Perspectief voor kansarmen in Danes (Roemenië).

Perspectief voor kansarmen in Danes (Roemenië).
Bertus Leijenhorst
Deel deze actie

Met jouw hulp kan verandering komen in het uitzichtloze bestaan van de mensen in Danes (Roemenië).

9 donaties
€ 590 van € 28400 ingezameld

Je zult maar op de verkeerde plek geboren worden. In een krottendorp, zonder stroom, zonder water, geen werk, geen school. Het dorpje Danes in Roemenië is zo’n dorp, ongeveer 5000 inwoners waarvan ongeveer 1000 Roma. Het zijn mensen die buiten de samenleving staan en aan hun lot worden overgelaten.

Daar is Liviu Tudosie met zijn gezin neergestreken. Hij zet zich met hart en ziel in voor deze mensen. Zijn benadering is krachtig omdat het perspectief biedt op blijvende verandering. Hij bouwt aan netwerken die het proces ondersteunen (onderwijs, overheid, bedrijfsleven, gezondheidszorg). Hij ondersteunt de mensen om ze zelfbewust te maken, bekwaam om het stuur in hun leven in handen te nemen. Dan hoeven ze niet meer de gevaarlijke vuilnisbelten af te stropen.

Met de sponsoractie proberen we de Stichting Perspective te ondersteunen met faciliteiten waardoor de vaste uitgaven worden teruggedrongen. Daardoor kan het geld besteed worden voor directe hulp, de zelfredzaamheid en het welzijn van de bewoners.

De afgelopen 12 jaren hebben laten zien dat er steeds meer resultaten zijn: kinderen die hun school afmaken en een beroep leren, een begeleidingsgroep voor opvoedingsondersteuning, een groep voor weduwen, een groep voor ouderen.

Er is licht aan het einde van de tunnel, als wij de schouders eronder zetten. We vragen daarom vrijmoedig de acties te ondersteunen.

De sponsor actie:
De sponsoractie speelt zich af tussen de bron van de rivier de Vecht (Darfeld in Duitsland) en de monding van de Vecht in Zwolle:

 1. Bertus Leijenhorst gaat de lange afstand fietsroute lopen (230 km.), de helft hardlopen, de helft wandelen,
 2. De fietsgroep gaat op 1 dag fietsen van Darfeld naar Zwolle,
 3. Je kunt inschrijven voor de(Canadese) kanotocht van Dalfsen naar Zwolle, kosten: € 30.- p.p.
 4. Heb je zelf een idee om op een andere manier een bijdrage te leveren of wil je meefietsen (en zelf sponsoren werven), neem dan contact op (bertusleijenhorst@hetnet.nl).

De actie loopt via Stichting De Springplank in Den Helder (fondswerving voor Perspective Danes in Nederland), deze heeft de ANBI-status.

De onderstaande mijlpalen stellen Liviu in staat te werken aan het welzijn en zelfredzaamheid zodat er geleidelijk een blijvende verandering kan plaatsvinden waarbij de mensen steeds meer in staat zijn zelf in hun leven te voorzien.

 1. Zonnepanelen gemeenschapsgebouw €17.800,-
 2. AV-middelen en spelmaterialen jeugdcentrum €3.600,-
 3. Kinderspeelplaats buiten €2.500,00
 4. Multifunctioneel sportveld €4.500,-
  Totale doelbedrag €28.400,- 
   

Nieuws

Collectanten

Laden...
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd voor:

Perspective Danes

Actie georganiseerd door:

Bertus Leijenhorst

Bertus Leijenhorst

9 donaties
€ 590 van € 28400 ingezameld
Actie loopt tot 15-09-2021

Donaties

 
Toon alle donaties
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog