Stamceltherapie stopzetting MS en ziekte van Crohn in Mexico

Stamceltherapie stopzetting MS en ziekte van Crohn in Mexico
Marieke  van Boxtel-Advokaat
Deel deze actie

Voor stamceltherapie in Mexico om mijn 2 chronische ziekten een halt toe te roepen.

160 donaties
€ 4003 van € 50000 ingezameld

Even voorstellen:
Ik ben Marieke, 40 jaar en woon met mijn man Tim en onze 3 honden en 2 katten in Drunen. 

In 2015 merkte ik met lopen dat ik vaker door mijn linkerbeen zakte, vaker dingen liet vallen en onbeschrijfelijk veel 'huidjeuk' had. Ik deed dit af met, doe gewoon rustiger aan en concentreer je. Ik zat toen nog half thuis door een opvlamming van de ziekte van Crohn waar ik al sinds mijn 19e mee bekend ben (familiedingetje van mijn moeders kant). Dus gaf dat de schuld. (https://www.crohn-colitis.nl/over-crohn-colitis/wat-is-de-ziekte-van-crohn/) 

Toen ik op het werk ineens geen toetsen meer kon indrukken, ben ik direct naar de huisarts gestuurd en die stuurde mij direct naar de ehbo met de mededeling: Reken maar dat je wordt opgenomen.. 
Dit gebeurde.. 

Na een aantal onderzoeken en steeds erger wordende klachten en nog meer merkwaardige problemen, kreeg ik de diagnose MS. (https://nationaalmsfonds.nl/wat-is-ms/) 

Aangezien mijn vader deze ziekte ook al een aantal jaar heeft was ik er bekend mee en wist wat me te doen stond. 
NIET OPGEVEN! 

Dat is een aantal jaar goed gegaan, op een paar aanvallen na, 3 dagen 1000 mg prednison erin en weer gaan. 

Totdat ik eind 2018 naast mijn 'gewone ms klachten' dingen begon te vergeten, namen van mensen en voorwerpen, afspraken die net ervoor nog gemaakt waren en dit zei mij dat het niet goed ging.  
Januari 2019 mri gemaakt en inderdaad, de ms had mijn hoofd flink te grazen genomen. Een jaar van verschillende medicatie proberen volgde. Evenals een revalidatie traject. 
Second opinion gehad in het Vumc. 
Maar elk medicijn was weer een teleurstelling en stopte de MS niet. 
 

Eind 2019 kwam ik mijn lieve , inmiddels man tegen en die gaf mij weer wat hoop en een toekomst. 

Weer een jaar met tegenvallende uitslagen volgde en we zijn ons gaan verdiepen in stamceltherapie ook wel HSCT genoemd. (https://www.hsctmexico.com/treatment.php?lng=eng) 

Mijn neuroloog gaf aan dat dit een hele goede optie is en als ik het aandurf het zeker moet doen. Kans van slagen tot stopzetting van de ziekte is in mijn geval ongeveer 95%. Klein dingetje blijft dat het niet zeker is wat het met de ziekte van Crohn gaat doen maar ook daarbij is de kans op stopzetting ongeveer 40%. Het proberen waard! 

Deze behandeling wordt alleen niet in Nederland uitgevoerd en wij hebben besloten dit in Mexico te gaan doen. 

Het wordt geen makkelijke tijd maar hopelijk wel alle tijd waard. Zodat ik weer kan gaan leven,  hopelijk ook weer werken en kan genieten van wandelingen met de honden. En mooie momenten beleven met mijn man en lieve vrienden en familie. 

Nu is het zo dat de verzekering deze behandeling niet vergoed en alleen al de behandeling kost $54,500, daarbij komen nog verdere kosten denk aan vliegtickets,  paspoorten, nazorg na de behandeling,  eventuele fysiotherapie etcetera, crèmes en mutsjes voor na de chemo, opvang van de honden tijdens de behandeling. 

Ik ben niet goed in hulp vragen, maar hoe fijn zou het zijn om door middel hiervan in ieder geval een deel bij elkaar te krijgen? 
De behandeling staat gepland op 25 april 2022. 
Helpt u mee? 

Super bedankt! 

Delen is super lief!

 

Updates zijn te volgen op mijn Facebook pagina!https://www.facebook.com/Mijn-HSCT-avontuur-Mexico-25-04-2022-106754771966942/

 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 12-01-2022 gestart
4825x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Marieke  van Boxtel-Advokaat

Marieke van Boxtel-Advokaat

160 donaties
€ 4003 van € 50000 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 12-01-2022 gestart
4825x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog