Ondanks kanker toch kunnen zorgen voor pleegkinderen

Ondanks kanker toch kunnen zorgen voor pleegkinderen
Bianca Hill

Net nadat we de zorg kregen voor twee jonge pleegkinderen stortte onze wereld in. Maris kreeg de diagnose kanker. En nu?

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Ze stonden al een tijdje ingeschreven als pleegouders. Ze hadden een stabiel leven met een stabiel inkomen en wisten dat ze dit konden. Maris en partner hebben een groot hart en staan altijd voor anderen klaar. Het pleegouderschap past dan ook ontzettend goed bij ze. V kwam bij hen wonen in september en zusje J volgde vijf maanden later. Wat voelden ze zich vereerd dat ze voor deze twee meiden mochten zorgen. En wat hadden deze meiden het getroffen bij hen. Met alle geduld van de wereld boden ze hen een veilig thuis. Bovendien bouwden ze in korte tijd een goede band op met de biologische ouders en betrokken ze hen zoveel mogelijk bij het gezin. Maris en partner voeden de kinderen op en zorgen voor een stabiel thuisfront. De biologische ouders komen op bezoek en mogen er gewoon ook zijn. Wat een respect hadden wij allemaal voor dit gezin en wat genoten we met z'n allen van de lachende gezichtjes van de meiden.   

Alles leek vanzelf te gaan. Ze genoten enorm en wisten dat ze de juiste keuze hadden gemaakt. Totdat ze na vijf maanden leven op een roze wolk geconfronteerd werden met een ontzettend slecht nieuws. Maris kreeg de diagnose kanker. Twee weken na de diagnose zat ze al aan de zware chemokuren. Als zelfstandig ondernemer wisten ze meteen dat dit een lastige periode ging worden. Ze hadden een buffer maar tijdens de corona was deze behoorlijk geslonken. Ze vroegen hulp aan de gemeente. Echter door de corona pandemie waren alle potjes leeg en zat een ondersteunende uitkering er niet in. Maris probeerde zoveel mogelijk te blijven werken. Al snel bleek echter werken onmogelijk. Maris was te ziek en de ene na de andere opdracht moest worden gecanceld. Al snel werd het moeilijk om rekeningen te betalen. Voor de kinderen wordt vanuit pleegzorg een kleine vergoeding betaald maar dit was niet genoeg om alle kosten te dekken en besloten werd om het lidmaatschap van verenigingen op te zeggen. Ze hoopten dat de behandelingen snel klaar zouden zijn en dit alles dus slechts tijdelijk nodig zou zijn. Inmiddels zijn we 1,5 jaar verder. Maris wordt nog altijd behandeld en kan helaas nog steeds niet volledig werken. Ze hebben inmiddels schulden opgebouwd en het wordt iedere maand weer spannender of ze alle rekeningen kunnen betalen. Doordat ze verschillende betalingsachterstanden hebben blijven ze maar ronddobberen in de financiële problemen en lijkt er geen einde aan te komen. Ze hollen iedere maand weer achter de feiten aan. Hun grootste angst is dat ze failliet worden verklaard en dat de kinderen, doordat ze financieel niet stabiel genoeg zijn, worden overgeplaatst naar een ander gezin met alle trauma's die daarbij horen. 

Wat ze nodig hebben is een budget zodat we alle achterstanden kunnen afbetalen en een klein buffertje hebben voor noodgevallen. Vanaf dat moment kunnen ze het weer zelf. Wat ze nodig hebben is rust. Geen slapeloze nachten meer omdat het hoofd maar blijft malen over welke rekeningen nu eerst betaald moeten worden. Geen onzekerheid over of de kinderen bij hen kunnen blijven wonen. Het doet ons pijn om te zien dat dit gezin dat er altijd voor anderen is en iedereen altijd te hulp schiet nu zelf hulp nodig hebben en het niet durven of willen vragen. We willen anderen niet tot last zijn…..

Wij hopen allemaal echter dat ze snel de stabiliteit terug krijgen die ze 1,5 jaar geleden hadden en ze weer op onze roze wolk mogen gaan zitten om te genieten van die fantastische meiden. Ze verdienen het!

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 13-02-2024 gestart
21x bekeken

Actie georganiseerd door:

Bianca Hill

Bianca Hill

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Donaties

 
Toon alle donaties
op 13-02-2024 gestart
21x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog