Moddervrije winter voor paardenopvang!

Moddervrije winter voor paardenopvang!

Stichting Het Blije Paard wil deze zomer maatregelen treffen voor een moddervrije paddock in herfst en winter.

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Paarden zijn gemaakt om (in groepsverband) dag en nacht te bewegen. Wist je al dat een paard geen vast dag- en nachtritme heeft en in het wild wel 50km per 24uur kan afleggen? 

Om zoveel mogelijk te voldoen aan hun natuurlijke behoeftes mogen de paarden bij Stichting Het Blije Paard zelf kiezen of ze in de ruime schuilstal staan of lekker buiten rondsjokken.

Ze maken hier jaarrond dankbaar gebruik van!

Helaas is de kleigrond daar van oktober tot maart niet voor geschikt en zijn er al veel maatregelen genomen om moddervrije stukken te creëeren. 

Maar om de paarden het hele jaar door optimaal de ruimte te kunnen geven willen we graag hun favoriete ‘hangplek’ droog, veilig, en begaanbaar maken voor aankomende herfst. 

Paddockplaten vinden wij hiervoor perfect; ze laten water door zodat het riool wordt ontzien, de bodem wordt niet verstoord en gras en kruiden kunnen gewoon door de platen groeien. Natuur en milieu spelen tenslotte een belangrijke rol in alle keuzes die we maken. 

Het is echter een flinke investering en dat kunnen we niet zonder jullie hulp…

Namens de paarden alvast ontzettend bedankt!

---- ---- ---- ---- ---- ---- ---- ---- ----

De mensen achter Stichting Het Blije Paard vangen al jaren verwaarloosde en mishandelde paarden op die de rest van hun leven op het paddock paradise/equihabitat/browsing paddock mogen blijven. Sinds kort is de opvang een officiële stichting. Aan de website wordt gewerkt. Tot die tijd wordt er via crowdfunding geld ingezameld. Volg hen op instagram: https://instagram.com/stichting_het_blije_paard

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 22-06-2023 gestart
143x bekeken

Actie georganiseerd door:

M. de Wit

M. de Wit

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Donaties

 
Toon alle donaties
op 22-06-2023 gestart
143x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog