Hospital Project Gongo - Tanzania: support to provide a Christmas Miracle!!

Hospital Project Gongo - Tanzania: support to provide a Christmas Miracle!!
Vivienne Erftemeijer
Deel deze actie

Help mij een kerstwonder te brengen aan een ziekenhuisje in het afgelegen dorpje Gongo in Tanzania!

85 donaties
108%
€ 2387 van € 2200 ingezameld

Habari!

Naar de apotheek, huisarts of een ziekenhuis gaan: allemaal erg normaal hier in Nederland. Toch zijn er plekken in de wereld waar goede gezondheidszorg helemaal niet normaal is! 

Afgelopen augustus heb ik de kans gekregen om vrijwilligerswerk te doen in een afgelegen dorpje, Gongo, in Tanzania. Samen met andere vrijwilligers heb ik daar meegeholpen aan het bouwen van eco-vriendelijke toiletten. Daarnaast kregen wij de mogelijkheid te helpen in het schooltje en het ziekenhuisje. 

Als verpleegkunde student heb ik een passie ontwikkeld voor het zorgen van mensen. Deze ervaring met vrijwilligerswerk heeft enorm veel met mij gedaan. Het heeft mij mijn ware doel in mijn leven laten zien: voor mensen zorgen op plekken waar goede gezondheidszorg niet vanzelfsprekend is. 

Tijdens het helpen in het ziekenhuisje werd ik geraakt door het gebrek aan verpleegkundigen, verloskundigen, dokters, materiaal en apparatuur. Er is maar 1 dokter voor het hele ziekenhuisje!!

Daarom ben ik direct in contact gebleven na mijn terugkeer naar Nederland. Samen met de plaatselijke NGO SANA heb ik een plan opgezet om het ziekenhuisje in Gongo te steunen. 

Aankomende december met kerst en oud en nieuw vlieg ik dan ook terug om een kerstwonder te brengen. Ik ga plaatselijk samen met Sana materiaal voor het ziekenhuisje kopen waar zij vele jaren erg veel aan zullen hebben! 

Denk aan het volgende materiaal: bloeddrukmeters, stethoscopen, nierbekkentjes, kochers, scharen, alle soorten verbandmateriaal, handschoenen, pleisters en rolstoelen.

Met deze fundraise wil ik geld ophalen voor dit materiaal. Ik heb een aparte rekening geopend waar al het geld op wordt gestort dat met deze fundraise wordt opgehaald. Het materiaal dat lokaal aangeschaft kan worden koop ik in Dar Es Salaam, Tanzania, waarna we 6 uur het binnenland in reizen om de spullen naar Gongo te brengen. Op deze manier weet je zeker dat het geld wat je doneert voor de juiste doeleinden wordt gebruikt en het materiaal goed terecht komt! Het materiaal dat niet lokaal aangeschaft kan worden koop ik in Nederland en neem ik mee in een extra koffer. Na afloop zal ik natuurlijk delen wat er precies gekocht is en hoe blij jij het dorpje met je bijdrage hebt gemaakt!

Dus: doneer voor het ziekenhuisje in Gongo in Tanzania! Help mee zodat ik een kerstwonder kan brengen! Elke kleine tot grote bijdrage helpt enorm!

Het dorpje Gongo zal je eeuwig dankbaar zijn!

 

Ahsante sana! 

(Het opgehaalde geld wordt dus alleen gebruikt voor het aanschaffen van materiaal voor het ziekenhuisje en gaat dus NIET naar mijn vliegticket/verblijf/andere eigen kosten)

Contact: sanaholanzi@gmail.com

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 19-10-2021 gestart
2139x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd voor:

SANA - Saving Africa's Nature Tanzania

SANA - Saving Africa's Nature Tanzania

Actie georganiseerd door:

Vivienne Erftemeijer

Vivienne Erftemeijer

85 donaties
108%
€ 2387 van € 2200 ingezameld
Actie loopt tot 01-07-2022

Donaties

 
Toon alle donaties
op 19-10-2021 gestart
2139x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog