Iedereen verdient een goede start

Iedereen verdient een goede start
Sanne De Jong
Deel deze actie

Samen kunnen jullie mij helpen met een goede start!

0 donaties
€ 0 van € 8000 ingezameld

Doneer Zet deze actie in gang en wees de eerste die deze actie steunt!

Ieder kind verdient een goede start. 

Jammer genoeg heb ik die zelf niet gehad. Mijn naam is Sanne en ik ben 24 jaar. 

Op mijn 10e ben ik uit huis gehaald vanwege verwaarlozing en armoede. Ik heb mijn gehele jeugd van te huis tot te huis geleefd. Toch nam ik het heft in eigen handen! Ondanks mijn ongelukkige start, wist ik dat het leven zo veel moois voor mij in petto had. Ik ben op mijn 16e begonnen met werken. Al was het maar een bijbaantje achter de kassa. Ik wist dat ik hard moest werken om mijn droom leven op te bouwen. Ook wist ik, dat ik een opleiding wou volgen. Op de prille leeftijd van 18 jaar schreef ik verschillende fondsen aan, met de vraag wie mij kon helpen mijn opleiding te financieren. Dat is gelukt en heb ik mijn opleiding tot maatschappelijk werker succesvol afgerond. Was mijn fiets stuk? Dan liep ik naar me stage. Ook bleef ik werken om in me eigen onderhoudt te voorzien. Ik heb hard gewerkt en dat wierp zijn vruchten af. Op mijn 21e kreeg ik een vast contract aangeboden. En werk ik sindsdien met alle liefde in de zorg. Het gaat goed.

Nu hoor ik je denken. Als alles goed gaat, waarom een steun actie? Omdat ik geen goede start heb gehad, en daar tot de dag van vandaag de gevolgen van zie. Ik zou met jullie bijdrage bijvoorbeeld mijn rijbewijs willen halen. Vriendinnen om mij heen kregen dat allemaal op hun 18e cadeau, dat had ik niet. Misschien lukt het me zelfs om met jullie hulp me eerste eigen roestbakkie te kopen. En kan ik rijden naar mijn werk in plaats van het eeuwige overstappen. Ik kan me oren niet geloven als ik verhalen hoor over de ‘jubelton’ Ik heb voor mijn eigen plekje moeten werken. En dat is niet erg, ik ben hartstikke gelukkig met mijn huur huisje. Toch verlang ik óók naar een mooie bank, en die iets wat dure kleed van de leen bakker. Een goede uitzet. En niet elke maand moeten stressen over of ik het wel rond krijg, omdat ik op niemand terug kan vallen. 

De zorg is nou eenmaal geen vetpot. En al haal ik alle voldoening uit me werk. Met mijn beginnend salaris blijft het hard werken om dingen te bekostigen, vooral in deze tijd. Ik ben trots op wat ik tot nu toe zelf bereikt heb. Maar soms is het niet erg om hulp te vragen. Iedereen verdiend het om hulp te krijgen. Iedereen verdient een goede start. 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 07-05-2022 gestart
69x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Sanne De Jong

Sanne De Jong

0 donaties
€ 0 van € 8000 ingezameld

Doneer Zet deze actie in gang en wees de eerste die deze actie steunt!

Donaties

 
Toon alle donaties
op 07-05-2022 gestart
69x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog