l'obtenir.

Par conséquent, nous sommes également très heureux des personnes qui veulent nous soutenir financièrement. Avec cela, nous pouvons ensuite acheter les choses nécessaires, car nous ne recevons pas toujours tout ce qui est nécessaire sous forme de dons.

Iedere zondag trekken we naar Wallonië met hulpgoederen. Aanstaande zondag zal dit trouwens de 35e keer zijn dat we dit doen.

Het is een hele klus om gedurende de week vooraf voldoende hulpgoederen samen te krijgen om mee te nemen naar ginder. Wij gaan ook steeds alle goederen ter plekke bij de getroffenen aan huis afleveren. Ook dit vraagt heel wat organisatie om steeds mensen te vinden die dit echt nodig hebben.

Op dit ogenblik concentreren wij ons voornamelijk op het leveren van voedselhulp voor diegene die dit nodig hebben of die het moeilijk hebben om hier aan te raken.

Daarom zijn wij ook erg blij met mensen die ons op financieel vlak willen steunen. Hiermee kunnen we dan de nodig dingen aankopen, want we krijgen niet altijd alles wat nodig is gedoneerd.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 23-08-2021 gestart
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd voor:

Hulp voor slachtoffers overstromingen Wallonië vanuit Vlaanderen

Hulp voor slachtoffers overstromingen Wallonië vanuit Vlaanderen

Actie georganiseerd door:

Johan & Solange Hermans - Tastenoye

Johan & Solange Hermans - Tastenoye

130 donaties
€ 7.758 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 23-08-2021 gestart
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

In de media

Slachtoffers overstromingen zitten in de kou: Verwarmen moeilijk of onbetaalbaar

01 Dec 2021

Na de watersnood van afgelopen zomer is de situatie in getroffen gebieden in Wallonië nog steeds schrijnend. Johan Hermans ging al meermaals ter plaatse helpen en merkt dat heel wat mensen het bijzonder moeilijk hebben om bijvoorbeeld hun huis te verwarmen.

Redactie24.be

Nog altijd schrijnende situaties na overstromingen in Wallonië: “We zien achteruitgang”

24 Nov 2021

Eind augustus startten Johan Hermans en zijn vrouw een steunactie om de mensen in Wallonië na de zware en vernietigende overstromingen te helpen door geld in te zamelen en spullen naar ginder te brengen. Nu drie maanden later geeft hij een update van de situatie op verschillende plaatsen in Wallonië.

Redactie24.be

Leerlingen Sint-Martinusscholen bakken voor Waalse slachtoffers overstromingen: “Ze hebben er zelfs geen bakker meer”

07 Oct 2021

HERK-DE-STAD - Bijna drie maanden na de vreselijke overstromingen in en rond Pepinster moeten de slachtoffers nog steeds rekenen op hulp van vrijwilligers om te overleven. Omdat de buurt geen enkele bakker meer heeft, trommelen vrijwilligers al wekenlang iedereen op om brood te bakken. Deze week zijn de leerlingen van de bakkerijschool in Herk-de-Stad de leveranciers van dienst.

Het Laatste Nieuws

Nog veel nood aan hulp na de overstromingen: "Mensen vragen sinds kort opnieuw eten"

30 Aug 2021

Anderhalve maand na de overstromingen is de nood aan hulp nog bijzonder groot in Wallonië. Johan Hermans ging al 11 keer ter plaatse om te helpen en getuigt over de schrijnende situatie.

Redactie24.be