Komt ons (t)huis ooit af?

Komt ons (t)huis ooit af?
Annette Hoorn
Deel deze actie

We hebben uw hulp nodig om ons huis af te bouwen na jaren van onzekerheid en faillisement projectleider.

65 donaties
11%
€ 5535 van € 49500 ingezameld

Hallo mooi mens, 

Wat fijn dat u ons verhaal wilt lezen, want we hebben uw hulp hard nodig om weer in een huis te kunnen wonen!

Wij zijn Annette en Didier, en we wonen met onze zoon in Oosterwold, Almere. Toen mijn man en ik elkaar leerden kennen, vertelde hij bij onze eerste date dat hij een grote droom had: hij wilde een rond huis bouwen. En hoewel deze droom jaren op de achtergrond was, kwam het weer ter sprake na een moeilijke periode in ons leven. Na mijn burnout en depressie in 2013 wilden we ons leven anders vormgeven en eindelijk de stap maken een rond, ecologisch huis te bouwen en te gaan wonen in een rustige omgeving.

We zochten bouwgrond, een ontwerp en een projectleider die dit huis kon helpen bouwen. We vonden in 2015 de grond en bouwmogelijkheden in Almere Oosterwold. Waarna we in 2017 voor één jaar verhuisden naar een tijdelijk huurhuis in Almere. We vonden een projectleider die wereldwijd al zo’n 400 domewoningen had gebouwd, bezochten in Frankrijk diens projecten, oriënteerden ons verder online, en vol goede moed betrokken we in 2018 een stacaravan op onze bouwgrond. We tekenden het contract en deden de aanbetaling voor de fabricage van de materialen. 

Echter, de materialen kwamen niet... Dit bleek de start van een lange periode van loze beloftes, het niet nakomen van afspraken, aan het lijntje worden gehouden, hoop geven en weer afnemen. Hoop als de we de constructietekeningen krijgen, desillusie als daarna maanden niets gebeurt. Hoop als er na een jaar eindelijk materialen worden geproduceerd, ontgoocheling als ze één week voor levering aangeven die materialen door te verkopen als we niet extra betalen. We regelen en financieren ondertussen zo veel mogelijk zelf. Hierdoor is het afgesproken aankoopbedrag al ruim overschreden. Van onze aanbetaling is echter nog steeds niets omgezet in bouwmaterialen of arbeid. 

We hebben meerdere malen gedacht om te stoppen. Er is echter geen weg terug. Het gaat om een bijzonder huis dat niet door een andere partij geleverd kan worden. Verkopen van het project is ook niet mogelijk omdat er nog niet eens een casco staat. Op dit moment staan we dan ook met onze rug tegen de muur. Onze aanbetaling blijkt door foutieve bedrijfsvoering in rook opgegaan, de projectleider heeft geen geld meer en kan dus niets meer voor ons bestellen. Ons spaargeld is op, dus zelf materialen aanschaffen lukt ook niet meer. Lenen kan maar beperkt, want waarvan en wanneer kunnen we dat terugbetalen? We zitten nu met een onafgebouwd huis, dat niet eens wind en waterdicht is. En een projectleider die niets meer doet en eigenlijk economisch failliet is.

Inmiddels gaan we ons 4de jaar in de caravan in. Emoties als hoop, angst, boosheid, zorgen en verdriet, spelen al die jaren een enorme rol in ons leven. Deze stress en onzekerheid begint te knagen aan onze relatie en aan ons gezinsleven. Wij voelen ons moegestreden, gedesillusioneerd, verdrietig en weten niet meer wat te doen.

We hebben dringend uw hulp nodig.

Help ons alsjeblieft dit unieke, bijzondere ecologische huis afbouwen! Help ons de daarvoor benodigde bouwmaterialen aanschaffen! Ons streven is met uw hulp het huis voor 2022 af te kunnen bouwen. Zodat we deze periode van overleven afsluiten en we weer een normaal leven opbouwen in een fijn (t)huis. 

Wilt u meer lezen in onze blog? Of wilt u een bijdrage leveren in de vorm van diensten of materialen? neem dan een kijkje op onze website. 

http://www.oosterdome.nl

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 27-05-2021 gestart
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Annette Hoorn

Annette Hoorn

65 donaties
11%
€ 5535 van € 49500 ingezameld
Actie loopt tot 01-09-2023

Donaties

 
Toon alle donaties
op 27-05-2021 gestart
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

In de media

Drama in Oosterwold, gezin al jaren zonder huis

05 Jun 2021

In Oosterwold voltrekt zich een stil, maar zichtbaar drama: Annette, Didier en Ares gaan hun vierde jaar in een caravan in en er is nog steeds geen zicht op het kunnen afbouwen van hun thuis.

Pech, aan het lijntje gehouden worden, mismanagement – wat er fout kon gaan, ging fout. Al wat er nu staat is een sokkel en een geraamte. Hun geld is op en de projectleider failliet. Ze staan met hun rug tegen de muur. Hulp is hard nodig! Dit is hoe zij het zelf nu aangeven en aanpakken.

Persbureau Almere