Lex verdient nog een kans, wie wil helpen hem te steunen aub?

Lex verdient nog een kans, wie wil helpen hem te steunen aub?
SOS Stray Dogs Romania  vzw
Deel deze actie via:

We hebben dringend hulp nodig voor Lex zijn medische kosten en verblijf in Rehabilitatie Centrum, we kunnen dit niet alleen

 

Hierna een voorstelling van Lexie Flexie, die overigens ook dringend op zoek is naar een eigen, liefdevolle thuis! 

Hij verdient super hard een kans om eindelijk eens te mogen ervaren dat het leven ook wel mooi kan zijn… Maar om dit alles te kunnen verwezenlijken, zijn er helaas ook centjes nodig. 

We gaan Lex alleen kunnen blijven ondersteunen, als we ook hulp krijgen om die steun te blijven geven. Zijn medische kosten zitten momenteel al op een 1750/2000 euro. 

Gelukkig is hij nu ook daadwerkelijk geholpen dankzij alle onderzoeken en kan hij nog een goed leven hebben mits dagelijks zijn medicatie te krijgen zodat hij geen pijn heeft.  

Zijn verblijf in het Rehabilitatie Centrum kost maandelijks 850 euro. We hebben dan ook de extra steun echt heel hard nodig. 

VOORSTELLING LEX 

Hoi hoi, ik ben Lex, een mix Duitse herder van 7 jaar oud.

Ik sta ook bekend als Lexie Flexie, want ondanks het feit dat ik al een ‘senior’ word genoemd, strek ik nog HEEL graag de beentjes.

Ik wandel graag, spurt graag in het gras, speel heel graag met andere hondjes, ook de mannetjes, maar heb het toch meer voor de vrouwtjes. 

Ik zie mijzelf dan ook het beste samenleven met een lief teefje bij lieve mensen met een tuin die geduldig maar toch duidelijk met mij omgaan.

Tot hiertoe heb ik nog niet veel geluk mogen kennen na mijn zware leven in Roemenië, is het me in België en Nederland helaas ook niet voor de wind gegaan 

Bij mijn eerste gezin zat ik in een kleine woning tussen 5 andere grote honden en dat lukte echt niet want ik werd constant lastig gevallen en had pijn waardoor ik dat uiteraard niet fijn vond...

Vervolgens kwam ik bij twee lieve dames terecht maar die wouden plots een pupje labrador en na een weekje moest ik alweer terug vertrekken...

Dan kwam ik bij mensen terecht die mij gingen helpen en trainen, want soms ben ik nog wat bang van mannen maar na 2 maanden hadden die er ook al genoeg van, geen tijd meer...

Gelukkig heb ik een gouden adoptiecoachje die mij altijd is blijven bijstaan en die mij nu heeft ondergebracht in het rehab centre voor hondjes, De Snuffelhoeve, waar ik heel wat bijleer: ik leer hier mijn angsten overwinnen en wordt hier helemaal opgevoed en getraind zodat ik helemaal klaar ben voor mijn FOREVER huisje!

Karakter

Ik ben een typisch herdertje, ik leef graag bij mensen, maar ben soms wel eens een haantje de voorste. Dan mag je mij afremmen, ik heb immers een lieve maar duidelijke, consequente leiding nodig.

Maar zoals al gezegd, heb ik het niet makkelijk gehad in mijn leventje. Ik werd heel slecht behandeld in Roemenië en hierdoor vertoon ik soms nog angst naar mannen toe, maar als je mij de nodige tijd en ruimte gunt, dan zal ik naar de man des huizes ook wel openbloeien. Ik word hier ook op getraind in de Snuffelhoeve!

Ik kan wel met kindjes om, speel heel graag met andere honden (zowel reu als teefjes) maar uiteraard ben ik de herder dus leef het liefst samen met vrouwtjes 

Ik heb eigenlijk een klein hartje en knuffel heel graag, ben heel aanhankelijk maar ook onafhankelijk, ik kan alleen blijven op een boerderij of buiten in een goed omheinde tuin wel te verstaan 

Ik ben waaks maar blaf niet ongehoord lang.

Uiterlijk en gezondheid

Ondanks de harde tijden in Roemenië ben ik eigenlijk een gezond hondje, al mijn organen zijn ok, amper artrose, alleen met mijn heupje links heb ik soms wel eens probleempjes maar mijn adoptiecoach heeft mij laten uitvlooien in de dierenkliniek te Merelbeke en alles is nu onder controle door de pilletjes die ik krijg. Mijn adoptiecoach zal mijn nieuw baasje ook bij het medische verder helpen! Het heeft eigenlijk niet veel extra aandacht nodig, behalve dan dat ik tijdig men medicatie moet nemen 

Ik eet ook wel gezonde, hypoallergene korrels.

Match

Ik zou het beste vertoeven in een niet te druk gezin, bij een andere stabiel teefje waarmee ik kan spelen in de tuin en mij aan kan optrekken en bij mensen die geduld hebben en mij de nodige tijd en sturing kunnen geven om open te bloeien.

Ik kan ook gerust op een boerderijtje wonen en daar wat rondhuppelen, zolang ik maar binnen mag vertoeven ’s avonds en binnen mag slapen.

Karakteristieken

Zindelijk

Waaks, maar niet overdreven

Kan alleen blijven gedurende +/- 6u

Heel rustig in de auto

Wandelt perfect mee, trekt niet aan de lijn

Kan met andere honden, in huis leven liefst met teefjes

Is gecastreerd

Kreeg een recente heel omvattende medische controle

Aanhankelijk

Volg mij en mijn belevenissen in de Snuffelhoeve, foto’s en filmpjes op Instagram: Lexie Flexie, lexie_for_adoption

Bij interesse in adoptie van Lex, kan u contact opnemen via de Facebook Pagina van SOS Stray Dogs Romania aub

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 02-05-2023 gestart
313x bekeken

Actie georganiseerd voor:

SOS Stray Dogs Romania vzw

SOS Stray Dogs Romania vzw

Actie georganiseerd door:

SOS Stray Dogs Romania  vzw

SOS Stray Dogs Romania vzw

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 02-05-2023 gestart
313x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Dieren
Misbruik melden