Help Shiva in zijn laatste levensfase met goed dak boven zijn hoofd.

Help Shiva in zijn laatste levensfase met goed dak boven zijn hoofd.
Shanta Bajnath
Deel deze actie

Shiva woont hier samen met zijn gezin. Uit de oogst van hun klein landbouwgrond kunnen ze nauwelijks van rondkomen.

19 donaties
€ 445 van € 4750 ingezameld

Ik heb met Shiva te doen. Hij is een oudere persoon. Hele harde werker. Maar heeft niet eens een goed dak boven zijn hoofd. Hier wil ik samen met u verandering in brengen. De zware regentijd begint 3 weken eerder dit jaar (U.P. in India). In de laatste week van mei al dit jaar.

U kunt meehelpen door een bijdrage te doen en vervolgens dit bericht verder te verspreiden. We kunnen met  z'n allen  een arme boer toch wel helpen? 

Dat huis waarin Shiva nu woont is zo wat helemaal op.  Om de kou en regen niet binnen te laten heb ik afgelopen jaar aan de zijkanten  flink plastic laten plaatsen. Toch stroomde het regenwater naar binnen. Zware regen gaat gepaard met zware winden. Het rietenmateriaal is ook niet tegen alle weersomstandigheden bestand. De onderkant van het rietenwoning is niet afgedicht.

In de maanden van november tot en met  februari kan de temperatuur naar 0 graden dalen. Dan zit het gezin te bibberen van de kou. Verwarming is er niet.

Shiva heeft weinig bezittingen .Hij heeft 1 koe die melk geeft. Er is een fiets voor hun vervoer. Voor de rest planten ze rijst, kikkererwten, kruiden, zwarte mosterdzaad (dat tot spijsolie verwerkt wordt), suikerriet, tarwe en  groene mung bonen.  Al gelang de geschikte jaargetijden  wordt er geplant . De grond wordt veelal het hele jaar door intensief gebruikt .Ze hebben immers een klein stuk land waarop alles gebeurt.  Om de vruchtbaarheid van de grond in stand te houden moet het land vaker bemest worden.

Bijna alles wat er  geoogst wordt is veelal voor eigen gebruik. Alleen de suikerriet wordt verkocht. De winst zonder loon bedraagt  jaarlijks ongeveer 100 Euro . Landbouw producten leveren hier over het algemeen heel erg weinig op. Maar er bestaat weinig keus. 1 zoon van Shiva verdient 5000 rupees per maand Hij is ingenieur . Dit is zo ongeveer 75 euro. Helaas is dit  niet eens toereikend voor hem zelf.

De maaltijden die zij nuttigen  zijn vrij eenvoudig. Wat het land veelal biedt. Bij nood wordt er rijst met zout en peper geserveerd. Ondanks het feit  dat er het gehele jaar door wordt gewerkt, zijn  er weinig inkomsten in dit gezin. 

Hun huis is vanwege de hitte in de zomer erg  brandgevoelig vanwege de rietenbladeren waarmee er is gebouwd. Het gaat zo lang het goed gaat. Het deed mij erg veel verdriet  te zien dat er na zoveel inspanningen hun levensstandaard ver onder de maat ligt. Vandaar deze oproep voor Shiva uit India aan jullie allemaal.

Ik  reken op uw steun om in ieder geval de rietenwoning te vervangen door materiaal van steen en hout. Net als bij de rest van de woningen in het dorp (zie actie foto)

In de huidige staat kan er in de regentijd en winter nauwelijks worden geslapen en gekookt.  Het water van het landbouwgebied stijgt en stroomt naar binnen in de woning .Van boven en van  de zijkanten stroomt ook water naar binnen. In de avond wordt er gewacht dat de regen een beetje ophoudt om te kunnen slapen. Koken vindt in de huidige woonsituatie buiten plaats.  U begrijpt het wel hoe lastig dat is in de regentijd.

Hele trieste situatie.

Helpt u alstublieft ook mee?

Uw steun is heel erg belangrijk

Dank u wel.

Met vriendelijke groet,

Shanta Bajnath

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 19-04-2022 gestart
775x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Shanta Bajnath

Shanta Bajnath

19 donaties
€ 445 van € 4750 ingezameld
Actie loopt tot 25-06-2022

Donaties

 
Toon alle donaties
op 19-04-2022 gestart
775x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog