Hulp gevraagd voor bestolen gezin op Curacao

Hulp gevraagd voor bestolen gezin op Curacao
Deel deze actie

Alleenstaande moeder met 5 kinderen ten einde raad en heeft geen toekomst perspectief meer voor haar en haar kinderen.

12 donaties
€ 245 van € 6000 ingezameld

Lieve Mensen,

Graag jullie liefdevolle aandacht voor deze alleenstaande moeder met 5 kinderen op Curacao.

In september 2001 is een alleenstaande moeder met 5 kinderen vanuit Haïti naar Curaçao gekomen met de hoop op een betere toekomst voor haar en haar kinderen. 

Deze lieve hardwerkende mensen hebben hier vervolgens een nieuw leven opgebouwd met een tijdelijke verblijfsvergunning, met zicht op een permanente vergunning. De kinderen zijn hier naar school gegaan, hebben nieuwe vrienden gemaakt en zijn later gaan studeren. Tijdens hun studie hebben ze in hun vrije uurtjes keihard gewerkt voor een inkomen om een beetje rond te komen.

 

Op 1 maart 2021 verloopt hun tijdelijke vergunning. Dat betekent dat ze na 1 maart geen gezondheidszorg meer kunnen krijgen en dus ook geen medicijnen meer. Het betekent ook dat ze hier niet meer kunnen werken, want om te kunnen werken heb je de juiste papieren nodig. Hierdoor hebben ze nu ook geen inkomen.

 

Ondertussen zijn er twee kinderen ziek geworden. Het ene kind is diabeet en het andere kind  heeft nier problemen en wekelijks een dialyse nodig. In Nederland zijn inmiddels meerdere nieren beschikbaar, maar omdat ze geen papieren en paspoort hebben, kunnen zij hier geen gebruik van maken.

 

Vanaf het moment dat ze op het eiland kwamen in 2001 tot nu hebben deze mensen allemaal hard gewerkt en gestudeerd om wat van hun leven te kunnen maken en geld te sparen. 

 

Met dit gespaarde geld hebben ze in goed vertrouwen een bureau ingeschakeld die voor hen de paspoorten en de verblijfsvergunningen in orde zou maken zodat ze op het eiland konden blijven en de kinderen de zorg zouden konden krijgen die ze verdienen.

Dit geld is overgemaakt naar dit bureau met de afspraak dat alles geregeld zou worden. De persoon die dit in orde zou maken, heeft nooit voor de papieren gezorgd maar heeft al hun geld gestolen en is met de noorderzon vertrokken.

 

Uiteraard is hier aangifte van gedaan en nu blijkt dat er meerdere gedupeerden zijn van deze oplichtingspraktijken van dit bureau. 

Er wordt een onderzoek gestart naar deze mevrouw en haar malafide praktijken, alleen  krijgt deze familie hier niet hun geld mee terug. 

De familie is ten einde raad…. Gelukkig zijn er  een aantal lieve mensen hier op het eiland opgestaan om deze familie te helpen.

Een goede advocaat wil hen ook helpen om gratie te kunnen krijgen van de overheid omdat het hier gaat om oplichting! 

 

Zoals u misschien begrijpt, werkt deze advocaat niet gratis en proberen we op deze manier toch wat goeds te kunnen doen voor deze, door vreselijk onrecht getroffen mensen. Dit willen we doen middels een crowdfundings actie op te zetten en zo toch wat geld bij elkaar te kunnen verzamelen. 

Deze familie heeft recht op een fatsoenlijk leven! Zij hebben er alles aan gedaan om hier iets van hun leven te maken, door te studeren en hard te werken. Nu zien ze hun hele leven in duigen vallen omdat ze zijn bestolen. In het ergste geval worden ze terug gestuurd naar Haïti waar ze niemand kennen en niks weten van het land en hoe het daar allemaal werkt. 

Alle beetjes helpen!! Mochten hier nog vragen over zijn, stel ze gerust. 

Ontzettend bedankt namens deze familie!

Nieuws

Collectanten

Laden...

Actie georganiseerd door:

Marjolein Beuzel

Marjolein Beuzel

12 donaties
€ 245 van € 6000 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties