Inzamelingsactie voor comfortbehandeling kanker

Inzamelingsactie voor comfortbehandeling kanker
Annemarie Van Tilburg

Annemarie van Tilburg heeft je hulp in de hulp bij pijn en comfortbehandeling uitgezaaide kanker voor haar en haar familie.

 

Annemarie van Tilburg (52) dit jaar nog kerstmis haalt, daar durft ze haar hand niet voor in het vuur steken, want ze lijdt aan kanker. De ingeweken Nederlandse is verzot op de kerstsfeer en heeft nog één grote wens. Ze hoopt nog één keer voluit kerst te kunnen vieren. “Ik steek alweer vol ideeën en wil in september ons huis inrichten met kersttaferelen.” Om dat mogelijk te maken, is ze een crowdfunding gestart.

Annemarie van Tilburg kun je misschien kennen van ‘Mijn Beste Kerst Ooit’, het VTM-programma waar ze eind dit jaar opdook met haar schoondochter Talitha Van Meenen. Annemarie kwam 17 jaar geleden in West-Vlaanderen terecht door de professionele activiteiten van haar man. Na zestien jaar in Wingene gewoond te hebben, huist ze nu al een jaar in Egem.

Zelf was Annemarie aan de slag als kok en poetshulp aan huis, nu zit ze tussen de chemokuren in thuis. “Het is best pittig. Na zo’n sessie voel je je ook ellendig, er zijn betere dagen, maar dat worden er steeds minder.”

Annemarie groeide niet op in een warm nest. “Ik heb een zes jaar jongere broer en voor hem maakte ik het altijd gezellig met kerst, dat is iets wat ik blijf koesteren. Ieder jaar spaarde ik om wat kerstspullen te kunnen kopen. Ik tracht ook een inspiratiebron te zijn, zowat 2.000 mensen volgen mijn Facebookpagina Christmas Decorations Annabella’s. Daar rep ik met geen woord over mijn ziekte. Kerstmis moet sfeer en gezelligheid uitstralen, daar wil ik mijn ziekte niet bij betrekken.”

Het was artiest Lieven Barbier uit Aalter die Annemarie op het idee bracht een crowdfunding te organiseren. “Ik ben daar niet zo goed in thuis. Lieven, die onder zijn artiestennaam Brush Hour werkt, kwam hier een muurschildering maken. Jawel, in het teken van kerstmis. We zijn ondertussen vrienden geworden.”

Decoratie met een twist

Lieven zal zijn artistieke talenten mee inzetten om geld in het laatje te brengen. Annemarie hoopt zo wat financiële ademruimte te krijgen om nog eens echt uit te pakken. “Ik zou graag in september mijn woning helemaal inrichten in kerstsfeer, ik heb al een viertal thema’s in mijn hoofd. Dat zal ik dan uiteraard ook weer delen op mijn Facebookpagina.”

“Ik zou ook voor één dag de deuren openzetten voor iedereen die mij gesteund heeft. Want eerlijk: er zijn al wat maskers afgevallen. Mensen van wie je denkt dat je op hen kunt rekenen en plots niet meer thuis geven. Daar tegenover heb je anderen die het zelf niet makkelijk hebben, maar die je wel onvoorwaardelijk steunen

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 21-07-2023 gestart
4839x bekeken

Actie georganiseerd voor:

Brush Hour Muurschilderingen

Actie georganiseerd door:

Annemarie Van Tilburg

Annemarie Van Tilburg

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 21-07-2023 gestart
4839x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Medisch
Misbruik melden