Noodoproep ‘t Gouden Poezenmandje!

Noodoproep ‘t Gouden Poezenmandje!
LEEN FAES
Deel deze actie

‘t Gouden Poezenmandje heeft dringend financiële hulp nodig! Helpen jullie mee onze organisatie te redden?

44 donaties
31%
€ 1550 van € 5000 ingezameld

We zijn een groep vrijwilligers die zich, samen met de Stad Hoogstraten, inzetten voor het opvangen, herplaatsen en steriel maken van zwerfkatten en kittens. Zo hopen we het welzijn van deze katjes te verbeteren en ze allemaal een ‘gouden mandje’ te bezorgen.

Wat houdt dit juist allemaal in?

Een vrijwilliger gaat een vangbak plaatsen wanneer er een melding binnenkomt van een zwerfkat. Als de poes eenmaal gevangen is dan wordt deze naar de dierenarts gebracht en na sterilisatie/castratie terug uitgezet op de plaats waar ze gevangen werd. Indien we kittens vangen die jonger zijn dan 12 weken dan gaan we hiermee naar de dierenarts om hun gezondheid te laten controleren. Daarna worden ze in een opvanggezin geplaatst in huislijke sfeer, zodat ze leren wennen aan menselijk contact en sociaal gemaakt worden. De kittens worden tijdens deze opvangperiode ingeënt, gechipt en steriel gemaakt. Eens ze oud genoeg zijn gaan we op zoek naar een definitief ‘gouden mandje’. Ook wanneer we een volwassen kat vangen die tam is, plaatsen we deze in een opvanggezin en wordt er een nieuwe, warme thuis voor gezocht. Dit doen we met heel veel liefde voor de poezen van Hoogstraten.

Helaas zijn er aan dit project ook veel kosten verbonden. De Stad Hoogstraten financiert wel het steriel maken, maar alle andere kosten voor het verzorgen van zieke en gewonde katten en kittens moeten we zelf bekostigen. Hierdoor lopen de kosten voor dierenarts en medicijnen enorm hoog op. We doen er echt alles aan om deze katjes terug gezond te maken zodat ze een fijn, spelend en spinnend leven tegemoet gaan. Ook eten, kattenbakvulling, speeltjes, benches, warmtelampen… zijn een grote kost voor ons.

Daarom deze noodoproep!! Willen jullie meehelpen het bestaan van onze organisatie te redden?

Ondertussen worden door onze vrijwilligers nog reddingsacties in gang gezet, zoals de verkoop van zelfgemaakte sleutelhangers en geurkaarsen, is er een kalender in de maak en gaan we proberen deel te nemen aan ‘De Markt’ in Hoogstraten. Verder wordt nagedacht over een winterwandeling. Hou dus zeker onze Facebookpagina in de gaten: Het Gouden Poezenmandje Hoogstraten.

Al onze poezen, kittens en vrijwilligers zijn jullie allemaal alvast heel dankbaar voor jullie steun!!

Het Gouden Poezenmandje Hoogstraten is een non-profitorganisatie, erkend door dierenwelzijn: HK30106971. Als enige organisatie onderdeel van het zwerfkattenbeleid van de gemeente Hoogstraten.

Nieuws

Collectanten

Laden...
op 01-11-2021 gestart
1601x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd voor:

‘T Gouden Poezenmandje Hoogstraten

‘T Gouden Poezenmandje Hoogstraten

Zwerfkattenproject Hoogstraten

Actie georganiseerd door:

LEEN FAES

LEEN FAES

44 donaties
31%
€ 1550 van € 5000 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 01-11-2021 gestart
1601x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

In de media

Gouden Poezenmandje op zoek naar extra middelen: “Willen alle poezen een warme thuis bezorgen

05 Nov 2021

HOOGSTRATEN - Het Gouden Poezenmandje is gestart met een crowdfunding om de werking te kunnen verderzetten. De vrijwilligers pakken samen met de stad het zwerfkattenprobleem aan, maar de kosten die ze op zich moeten nemen lopen hoog op.

Het Laatste Nieuws

’t Gouden Poezenmandje start crowdfunding omdat kosten hoog oplopen

05 Nov 2021

Hoogstraten - De vrijwilligerswerking ’t Gouden Poezenmandje zet zich in voor het opvangen en herplaatsen van zwerfkatten en kittens. Omdat er dit jaar veel zieke dieren zijn binnengebracht, stijgen de kosten voor de medicatie en dierenarts.

Gazette van Antwerpen