menswaardig leven

menswaardig leven
Deel deze actie

steun voor ongeneeslijke spierziekte

23 donaties
€ 670 ingezameld

 

Hallo , ik ben Ann , ik ben 45 jaar, getrouwd en mama. Ik heb een ongeneeselijke spierziekte,  de ziekte van Strumpell ( ook wel HSP genoemd) en ik ben rugpatiente. 

Door mijn spierziekte heb ik bijna een volledige verlamming van het onderlichaam en ben ik rolstoel afhankelijk waardoor een job dus ook geen optie is.  Psychisch is dit niet makkelijk om allemaal te dragen door dat je toch altijd wilt doorzetten en niet wilt dat je lichaam het opgeeft. Dit brengt dagelijks heel veel stress en vaak ook vermoeiend is. 

 

Op 26 juli heb ik een nieuwe rugoperatie ondergaan, waardoor mijn rechterbeen gevoelloos is gebleben

Trappen doen is dus geen optie meer, ook in bad gaan is uitgesloten.We hebben dus echt een slaapkmaer met douche nodig 

We hebben al heel wat opties bekeken , een traplift wordt aangeraden alsook de verbouwing van de badkamer om rolstoel toegankelijk te zijn. Echter blijkt dit technisch niet mogelijk , waardoor er maar 1 oplossing meer overblijft. 

Een aanbouw ( ook wel een zorgunit genoemd) die een slaapkamer is met een toilet en een doucheruimte. Dit is echter ook een plaats waar ik zelf ook tot rust kan komen en waar even alle stress wegvalt. En waar ik eindelijk deftig verzorgd kan worden, want wie wil er nu  niet eens helemaal gewassen kunnen worden

 

Echter heeft dit een heel groot prijs plaatsje , namelijk 70,000€

Normaal kunnen we beroep doen op de nodige instanties maar door de enorme wachttijden waar ik niet op kan blijven wachten en de procedures is dit echter geen optie meer. We hebben op deze instanties al beroep gedaan maar zoals al eerder gezegd , duurt het allemaal te lang en kan mijn lichaam dit niet zo blijven volhouden. Ook de papieren die daarvoor in orde zouden moeten zijn duren heel lang om binnen te krijgen. onze energie voor te wachten begin op te geraken en daarmee dat wij als gezin deze oproep doen.

We roepen jullie massaal allemaal op om ons te steunen , elke kleine bijdragen brengt ons een stap dichter bij ons doel  , een doel die we heel graag zouden halen, een doel dat heel veel zorgen en stress weg neemt, maar vooral ook een doel dat ons als gezin dichter bij elkaar terug brengt. 

 

Met een carport vergroot je je wooncomfort
Hervorming goederenrecht
Kleuren en lichtinval

 

Nieuws

Collectanten

Laden...
op 12-07-2021 gestart
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Ann  Van Essche

Ann Van Essche

23 donaties
€ 670 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 12-07-2021 gestart
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

In de media

Ann uit Dilbeek slaakt noodkreet - Ann heeft een ongeneeslijke spierziekte

27 Jul 2021

Ann uit Dilbeek slaakt noodkreet en klaagt traagheid overheid aan. Maak hieronder kennis met het verhaal van Ann Van Essche. Hallo, ik ben Ann , ik ben 45 jaar, getrouwd en mama. Ik heb een ongeneeslijke spierziekte, namelijk de ziekte van Strumpell-Lorraine (ook wel HSP genoemd). Sinds enkele jaren ben ik verder ook nog rugpatiënte geworden door verschillende hernia’s die zich op verschillende plaatsen op mijn ruggenwervel bevinden. Door mijn spierziekte heb ik bijna een volledige verlamming van het onderlichaam en ben ik rolstoel afhankelijk waardoor ik enkele jaren geleden verplicht ben moeten stoppen met werken.

Belg.be Media