Niels zijn laatste wens

Niels zijn laatste wens
Deel deze actie via:

Hallo allemaal, Ik ben Niels, 38 jaar en terminaal ziek. Ik wil nog een laatste reis met mijn dochters en vrouw maken.

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Lieve allemaal,

Ik ben Niels, 38 jaar en ben al meer dan 2 jaar aan het vechten tegen kanker.

Het valt me zwaar om dit te schrijven, ik ben ook niet vertrouwd met dit concept maar heb het gevoel dat ik dit moet doen om mijn verhaal te vertellen.

Sinds 2018 woon ik samen met mijn vrouw Cathérine in Spanje, waar we samen een B&B opgestart hebben.

Dit deden we met hart en ziel en genoten van het leven.

Mijn 2 dochters Britt en Lore uit mijn vorige relatie bleven in België met hun mama en kwamen zoveel mogelijk in de vakanties bij ons op bezoek.

In december 2019 ontdekte ik een moedervlekje in mijn hals dat er vreemd uitzag, na controle hebben we het dan dadelijk laten verwijderen. Na onderzoek van het weefsel zou dit goedaardig zijn.

Op de dag van onze trouw eind februari 2020 merkte mijn vrouw, toen ze voor de eerste maal in mijn leven mij een das omdeed een héél klein knobbeltje in mijn hals.

Die dag hebben we er even niet aan gedacht en het werd de mooiste dag van ons leven samen met de meisjes, familie en vrienden.

Erna hebben we terug contact opgenomen met de huidspecialist die een afspraak maakte om een biopsie te laten uitvoeren op 15 maart.

Helaas zoals bijna over de hele wereld is op die dag de lockdown ingegaan waardoor mijn afspraak geannuleerd werd voor onbepaalde tijd.

Elke dag zagen we het knobbeltje groter en groter worden maar ondanks ontelbare pogingen om toch een afspraak vast te krijgen is het pas gelukt om eind juni de onderzoeken te krijgen.

Het verdict was hard: Melanoom stadium 3 met uitzaaiingen in de lymfeklieren. Ik had ondertussen al 2 tumoren van 4 en 5 cm.

Na een zeer delicate operatie van meer dan 5u omdat deze vergroeid waren rond mijn halsslagader, kon ik mij gaan focussen op mijn behandeling en mijn gevecht om dit te overleven.

Ik ben dan begonnen aan een immunotherapie kuur die 1 jaar zou duren.

Doordat ik nog moest herstellen van de operatie en de kuur zwaar was nam dit veel van mijn energie weg waardoor we noodgedwongen onze droom van de B&B moesten stopzetten. Voor mijn vrouw was dit te zwaar om dit alleen te runnen samen met de zorg voor mij.

Maar ik gaf niet op en bleef vechten voor een toekomst en voelde mij terug onoverwinnelijk.

Ik zou dit vuile beestje verslaan!

So far so good, na een tijdje droomde we om opnieuw iets op te bouwen en begonnen we volop plannen te maken.

Omdat ik mijn opleiding en jaren ervaring als timmerman had, kwam het idee om een eigen winkeltje op te starten met zelfgemaakte meubels.

Hierdoor kon mijn vrouw deze uitbaten en ik de meubels maken.

Terwijl we deze aan het opstarten waren kreeg ik in januari 2022, op een mooie zonnige dag en alles positief leek plots een herseninfarct.

Van dit moment herinner ik mij nog weinig maar na enkele hersenscans kwam het verdict dat ik een hersentumor had als gevolg van uitzaaiingen in de hersenen.

Een spoedoperatie ( die hier in Spanje nog 4 weken heeft geduurd) werd uitgevoerd en mijn kanker was gevorderd naar stadium 4, terminaal.

En weeral opnieuw, dag winkel, dag toekomst....

We proberen positief te blijven maar de prognoses zijn natuurlijk niet goed en mijn tijd is beperkt.

In plaats van onze toekomst te plannen zijn we nu vooral bezig met zoveel mogelijk samen mooie herinneringen te maken en te genieten van elk mooi moment.

Maar daar heb ik jullie hulp bij nodig.

Vermits hier in Spanje het medische en sociale opvangnet maar heel pover is, word het voor ons financieel moeilijk om onze kinderen te laten afkomen naar Spanje.

Het zou fijn zijn als ik mijn meisjes nog eens een keertje kan meenemen om een hele mooie reis te maken en om samen nog mooie herinneringen te maken.

Ik wil jullie vast bedanken voor het lezen van mijn verhaal en voor jullie steun.

Als je niet kan of wil doneren zou het fijn zijn om mijn verhaal verder te verspreiden.

Alvast bedankt!

Groetjes Niels

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 10-06-2022 gestart
645x bekeken

Actie georganiseerd door:

Niels Petry

Niels Petry

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Donaties

 
Toon alle donaties
op 10-06-2022 gestart
645x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Medisch Wens
Misbruik melden