Start van een menswaardig bestaan

Start van een menswaardig bestaan
Laryssa Muller
Deel deze actie

Ik start deze actie voor m'n mama,zodat ze naar een veilige buurt kan verhuizen&eindelijk een menswaardig leven kan opbouwen.

0 donaties
€ 0 van € 14000 ingezameld

Doneer Zet deze actie in gang en wees de eerste die deze actie steunt!

Mijn lieve moeder woont al jaren in een onveilige buurt samen met mijn autistische zusje. 

Mijn mama heeft een vorm van reuma waardoor haar gewrichten chronisch ontstoken zijn en de onderste ruggenwervels nu samen gekloven zijn. Hierdoor heeft zij uitval verschijnselen in haar benen, kan zij bijna niet meer lopen en heeft ze een douchezitje, traplift en een scootmobiel gekregen vanuit de wmo. Daarnaast heeft zij ook PTSS en dankzij haar huidige buren en de gemeente waar ze woont heeft zij zoveel stress en angst dat ze amper de straat op durft.

Haar buren maken expres geluidoverlast, ze stampen op de trap, slaan met deuren en keukenkastjes, ze schreeuwen, bleren en vloeken. Andere buren gaan expres vroeg in de ochtend of laat in de avond beginnen met boren, timmeren en zagen en weigeren dit op redelijke tijden te doen. 

Ook woont er bij haar in de straat een man die alcohol en drugsverslaafd is en mijn moeder en zusje met de dood heeft bedreigt, hij zou wel een kogel door hun hoofd heen jagen want hij is zijn kind kwijtgeraakt na een melding van mijn moeder bij vijlig thuis omdat, hij zijn kind mishandeld. 

De buurt is slecht voor de gezondheid en het is daarom van belang dat zij snel verhuist.

Nu zou zij kunnen woningruilen, maar financieel zal dit niet lukken zonder jullie hulp. Ze heeft in het bewind gezeten, nadat haar ex haar financieel en geestelijk de afgrond in had gestort. Ze was 17 jaar met hem samen, 16 jaar getrouwd en hij heeft al die jaren gelogen over wie hij werkelijk was. 

In 2014 zijn wij verhuisd naar spanje, we hadden een eigen bedrijf en het was al jaren onze droom om in Spanje te gaan wonen. In een korte tijd hadden wij onze spullen ingepakt en ons leven in Nederland achter gelaten.

Alles leek goed te gaan tot mijn stiefvader met €1000 naar Nederland ging om educatie materiaal te halen voor mijn jongste zusje. Toen hij terug kwam zonder dat materiaal bleek het geld plots verdwenen te zijn, hij kon niet uitleggen waar het geld heen was gegaan.

Enkele maanden later vertelde hij dat zijn broer het bedrijf had gestolen en dat er geen geld meer was. Plots moesten wij gaan solliciteren om een baan te vinden, ookal spraken wij geen Spaans. Werk leek er niet te zijn en ook mijn stiefvader scheen geen werk te kunnen vinden, al leek hij niet echt hard op zoek te zijn naar een baan. Wel werd hij boos op mij, omdat ik volgens hem niet genoeg solliciteerde, terwijl ik dit wel degelijk deed.

Niet lang erna was ons spaargeld bijna op en na een lang gesprek met mijn lieve moeder ging hij er mee akkoord dat zij, samen met mijn twee jongste zusjes, terug naar Nederland zou gaan om onderdak en een uitkering te regelen.

Zodra zij terug kwam zakte haar leven de afgrond in. De huur die hij zou hebben opgezegd liep nog door, hij had niets afgerond zoals beloofd. Gas, water, electra, de huur, alles had hij niet opgezegd en de schuld was hoog. Het duurde maanden voordat ze onderdak en een uitkering had geregeld.

In die maanden zaten mijn andere zusje en ik nog bij hem in Spanje. Zodra mijn moeder vertrok veranderde hij plots. Hij ging in jurken en rokjes lopen, droeg een bh en make-up en zij dat hij vrouw wilde zijn.

Denkende dat mijn moeder dit wist accepterde mijn zusje en ik dat hij trans was en spraken en dus ook niet over tijdens skype gesprekken met onze moeder.

Vreemd was dat er ineens wel werk was te vinden, vakantie woningen schoonmaken en klaarmaken voor gasten. 

Het geld dat wij verdiende en het geld dat mijn moeder naar ons stuurde voor eten gaf hij grotendeels uit aan rokjes, jurken, bh's, make-up en andere kleding. Hierdoor kregen wij wijnig te eten. Mijn moeder schrok toen ze via skype zag dat wij waren vermagerd en regelde dat wij terug naar Nederland konden, hij bleef achter en wij vertrokken met elk 1 grote comotas, 1 kleine en 1 koffertje plus handbagage. Alles lieten we achter.

Eenmaal in Nederland kwamen mijn zusje en ik erachter dat hij helemaal niets had afgerond voordag we naar Spanje gingen, we zaten financieel aan de afgrond.

Na uitgebreid met onze moeder te hebben geknuffeld vroeg ik haar of ze wist dat hij tran was, dat wist ze niet en ze zakte letterlijk ineen. 

Vanaf daar ging alles bergafwaarts. Er gebeurde dingen die ik niemand toewens. We raakte dakloos en de woningbouw weigerde ons een huis toe te kennen, ookal stond mijn moeder lang genoeg ingeschreven, stond ze eerste en had ze alle documenten aangeleverd waar ze om vroegen. Pas na een telefoontje naar het ministerie van wonen en welzijn kregen wij een woning.

Daarna leken dingen beter te gaan. We hadden goed contact met de buren, mijn moeder zong graag en niemand had daar problemen mee. 2 jaar later ineens wel en alles ging bergafwaarts, ineens mocht mijn moeder geen muziek meer aanzetten en niet meer zingen. Wij liepen op eierschalen uit angst dat de buren weer eens een klacht zouden indienden bij de woningbouw.

Kort daarna stond er ineens een deurwaarder voor de deur van de ABN, of mijn moeder even een ton schuld uit 2001 wilde betalen. Een schuld waarvoor we 11 jaar lang in loonbeslag hadden gezeten, een schuld waarvan mijn moeder's ex had gezegd dat die al weg was.

Na een jaar zelf geprobeerd te hebben om de financieen te regelen kon mijn moeder het niet meer aan en besloot ze om het beschermd bewind in te gaan. Na zo'n 3 jaar kon ze eruit en begonnen we met een schone lij. 

Intussen werden de buren steeds erger in hun gedrag, ze maakte valse raporten bij werksaam dat mijn moeder fraude zou plegen, er kwam ineens een drugsteam van de politie binnenvallen na een melding dat ze een wietplantage en een xtc lab zou hebben. Dit was totaal niet waar en het werd alleen maar erger. 

Vanwege haar reumatische aandoening kwam er een traplift, de buren klaagde bij de woningbouw over geluidsoverlast, omdat ze de lift gebruikte. Ze klaagde toen mijn moeder een opblaas bubbelbad kocht om haar pijn te verlichten en één buurman gooit expres rotzooi in het bad.

Een vriend van de drugsverslaafde buurman viel haar vorige zomer aan en werd gearresteerd. Ze had overal schrammen en blauwe plekken en haar polsen waren gekneusd. Ookal werd er aangifte gedaan, er een zaak van gemaakt en mocht hij de straat niet meer in, is hij toch weer bij de buurman over de vloer.

Mijn moeder vreest voor haar leven, maar zowel de gemeente en de woningbouw doen niets.

Na gezocht te hebben heeft mijn moeder nu eindelijk iemand gevonden met wie ze kan woning ruilen. Helaas komen wij er nu stukje bij beetje achter dat het KBI de zaken van mijn moeder niet heeft behartigt zoals ze dat hadden moeten doen. Ze hebben gefraudeerd en valse bedragen ingevuld bij de belastingaangiftes waardoor mijn moeder nu toeslagen moet gaan terugbetalen en niet kan woning ruilen.

Ik vrees voor haar leven en dat van mijn zusje. Ze hebben geen menswaardig bestaan en ik vind dat verschrikkelijk.

Daarom vraag ik ook om hulp. Ik vraag niet veel, 14000 zodat ze kan verhuizen. Ze heeft niemand die haar wilt helpen en moet dus een verhuisbedrijf en inpakkers inhuren. Ze moet in het nieuwe huis meubels aanschaffen en stofferingskosten betalen want die heeft ze daar niet, veel kamers hebben geen vloer en behang.

Dus ik hoop dat er mensen zijn die haar een beter bestaan gunnen en willen bijdragen aan een menswaardigbestaan voor mijn moeder en zusje. 

Ik smeek u, help hun.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 29-04-2022 gestart
78x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Laryssa Muller

Laryssa Muller

0 donaties
€ 0 van € 14000 ingezameld

Doneer Zet deze actie in gang en wees de eerste die deze actie steunt!

Donaties

 
Toon alle donaties
op 29-04-2022 gestart
78x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog