Pancreaskanker mama

Pancreaskanker mama
Deel deze actie via:

Pancreas kanker en een pensioen van 826€

 
€ 0 ingezameld

Hallo iedereen. 
 
Alvast dit: we hebben 3340€ van de 3500 bereikt, waarvoor ontzettend veel dank!!!

En ook: voor zij dit nog niet op de hoogte zijn: een korte update. De 8 weken chemotherapie hebben de tumor niet verkleind. Oog op een noodzakelijke operatie en dus effectieve genezing is klein. Oog op financiële zekerheid ook. dus ik verwijder het “gewenste” bedrag, wie wil geven, het kan zeer zeker van pas komen. En alvast zeer veel dank! werken zal er niet meteen meer in zitten, aangezien ze nu chemo zal blijven krijgen om deze situatie stabiel te houden. updates volgen.


Sinds juli 2023 weten we dat mama, na lang afzien door helse pijnen, pancreas kanker heeft. 

Mama werkt sinds haar 13e (toen zorgde ze voor 6 broers en zussen en een zieke mama) en zodra ze kon ging ze verder. Ze werkte een 25-tal jaren als onthaalmoeder (wat ze werkelijk met hart en ziel deed) en ging daarna een opleiding volgen bij de VDAB. Daar behaalde ze haar diploma en ging ze als pedagogisch ondersteuner aan de slag in een buitenschoolse kinderopvang. Ook dat deed ze dagelijks met liefde en plezier. 

Daarnaast was mama er altijd voor iedereen, vrienden, collega’s, kinderen, .. voor hulp en of een luisterend oor.  Mama heeft tot haar 67 altijd gewerkt.

Nu omdat ze onthaalmoeder was, bedraagt haar pensioen amper 826 euro. Daarom werkte ze als zelfstandige bij. Ze ging dit jaar in maart op pensioen, eindelijk kon ze aan een rustiger leven beginnen. Eindelijk kon ze wel eens een boek vastpakken en genieten van tuinieren en haar (klein)kinderen. 

We hoopten allemaal dat de chemo zou aangeslagen en er dan een operatie kon plaatsvinden. Dat mama volledig zou genezen. Maar dat lijkt eventjes niet zo.

De kosten blijven lopen… en de inkomsten stoppen. (Ze verdiende minstens 300-450€ per maand bij en nóg kwam ze amper rond). Papa heeft gelukkig wel een pensioen en we zijn gaan co-housen om het financieel te redden.

Maar het blijft een gevecht. Met zo’n klein pensioen ook vanzelfsprekend natuurlijk. Mijn vriend kwam met dit idee om mama zo op financieel vlak te kunnen ontlasten. En dankzij de donaties die er al geweest zijn heeft ze het grootste gat kunnen dichten.

De chemo zal 6 maanden duren. En die maanden worden fysiek extreem zwaar voor haar… maar hopelijk niet financieel. 

Nu met het nieuws dat we sinds kort hebben over de tumor die niet verkleind is, lijkt het er op dat mama niet snel meer zal kunnen werken als zelfstandige, wat ze heel jammer vind, en wat de financiële struggles in leven blijft houden… 

Momenteel is er bijvoorbeeld geld nodig om een comfortabele zetel te kopen, een warmtekussen, .. zaken die ze nodig heeft om zo comfortabel mogelijk te zijn en zo min mogelijk pijn te voelen.

Voor wie wil en kan helpen: 10000 maal dank. 
 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 16-07-2023 gestart
2604x bekeken

Actie georganiseerd door:

Liesje Lorein

Liesje Lorein

 
€ 0 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 16-07-2023 gestart
2604x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog