Hulp aan Saikouba

Hulp aan Saikouba
Gerald Olthuis
Deel deze actie via:

Werkgelegenheid (toekomst) ontwikkelen in Gambia, voor het gezin van Saikouba Jameh en zijn naaste familie.

 
€ 0 ingezameld

Gambia is naast het kleinste land van Afrika tevens één van de armste in dit continent. Werkgelegenheid is er amper en sociale voorzieningen zijn nihil.
Sinds een aantal jaren ondersteunen wij daarom een aantal gezinnen met een maandelijkse financiële bijdrage. hiermee zijn ze voorzien van onderdak en eten- en drinken.
Voor één van deze gezinnen hebben wij deze crowdfunding gestart. Het gaat om Saikouba Jameh, een vader van twee tieners en getrouwd met Jatou. Ze wonen eenvoudig in Bakau, een kleine stad in de buurt van de kust.
Saikouba was werkzaam als reisgids maar door Covid en economische verslechteringen is zijn werk (en dus ook zijn inkomen) volledig weggevallen. 
Omdat we Saikouba graag willen ondersteunen bij het vinden van nieuw werk zijn we gaan kijken naar de mogelijkheden die bij zijn situatie passen. Daarbij kwamen we al snel tot het besluit om iets op te zetten als taxi chauffeur.
Het is dan ook ons streven om voor het eind van dit jaar een auto te gaan verschepen naar Gambia om zo een nieuwe toekomst te geven aan Saikouba en zijn gezin.
We hebben hiervoor zelf een redelijk bedrag gereserveerd, maar nog mooier zou het zijn om met steun van jullie een nog betere 4x4 te kunnen aanschaffen…
Het mooie van dit alles is dat niet alleen Saikouba en zijn gezin hiermee zijn geholpen, indirect steunen we meerdere gezinnen.
In Gambia is het normaal dat je met meerdere gezinnen (en alle familieleden) bij elkaar blijft wonen om zo de armoede iets draaglijker te maken. Iedereen helpt elkaar dus!!
We zouden het heel erg op prijs stellen wanneer je ons financieel wilt steunen. 
Alvast bedankt!!!
Gerald en Lucia Olthuis

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 19-02-2023 gestart
378x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Gerald Olthuis

Gerald Olthuis

 
€ 0 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 19-02-2023 gestart
378x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog