Jongeren in Kenia helpen bij hun ontwikkeling en verbeteren van hun omstandigheden

Jongeren in Kenia helpen bij hun ontwikkeling en verbeteren van hun omstandigheden
Reza Zweers
Deel deze actie via:

Ik ga jongeren helpen bij hun ontwikkeling en hun omstandigheden verlichten door muziek, kunst, dans en Engelse les

 

Hoi! Mijn naam is Reza.

Ik ben 15 jaar oud en ik heb deze crowdfunding gestart omdat ik heel graag 3 weken vrijwilligerswerk in Kenia wil gaan doen deze zomervakantie (mits corona dit toelaat, anders wordt het in een vakantie erna). Ik denk er al lang over na om zoiets te gaan doen, iets goeds voor de wereld. Altijd al heb ik de drang gehad om mensen en dieren te helpen. In mijn omgeving kan ik al kleine dingen doen om mensen te helpen natuurlijk, maar ik wil graag iets doen wat nog meer impact heeft. Daarom besloot ik het groter aan te pakken, deze reis die jullie hopelijk mogelijk zullen maken;)

Ik ga veel dingen doen in de richting van: Jongeren gitaar leren spelen, met ze zingen, met ze tekenen, enz. Ik ga helpen kinderen en jongeren de kans te geven toegang te krijgen tot een reeks vaardigheden en emoties die anders onaangetast blijven. Muziek, dans, kunst en cultuur zijn ook geweldige middelen om mensen bij elkaar te brengen. Maar het allerbelangrijkste: het is bewezen dat het onderwijzen van muziek, dans, kunst helpt bij de psychologische en emotionele ontwikkeling van jongeren en hun samenleving. Bijvoorbeeld ook bij het verwerken van verdriet. Zelf speel ik gitaar en sing and songwrite. Als er genoeg geld opgehaald is, ga ik een instrument voor hun kopen,  zodat wanneer ik weg ben ze hetzelfde kunnen doen. Ik ben sociaal en ik houd veel van dansen, knutselen, tekenen…noem maar op! Ook zal ik mensen engels gaan leren. Hier heb ik de kans om vwo te doen, waardoor ik nu goed engels spreek en andere vakken goed beheers. Ik wil Keniaanse kinderen de kans gunnen om datzelfde te leren, en mijn kennis over te brengen. Ook ga ik op kinderen passen van arme families, waarvan de ouders veel moeten werken om nog een beetje te kunnen eten en dan niet bij hun kinderen kunnen zijn. Ik kan ook koken, dus dat zou ik dan ook voor ze kunnen doen. Ook zou ik dan hun kinderen kunnen helpen met hun huiswerk, of ze andere kennis aanleren. Ik ga het allemaal doen bij Volunteerworld, de grootste vrijwilligersorganisatie van de wereld! Ik geloof sterk dat ik een goede bijdrage kan leveren daar, ik hoop dat jullie daar hetzelfde over denken.  Natuurlijk help ik mezelf hier ook mee, het is bijvoorbeeld goed voor mijn ontwikkeling. Ook ben ik een denker. Vragen zoals: “Waarom ben ik hier”. “Iedereen piekert over de kleinste dingen, terwijl ze zich niet voor kunnen stellen hoeveel mensen het slechter hebben.” Enzovoort. Ik wil graag wat gedaan hebben voor de wereld en daar wil ik jong mee beginnen! ;)

Wat ik wil gaan doen kost alleen heel veel geld, 2000 euro in totaal… Als u wat zou willen bijdragen zou ik dat erg lief vinden, elke euro telt! Wanneer u nog een idee heeft wat ik naast het project nog kan doen om te helpen, hoor ik dat graag. Dat kan per bericht op deze site of naar mijn e-mail adres: rezazweers@gmail.com                            

Jullie zorgen er immers (hopelijk) voor dat dit door kan gaan! :)

 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 23-05-2021 gestart
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Reza Zweers

Reza Zweers

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 23-05-2021 gestart
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog