Let’s Go Jeroen, Let’s GO!

Let’s Go Jeroen, Let’s GO!
Liesbeth Reynolds
Deel deze actie via:

Help Jeroen zijn droom uit te laten komen om ooit weer op het ijs te kunnen staan. Ondersteun hem en zijn familie.

 

Op 14 juli 2023, één dag na zijn 23e verjaardag, heeft Jeroen Raats -onze nummer 19- een ongeluk met zijn motor gehad. Wat op zich een klein en simpel ongeluk leek, had verregaande gevolgen voor Jeroen en zijn naasten, al zijn familie en zijn teammaatjes. Naast een op 3 plaatsen gebroken nek en meerdere bloedingen in zijn hersenen, raakte Jeroen in coma.

In de weken na het ongeluk vocht Jeroen, eerst voor zijn leven, om stabiel te worden, vervolgens om te ontwaken en daarna om weer bij bewustzijn te komen. Zijn brein zat vol zwarte puntjes, beschadigingen door de bloedingen en zijn bewegingen waren slechts reflexen. 
Team- en clubgenoten werden op de hoogte gehouden, elke kleine vooruitgang gaf weer nieuwe hoop. Aan het begin van het ijshockeyseizoen, toen zijn team weer het ijs op ging, werd gevraagd om een wonder voor Jeroen.

Begin oktober kwam het verrassende nieuws: de wonderen zijn de wereld nog niet uit, Jeroen werd bewust verklaard, Paloc 8! Jeroen hoort, ziet, leest en begrijpt. Hij voert opdrachten en instructies adequaat uit. 

Hij kon aan de slag met therapieën waar gewerkt werd aan cognitie en het verbeteren van de motoriek, zodat Jeroen al sneller dan verwacht kon doorstromen naar een volgend revalidatiecentrum.

Zijn beide voeten en onderbenen werden in het gips gezet, dit om de stand te corrigeren om later voordeel te hebben m.b.t. staan en lopen. Binnen 2 weken liet Jeroen al vooruitgang zien!

Jeroen werkt heel hard en blijft stappen maken. Hij begrijpt alles en iedereen ontzettend goed. Met hulp en ondersteuning van de fysiotherapeut heeft Jeroen al meerdere malen even op zijn benen gestaan. Ook wordt gewerkt aan het gebruiken van zijn armen, links lukt beter dan rechts. 

Jeroen is dinsdag 7 november 2023 opgenomen in het Daan Theeuwes Centrum (DTC) in Woerden voor verdere revalidatie. Deze doorzetter gaat echt voor het hoogst haalbare! 

Jeroen is echt een teamplayer met een gulle lach, een bemoedigend en vriendelijk woord voor iedereen en ondeugende pretlichtjes in zijn ogen. Maar bovenal een ijshockeyer, topsporter, doorzetter!  Én een echte Kemphaan, een jongen met clubliefde in elke ader. En die clubliefde laten wij nu naar hem uitgaan. Want het aanwezig zijn bij de revalidatie van Jeroen, kost zijn naasten enorm veel geld. En als onze Jeroen zo hard werkt en vecht voor herstel, verdient hij ook alle kansen op het hoogst haalbare!

Zijn droom is ooit weer op schaatsen te staan en terug te keren op het ijs.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 13-11-2023 gestart
5205x bekeken

Actie georganiseerd voor:

Kemphanen Eindhoven IJshockey

Kemphanen Eindhoven IJshockey

Actie georganiseerd door:

Liesbeth Reynolds

Liesbeth Reynolds

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 13-11-2023 gestart
5205x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog