klimaatgunstige gewassenteelt (Bamboe)

klimaatgunstige gewassenteelt (Bamboe)
Wouter Baens

Het planten/groeien van bamboe als vorm van milieuvriendelijke landbouw.

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Onze aarde ondergaat een stevige klimaatsverandering. Zoals velen onder ons maak ook ik mij hier zorgen om. Daarom wil ik, Wouter Baens mijn steentje bijdragen. Ik wil graag opstarten met het telen van bamboe. Bamboe is een grassoort die al heel nuttig is gebleken. Het gewas haalt bijvoorbeeld enorme hoeveelheden CO2 uit de lucht. (100 tot 400 ton CO2 per hectare) Daarbovenop levert het meer zuurstof af dan traditionele gewassen. De scheuten zijn een belangrijke grondstof voor de voedingssector. Omdat de vezel voor 70% uit cellulose bestaat, is bamboe ook nuttig voor de productie van textiel en papier. Ook de bouw en de autosector ‘vergroenen' door het gebruik van bamboe. Het hout van de stokken wordt dan weer gebruikt in de houtsector. Kortom, er gaat niks verloren van de plant.

Het gewas is van nature bestand tegen ziektes en schimmels en behoeft dus geen schadelijke chemicaliën om ze gezond te houden. ook heeft ze weinig onderhoud nodig. Als je bedenkt dat één enkele wortel ±15km bamboe kan voortbrengen, kan je wel stellen dat deze plant uiterst rendabel is voor de industrie maar voornamer nog voor het milieu. 

Met de opbrengst van deze steunactie zou ik om te beginnen een stuk landbouwgrond  van 1 hectare (tussen €55k en €70k) en jonge planten willen aankopen om te starten.  Met de opbrengst van de gewassen wil ik deze vorm van milieuvriendelijke landbouw verder doen groeien en andere projecten steunen die bevorderlijk zijn voor onze kostbare planeet. 

Het is tijd voor verandering!!!  

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 27-08-2023 gestart
83x bekeken

Actie georganiseerd door:

Wouter Baens

Wouter Baens

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Donaties

 
Toon alle donaties
op 27-08-2023 gestart
83x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog