Ferdy collecteert voor: Mont Ventoux Challenge 2022

Mont Ventoux Challenge 2022
Ferdy Masselink

We willen minimaal € 60.000 euro bij elkaar fietsen door de Mont Ventoux te beklimmen.

 

Mont Ventoux Challenge 25 - 29 mei 2022

Eind mei 2022, om precies te zijn in het Hemelvaartweekend, ga ik de geweldige uitdaging aan om de Mont Ventoux in Frankrijk te beklimmen. Samen met collega’s van alle scholen van de Delta Scholengroep en partners gaan we zoveel mogelijk geld inzamelen voor projecten van de Stichting Delta Wereldscholen. Deze stichting is verbonden aan onze scholengroep en verbindt de Deltascholen met scholen over de hele wereld: samen leren voor de wereld van morgen! Het is de eerste fondswervende actie van de nieuwe stichting (als opvolger van het voormalige Robert Hilhorst Fonds) die per 1 januari 2022 actief is. Zie ook www.deltawereldscholen.nl.

We gaan samen zoveel mogelijk geld bij elkaar fietsen en daarbij heb ik jouw hulp nodig.

 

Fietsdoel (60.000 euro)

We willen minimaal 60.000 euro bij elkaar fietsen (en we dromen over meer). Omdat de Mont Ventoux een hoogte heeft van 1.909 meter probeert elke deelnemer 1.909 euro aan sponsorgeld bij elkaar te fietsen. De deelnemers worden gesteund met acties van kinderen op hun scholen en door giften van collega’s, familie en vrienden. Daarnaast zijn er ook een aantal bedrijven die sponsoren.

Op dit moment zijn er al 20 fietsers die de uitdaging aangaan en we verwachten dat dit aantal nog toeneemt. Op 15 maart, 15 april en 15 mei maken we via de website de tussenstanden bekend. Je kunt ons blijven volgen op Twitter, Facebook en Instagram.

 

Doe je mee en wil je mij steunen?

Ga naar de website! Graag vertel ik hieronder wat meer over de projecten en de sponsordoelen waar we dit jaar voor fietsen.

---------------------------

AZIË

Bouw laatste lokaal en een lerarenfonds (19.000 euro)
Het eerste project is een Delta Wereldschool in Nepal (19.000 euro). Al meerdere jaren hebben we een samenwerkingsrelatie met Samundradevi. Dit is een kleine school voor primair- en secundair onderwijs op het platteland in de regio rondom Kathmandu. We hebben al bijgedragen aan de bouw van nieuwe lokalen, de aanleg van elektriciteit (zonnepanelen) en de aanschaf van leermiddelen.

Deze keer fietsen we voor het afbouwen van het laatste lokaal en het realiseren van een lerarenfonds. De leerkrachtsalarissen op de publiektoegankelijke scholen zijn erg laag en regelmatig vertrekken jonge leerkrachten naar de golfstaten, omdat ze daar in de huishouding meer kunnen verdienen dan als leerkracht op hun eigen school. Daar willen we wat aan gaan doen. Net als op onze scholen is continuïteit in het team van leerkrachten een belangrijke voorwaarde voor goed onderwijs en schoolontwikkeling.

Sponsordoelen om te adopteren: 
Nepal:

 • Computers vernieuwen: 1.000 euro
 • Lokaalinrichting: 8.000 euro
 • Lerarenfonds: 10.000 euro

 

AFRIKA

Vernieuwing in Kenia en Malawi (39.000 euro)
Het tweede project zijn twee Delta Wereldscholen in Afrika: een basisschool in Mwena (Kenia, 20.000 euro) en een school in Malawi (19.000 euro). De school in Mwena heeft erg te lijden gehad onder de Covid-epidemie en moet echt weer opnieuw opgestart worden: elektriciteit (zonnepanelen) en de stap naar een Engelstalig (online) curriculum zijn grote wensen. Natuurlijk kan ook dit schoolgebouw een onderhoudsimpuls goed gebruiken.

De school in Malawi (Matunkha) is een leerbedrijf dat plattelandskinderen van het arme Rumphi na het primaire onderwijs helpt om een beroep te leren. Matunkha is een nieuwe partner voor Delta Wereldscholen. Naast uitbreiding van het practicummateriaal is behoefte aan computers, een stabiele stroomvoorziening met zonnepanelen en leermateriaal en voedselpakketten.

Sponsordoelen om te adopteren:
Kenia

 • Computers vernieuwen: 2.000 euro
 • Zonnepanelen: 5.000 euro
 • Engels curriculum: 5.000 euro
 • Gebouwonderhoud en watervoorziening: 8.000 euro

Malawi

 • Computers vernieuwen: 4.000 euro
 • Zonnepanelen: 5.000 euro
 • Practicummateriaal: 4.000 euro
 • Leermateriaal en voedselpakketten primair onderwijs: 6.000 euro

Updates

Laden...
op 23-02-2022 gestart
17136x bekeken

Actie georganiseerd voor:

Delta Wereldscholen

Collectant voor deze actie:

Ferdy Masselink

Ferdy Masselink

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 23-02-2022 gestart
17136x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog