(Mogelijk) tumor bij Ruudje

(Mogelijk) tumor bij Ruudje
Jennifer Kerssens

Van blauwe plek naar waarschijnlijk een tumor bij Ruudje. Ik wil haar zo graag laten behandelen/nabehandelen

 

Hallo lieve mensen die eventueel een donatie willen doen voor Ruudje. Ruudje is een rode knappe poes van 7 lentes jong. 7 jaar geleden trof ik haar als kitten (6 weken oud) tijdens mijn dagelijkse wandeling buiten in de bosjes aan. Ik nam haar meteen onder mijn hoede en belde de volgende dag het asiel. Helaas werd Ruudje door niemand gemist en was ze helaas ook niet gechipt. Ik maakte een besluit om Ruudje bij me te houden en haar het “gouden mandje” aan te bieden. 

2 maanden geleden voelde ik vlak onder haar huid een knobbel. Reden genoeg om direct aan de bel te trekken bij de dierenarts. Zij dacht aan een hematoom (een bloeduitstorting na een val). Ik kreeg ontstekingsremmers mee en mocht er na anderhalve week geen verbetering zijn, moest ik weer aan de bel trekken. U voelt m al aankomen, er was geen verbetering. Mijn volgende bezoek aan de dierenarts werd ingepland en de dierenarts wilde een punctie bij Ruudje doen. Bij het aanprikken van het “inmiddels” gezwel, trok de dierenarts alleen maar oud bloed op. Waaruit zij concludeerde dat het toch echt om een bloeduitstorting (hematoom) ging. Met enige twijfel nam ik Ruudje weer mee naar huis. Het advies was, om de volgende maand op controle te komen. Zo gezegd zo gedaan, want het “gezwel” was niet gekrompen. Ik had eerder het gevoel dat het wat groter was geworden. In overleg met de dierenarts wilde ik dat er bloed werd afgenomen om de bloedwaarden van Ruudje te kunnen bepalen. En wat bleek…Ruudje bleek erg weinig rode bloedcellen te hebben oftewel bloedarmoede. Dat gezwel zou mogelijk toch een (kwaadaardige) tumor kunnen zijn, die zichzelf voedt met rode bloedcellen. Reden genoeg voor mij om met Ruudje naar een oncoloog te gaan. Afgelopen vrijdag was ik bij de oncoloog en die kon het bevestigen, Ruudje heeft hoogstwaarschijnlijk tumor.

Gezien haar bloedarmoede, zal ze eerst een bloedtransfusie moeten krijgen en wanneer er weer genoeg rode bloedcellen aangemaakt zijn, dan kunnen we haar gaan opereren. Kostenpost staat inmiddels al €1000, wat ik netjes heb afgerekend. Maar een bloedtransfusie en operatie gaat me nog eens 4000 euro kosten. Natuurlijk schiet er van alles door mijn hoofd. “Stomme ik, waarom heb ik geen verzekering afgesloten, waarom heb ik geen spaarpotje voor mijn lieve Ruudje, waarom, waarom, waarom?” 

Ik zie hoe strijdlustig Ruudje is en hoe graag ze er voor wil vechten. Ik luister niet naar anderen, die dan zeggen: “Ahhjoh het is maar een kat, koop een nieuwe!”

Ik wil ook vechten voor mijn lieve Ruudje en ik schaam me om de hulp van anderen te moeten vragen. Uit de grond van mijn hart, ben ik jullie al enorm dankbaar voor jullie tijd, voor het lezen van mijn oproep en eventuele (kleine) donatie.

Ik wil samen met jullie vechten voor Ruudje, alsjeblieft help deze kanjer van een poes

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 30-04-2024 gestart
567x bekeken

Actie georganiseerd door:

Jennifer Kerssens

Jennifer Kerssens

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 30-04-2024 gestart
567x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Dieren
Misbruik melden