Mijn zieke broer van de ondergang redden, hij krijgt nergens hulp.

Mijn zieke broer van de ondergang redden, hij krijgt nergens hulp.
Deel deze actie

Het gaat over mijn broer , Ronny ,die al jaren leeft met chronische pijn en ziekte en nergens geholpen wordt!

5 donaties
€ 170 van € 250000 ingezameld

Het gaat over mijn broer , Ronny , nu 52 jaar . Zijn hele leven ( reeds van zijn 20 jaar ! ) sukkelt hij al met zijn gezondheid . 

Toen hij na het secundair onderwijs door de toelatingsproeven van de Koninklijke Militaire School was geraakt en aan de opleiding tot officier in het Belgische leger was begonnen doken de eerste problemen op , zware , aanhoudende pijnen … 

Na talloze erg veel tijd opslorpende onderzoeken waarbij geen sluitende oorzaak kon gevonden worden voor de fysieke lijdenweg moest hij noodgedwongen die toekomstpiste afsluiten en ontslag nemen . Hij is toen begonnen met een lerarenopleiding , en werd nadien vastbenoemd als leerkracht technische vakken .  

Zijn passie voor alles wat met auto’s , motoren e.d. te maken had zorgde ervoor dat hij naast zijn hoofdjob als leraar ook vele jaren in bijberoep een garage , met tankstation , takeldienst en shop uitbaatte , en zo ook voor andere mensen nog voor jobs zorgde , terwijl er voor hemzelf nooit overschot genoeg was om er ook financieel iets aan over te houden !

Naast een niet aflatende stroom aan pech , en onverklaarbaar veel gebeurtenissen die het dagelijkse leven soms erg zwaar maken ( bij hem echt wel extreem te noemen !) en vooral de als rode draad steeds opnieuw opduikende - echt wel absurd prominent aanwezige – overheidstussenkomsten is de situatie momenteel zodanig uit de hand gelopen dat alle spaargeld van 30 jaar werken opgegaan is aan de pogingen om toch mee te kunnen blijven draaien in deze maatschappij , terwijl de medische wereld zelfs met 3 rugoperaties en na 3 hartaanvallen nooit adequate oplossingen kon bieden , en de hulp beperkt bleef tot “oplappen“ ! 

De overheid besliste dat Ronny nooit meer geschikt zou zijn om les te geven , en daarbij werd hij niet alleen voor die leerkrachtplaats  , maar meer nog , voor ELKE functie in overheidsdienst ongeschikt verklaard … een op zich al erg zwaar verdict , diezelfde overheid beperkte dan achteraf zijn uitkering , en wie kan (over)leven met minder dan 1000 dan euro per maand ?  

Dat is toch niet mogelijk ? 

Hij heeft altijd geprobeerd om nog actief te blijven , maar steeds opnieuw is het de overheid die voor gehandicapten alles blokkeert en hen vervolgens financieel afstraft , onder het motto ‘”de wet is de wet” zodat er uiteindelijk helemaal niets meer overblijft ! 

Opnieuw beginnen … ? 

Nu hij de afgelopen tijd reeds driemaal - zonder bepaalde oorzaak - het bewustzijn verloor , daarbij zwaar viel , twee tanden kwijtspeelde , een rib kneusde … moet het toch echt wel duidelijk zijn dat er dringend iets moet gebeuren . Dertig jaar van ziekenhuis naar ziekenhuis , talloze dokters , specialisten , … maakten duidelijk dat de medische hulp bij ons gewoon niet ver genoeg staat , hij moet genoeg middelen kunnen verzamelen om gerichte medische hulp buiten België te kunnen krijgen , want hier blijft het niets meer dan (proberen !) de gevolgen te beperken , en wordt er niets aan de oorzaken gedaan ! 

Voor hem is zijn laatste poging om alles te verkopen en opnieuw te beginnen door de egoïstische en zelfs ronduit oneerlijke houding van de betrokkenen een fiasco geworden , en is deze oproep tot hulp de laatste kans om er ooit bovenop te geraken . Zijn gezondheid is erg zwaar achteruit gegaan door te zware belasting van de verhuis , waardoor zijn gezin nu alles dreigt te verliezen , terwijl ze echt wel alle moeite van de wereld doen !  

Hij vraagt geen cadeautjes , en wil elk bedrag dat hem geleend wordt met 5 % rente terugbetalen , als hun eigendom uiteindelijk verkocht kan worden , wat door de verborgen gebreken die de verkoper “vergat” te vermelden nu compleet onmogelijk is , waardoor alles hopeloos geblokkeerd zit en deze vraag om hulp de allerlaatste kans blijkt te zijn . 

Als de gezondheid de beperkende factor is zal er geen enkele bank nog een krediet toestaan … 

Ronny moet eerst fysiek weer beter worden , maar als daarvoor geen middelen zijn loopt dit faliekant mis , daarom vragen we om hulp , zend dit door aan iedereen met een hart , er moeten toch nog voldoende goede mensen zijn , die willen helpen om dit recht te trekken ? 

 

Nieuws

Collectanten

Laden...
op 13-10-2021 gestart
463x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Rudolf Symus

Rudolf Symus

5 donaties
€ 170 van € 250000 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 13-10-2021 gestart
463x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog