Speurteam naar vermiste honden zoekt donaties!

Speurteam naar vermiste honden zoekt donaties!
Dogs4Dogs Speurteam
Deel deze actie

Dogs4Dogs.nl Een nieuw opgezet speurteam met speurders die jarenlange ervaring hebben in het speuren naar vermiste honden

6 donaties
18%
€ 180 van € 1000 ingezameld

WAT KUNNEN WIJ VOOR U BETEKENEN?

Wij zijn vrijwilligers die zich inzetten als speurhondengeleider met speurhond, maar indien op locatie blijkt dat we ons anders kunnen inzetten als ondersteuner/zoeker (digitaal of op locatie) in samenwerking met bijvoorbeeld een zoekteam, dan doen we dit ook.

Denk hierbij vooral aan (emotionele) ondersteuning van de eigenaar van de vermiste hond, zoeken, spotten en eventuele overige hulp die op dat moment nodig is.

Tevens hebben we diverse materialen die we in kunnen zetten, naast onze speurhonden. 

Denk hierbij aan de inzet van een drone (inclusief een dronepiloot), vangkooien en (wild)camera’s, echter mogen deze materialen vaak alleen ingezet worden in overleg of toestemming van boswachter/grondbeheerder.

Om onze materialen, die we nodig hebben om een hond veilig te stellen, aan te kunnen schaffen zijn wij afhankelijk van donaties!

Wij zijn inzetbaar in de provincie Utrecht en in de provincies Flevoland, Gelderland, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijsel en Zuid-Holland. Overige provincies in overleg.De speurders komen uit Den Dolder, Dordrecht, Uden, Utrecht en Zeist. De drone piloten komen uit Dordrecht en Zeist.

HOE HELPEN WIJ U?

Wanneer U telefonisch contact met ons opneemt, nemen wij alles met u door over of U al een zoekteam heeft ingeschakeld, wanneer, waar en hoe uw hond vermist is geraakt en of er recente zichtmeldingen zijn.

U krijgt tevens uitgelegd hoe u een geurbron veilig kunt bewaren voor de inzet van een of meerdere speurhonden. Een geurbron kan bijvoorbeeld een deken, speeltje, halsband, tuig, enz. zijn. Het gaat er vooral om dat de geur van uw hond in de stof van het voorwerp is opgenomen.

Na dit allemaal rustig doorgesproken te hebben, vragen wij u een akkoord op de kosten als in een km vergoeding (€0.50 per gereden km) om vervolgens de speuraanvraag uit te zetten binnen ons team en laten u z.s.m. weten of wij u kunnen ondersteunen vanuit ons team.

Wanneer wij geen speurhond beschikbaar hebben, zullen wij u doorverwijzen naar één van de andere speurders in Nederland, bij voorkeur zo dicht mogelijk bij u in de buurt. Als uw hond als vermist is aangemeld bij het zoekteam van "Waar is onze Angel?", heeft u van hen per e-mail een speurderslijst ontvangen.

Als we op de afgesproken locatie komen, maken indien mogelijk meerdere geurbronnen, voordat we de speurhond uit de auto halen en “aan zetten”.

Omdat wij u graag in de buurt hebben om uw hond te lokken, voor het geval wij deze vinden tijdens het speuren, vragen wij u om mee te lopen met de speurhond & geleider.

Wij bespreken met u altijd onze bevindingen en u krijgt van ons een speurverslag, wat ook met het betreffende zoekteam gedeeld zal worden.

Speuren is en blijft van grote toegevoegde waarde voor het vinden/lokaliseren van uw vermiste hond, echter kan het geen 100 % garantie bieden tot een direct succes door het rechtstreeks vinden van uw hond. Soms hebben de speurhonden alleen “verwijzing” van een gebied waar uw hond zich bevindt en/of welke richting uw vermiste hond is opgegaan. Dit is dan wel weer informatie die van belang is voor het zoekteam en eventueel uitvoeren van andere acties zoals voerplekken maken of een vangkooi plaatsen.

Onze speurhonden en geleiders, maar ook de drone zijn inzetbaar in de provincie Utrecht en in de provincies Flevoland, Gelderland, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijsel en Zuid-Holland. Overige provincies in overleg. De speurders en hun honden komen uit Den Dolder, Dordrecht, Uden, Utrecht en Zeist. De drone piloten komen uit Dordrecht en Zeist

WIE ZIJN WIJ DAN?

We zijn een groep speurhondengeleiders met een of meerdere speurhonden per geleider. Op dit moment bestaan we uit 7 leden, waarvan er 6 een speurhondengeleider zijn. We kunnen momenteel 7 speurhonden inzetten bij de vermissing van uw hond.

Wij trainen onze speurhonden en geleiders wekelijks in verschillende omgevingen en onder alle mogelijke omstandigheden. Wij doen dit omdat wij en onze honden hier veel energie en plezier van krijgen, maar belangrijker nog omdat we dan de focus houden op ons doel: Baasjes helpen bij het terugvinden en thuisbrengen van hun vermiste hond. En ja, de honden vinden het geweldig om geregeld “een neus aan neus” te hebben en daardoor met plezier op inzet gaan.

Wij staan garant voor de inzet van goed opgeleide speurhonden en geleiders, die ook ondersteund (kunnen) worden door geleiders en speurhonden die nog in opleiding zijn. Praktijkervaring is de beste leerschool voor onze honden, naast een gedegen opleidingsprogramma. Wij doen dit ook, omdat in praktijk is gebleken dat de speurhond een praktijkopdracht met meer aandacht volbrengt dan een training en dit komt door de spanning en emoties die een praktijkopdracht met zich meebrengt. De speurhonden voelen dit haarfijn aan.

Wij gaan uit van samenwerking en respect voor elkaar, waardoor de teamspirit zeer hoog is en we goed op elkaar ingewerkt zijn en daardoor ook de beste resultaten kunnen bereiken binnen de omstandigheden waarin we verkeren.

Dit vrijwilligerswerk doen wij allemaal naast een (betaalde) baan en is daarmee tijd en plaats afhankelijk.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 05-04-2022 gestart
510x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd voor:

Dogs4Dogs speurteam

Dogs4Dogs speurteam

Actie georganiseerd door:

Dogs4Dogs Speurteam

Dogs4Dogs Speurteam

6 donaties
18%
€ 180 van € 1000 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 05-04-2022 gestart
510x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog