Lourdes - Compostela

Lourdes - Compostela
Jorg Baele
Deel deze actie

Na kankerbehandeling een herstellende staptocht van Lourdes naar Compostela. Help jij mee dit te verwezenlijken?

166 donaties
32%
€ 4743 van € 15000 ingezameld

Waar zal ik beginnen? Niet bij de 2de kankerdiagnose, waar ik de boodschap kreeg dat ik 1% overlevingskans had. En nadat ik deze overleefd had er mij verteld werd dat ik maximum 2jaar zou leven. 

Neen, Ik begin mijn verhaal bij onze kinderwens: Maar eerst wil ik mij even voorstellen. Ik ben Nathalie, 46 jaar. Wij wonen in Ekeren. Ik ben een dochter, partner, mama van een dochter, vriendin, zus, tante, herboriste, voedingsdeskundige, loyaal, zacht, betrokken, geduldig, bewust en liefdevol. 

Bij de vruchtbaarheidsbehandelingen kwam dé baarmoederhalskanker. Naast het plotse en pittige afscheid van onze kinderwens met geplande toekomst, rouwde ik heel diep om mijn favoriete orgaan; mijn baarmoeder. Zij was mijn compas, vrouwelijkheid, sensualiteit, creativiteit , sexualiteit en mijn rode draad. 

Antony Hegarty - I fell in love with a deadboy (live) 

Totaal onverwachts, na 2jaar, was er plots de ontdekking van een tumor zo groot als een tennisbal op mijn eierstok en uitzaaiingen in mijn lymfe. ‘1% overlevingskans’ herhaalde ik als een mantra elke dag tijdens de behandelingen. Dat was een zware operatie, 30 bestralingen met chemo én dan nog eens 6 chemoreeksen. Tijdens zo’n chemoreeks bleef ik 4 dagen en nachten op de oncologische afdeling. Ik kreeg er een chemomix. Die chemo-mixen waren zwaar, iedere reeks verzwakte ik. Tot ik niets meer kon. Af en toe een wandeling naar de badkamer of de slaapkamer. Ik heb vele chemo-clichés afgevinkt. 

Kan je je voorstellen dat al je zintuigen constant overprikkeld en misvormd zijn? Ook dat is chemo. De meest gekende overprikkeling is de smaakverandering. Ook geluid, geur, zicht en aanrakingen zijn heel intens, overweldigend en misvormd.  

Eriksson Delcroix with Sun Sun Sun Orchestra - Elegie 

Ik nam afstand van mezelf en zag mezelf als een personage in mijn film met het album Magic Marker Love als dé soundtrack. 

Ik haal het dankzij mijn uithoudingsvermogen, vastberadenheid en mijn levenswijze, hoor ik van anderen. Maar voor mij is het dankzij ALLE liefde en steun. 

Antony and the Johnsons - You are my sister 

Kreeg ik cadeau van een vriendin. 

Feest! Dat dacht ik toch, ik had die 1% overlevingskans toch gehaald?  

Of neen, toch niet… 

“ 2 jaar! We geven je nu de behandelingen gedaan zijn, nog 2 jaar” 

Lhasa De Sela - Desdeñosa 

Die 2 jaar, die heb ik gehaald! En ik ben gezond! Die periode kan ik nog niet omschrijven in enkele zinnen. Eigenlijk is het een verhaal op zich. 

André Hazes - Leef! 

Meer dan 3 jaar zijn voorbij sinds de laatste chemoreeks, mijn lichaam herstelt nog steeds. Ik zoek een oplossing voor mijn lage energie, de overprikkeling van mijn zintuigen en mijn vrouwelijkheid. 

Weet je wat ik ook terug kan? Plannen en dromen! 

Erikkson Delcroix - La Danse du Mardi Gras 

Dit lied geeft mij het gevoel van vrijheid én mogelijkheden. En inspireert mij om mijn pelgrimsroute te beginnen. 

Ik wil je graag meer vertellen over mijn droom en vragen of je hieraan wil meehelpen, omdat kanker een dure hobby is.  

 WHAT: 

Pelgrimstocht van Lourdes naar Compostela. 

 WHY:  

Om opnieuw in mijn lichaam te komen met iedere stap die ik zet. Alles is anders nu. Ik en mijn nieuwe lichaam. Wat kan ik nog? Wat heb ik nodig? Mijn vrouwelijkheid? Wie ben ik nu? … 

 WHO: 

Ik, Jorg mijn partner en onze hond. Jorg zal mij begeleiden en met de mobilehome rijden. Kanker raakt altijd een gezin, een familie. Kanker beïnvloed ook zijn leven. Daarom hoop ik samen naar Compostela te wandelen. Om te verwerken wat geweest is en als gelijken verder te leven, niet meer Jorg als mijn verzorger. 

 HOW: 

We sparen voor een mobilehome. Om de zelf bereide verse medicinale maaltijden. Vitaminen en supplementen, en alles nodig voor mijn fysiek comfort zijn belangrijk. En vooral, Jorg kan mij ophalen als tijdens de wandeltocht mijn energie op is. Want op is op, dan functioneer ik niet meer. 

 WHERE: 

Vertrekken in Lourdes omdat deze plaats vrouwelijk is, de plek van een Godin. Gynaecologische kankers zijn vrouwelijke kankers.   Ik wil zo veel mogelijk naast de Atlantische Oceaan wandelen, één dag bij de Oceaan is als één jaar therapie.

 WHEN: 

Mardi Gras, het begin van de Lente.  

 

Wil jij ons helpen onze droom te beleven? Wil jij financieel steunen?  

 Dat kan op BE02 7330 6237 2040 

 

Dank U wel! 

Nathalie&Jorg 

 

U kan ons bereiken op : 

Lourdes-compostela@hotmail.com

U kan ons verhaal volgen via:

Facebook

Instagram

SHARING IS CARING. 

PS: Als we groots mogen dromen; als de pelgrimstocht én de crouwdfunding succesvol zijn; zouden we deze ervaring graag aanbieden aan anderen. 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 02-11-2021 gestart
6066x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Jorg Baele

Jorg Baele

166 donaties
32%
€ 4743 van € 15000 ingezameld
Actie loopt tot 31-08-2022

Donaties

 
Toon alle donaties
op 02-11-2021 gestart
6066x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog