Kunt u ons helpen na al de bouwellende

Kunt u ons helpen na al de bouwellende

Na de ellende die gepasseerd is willen wij proberen ons huis met ons dochtertje af te werken,maar kunnen dit niet meer alleen

 

Met onze gezinsuitbreiding wouden wij in 2019 onze woning gaan verbouwen, die we al een tijdje bewoonden, ondervonden we al snel een tegenslag bij het strippen van de aanbouw, na een studie van de bouw die gepland stond voor een renovatie, hebben we al snel de bouwplannen moeten aanpassen nadat ondervonden werd dat onze muren niet meer zo stevig waren. Bij nader controle hebben ze laten weten dat de baksteen te oud en poreus was geworden en dat we gedwongen moesten afbreken en opteren voor een afbraak met wederopbouw, met de daarbij horende kosten van de architecten, het studiebureau en de sloop. Later bij de sloop kregen wij ook nog te horen dat de fundering niet meer voldoet om er weer een woning op te bouwen, laat staan volgens de nieuwste normen.

We zijn toen maar op zoek gegaan naar mensen en ondernemingen die ons daarbij konden helpen. Maar in 2020 is corona aangebroken en we alles hebben moeten stilleggen vanwege de lockdown. Zowel onze keukenbouwer ging in faillissement, en onze aannemer heeft zijn boeken gesloten (bedrijf gesloten), waardoor we al een deel van onze investeringen kwijt zijn geraakt. We zijn op zoek moeten gaan naar andere aannemers om de bouw te kunnen starten.

We hebben nieuwe aannemers kunnen vinden en dan in 2022 terug kunnen starten met de ruwbouw van ons huisje, echter wanneer de dakwerker normaal gezien zou beginnen met het dak … kwamen we terecht in een spiraal van uitstelgedrag van de dakwerker. Na bijna een jaar stress, worstelen en een stijgend wantrouwen in deze ondernemer zijn we erin geslaagd het contract te onderbreken mits tussenkomst. Door de schade van de buren en bij onszelf volgde een nazicht van de gedane werken en kwamen de fouten meer en meer aan het licht.

De dakwerker heeft ons plat dak niet goed afgedicht waardoor we met schimmel zitten waar onze keuken zou moeten komen. Daarbij is de afdichting ook niet goed gebeurd. Bij beide aanpalende buren werd er vocht en sporen van schimmel vastgesteld die een direct gevolg zijn van de werkzaamheden. 

In 2023 hebben we een advocaat moeten aanstellen  om ons te kunnen ontbinden van het samenwerkingscontract met deze dakwerker, wiens plicht het was om zijn fouten recht te trekken. 

Onze bouwverzekering komt jammer genoeg niet tussen, doordat de schade aangericht is door onze dakwerker en zou moeten terugvallen onder de verzekering van de dakwerker. Jullie raden het al…
Het uitstelgedrag kwam hier ook voor. Zijn verzekering wist ook niets over de herhaalde klachten, van het hele proces dat tegen hem was opgestart, hoewel hij hoog en laag verklaarde van wel.

Nu met alle pech die we al hadden, laat onze dakwerker niets meer van zich horen, en vallen alle kosten om dit recht te zetten nu ook nog eens in onze handen.

Om onze positiviteit niet te verliezen hebben we al een andere dakwerker kunnen vinden die nu eerst ons hellend dak, die aanpaalt met dat van de buren, aan het dichten is om verdere schade bij ons en de buren te voorkomen/beperken. Alleen jammer genoeg met de kosten die erbij horen, namelijk afbreken van het eerste dak (van voorgaande aannemer) en dan oplossen van het insijpelen bij beide buren en dan nog eens een nieuw dak plaatsen op onze bouw. Het plat dak is ook nog niet waterdicht en zou deels moeten afgebroken worden, en opnieuw worden geplaatst.

Jammer genoeg hebben wij nu al een tweede lening lopen door de meerkosten van de afbraak, faillissement van de eerste keukenbouwer en stopzetting eerste aannemer, en is ons budget op terwijl de kosten blijven komen door de foute handeling van de vorige aannemer. We kunnen ons huisje hierdoor niet afwerken en kunnen niet blijven wonen waar we nu zijn. De huurwoning komt te krap met ons dochtertje die nood heeft aan haar eigen kamer.

Korte samenvatting wat er allemaal gebeurde:

 • Renovatie gedwongen naar wederopbouw
 • Sloop dat niet voorzien was (onvoorziene kost)
 • Corona, bouw inflatie
 • Eerste keuken en eerste aannemer kwijt
 • Betaling kwijt van dak dat niet in orde is
 • Dakwerker die jaar zijn werk en fouten laat aanslepen waardoor schade bij ons en bij onze buren
 • Juridische kosten
 • Onze verzekering die ons niet dekt voor de nieuwe daken
 • Nieuwe dakwerker
  • Afbraak vorig dak (erger of voorzien)
  • Reparatie daken bij beide buren
  • Reparatie en nieuw hellend dak
  • Vaststelling plat dak moet ook aangepakt worden, het water komt nog steeds binnen
 • Schade bij de buren
 • Lopende juridische kosten
 • Eigen Schade

Dank u voor het lezen, en eventueel te delen. 
Alle beetjes helpen. Dit zou ons al een duwtje in de rug kunnen geven, voor een goede afloop waarbij we niet alles kwijt geraken en met enkel schulden overblijven. dit is jammer genoeg nog maar een deel van al dat we kwijt zijn al al onze tegenslagen

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 15-01-2024 gestart
450x bekeken

Actie georganiseerd door:

Angelique Verm

Angelique Verm

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 15-01-2024 gestart
450x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog