Steun de wederopbouw van het in vlammen opgegane restaurant de Sfinx

Steun de wederopbouw van het in vlammen opgegane restaurant de Sfinx
Sandy van Rooijen
Deel deze actie

Steun het Egyptisch Eethuis de Sfinx voor het opbouwen van hun levenswerk dat door brand verloren is gegaan.

430 donaties
64%
€ 12883 van € 20000 ingezameld

Het afgelopen jaar was voor vele ondernemers al een zwaar jaar, zo ook voor de drie broers welke het Egyptisch Eethuis de Sfinx al ruim 25 jaar met veel plezier, passie en energie runnen. Bovenop het verdriet van het zware jaar met alle maatregelen, zagen zij in de ochtend op 19 maart 2021 hun levenswerk ook nog is in vlammen opgaan. Veel passanten, buurtbewoners en klanten kwamen vanmorgen al hun steun betuigen en hulp aanbieden. Voor veel Dordtenaren is niet alleen het restaurant en het eten zo geliefd, maar zijn klanten ook voornamelijk dol op de drie broers die het runnen – altijd vrolijk, grapjes maken en niets is te gek voor ze. Na de brand is gebleken dat we niet alle schade kunnen dekken, daarom zijn wij als familie en vrienden een crowdfund actie gestart zodat zij de zaak weer kunnen opbouwen. Door middel van een donatie zou je de broers met hun gezinnen enorm steunen zodat zij snel weer open kunnen. Onze dank is groot!

Update 20-03-2021

Lieve mensen, wij zijn ontzettend overdonderd en dankbaar voor alle hartverwarmende reacties  en donaties die wij tot nu toe in deze korte tijd al hebben mogen ontvangen! 🙏🏼❤️
Help ons om het doel te behalen door dit bericht zoveel mogelijk voor ons te delen, dankjulliewel!

Nieuws

Collectanten

Laden...
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd voor:

Egyptisch Eethuis Sphinx

Actie georganiseerd door:

Sandy van Rooijen

Sandy van Rooijen

Gestart op 19-03-21
430 donaties
64%
€ 12883 van € 20000 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

In de media

Wederopbouw Egyptisch eethuis Sfinx gestart

14 Jul 2021

DORDRECHT – Het Egyptisch Eethuis Sfinx aan de Reeweg 85 wordt momenteel verbouwd om de schade, die ontstond bij de uitslaande brand van 19 maart dit jaar, te herstellen. Het opbouwen van het dak is vorige week maandag begonnen. Het dak werd bij de brand volledig verwoest.

DortCentraal

Klanten en buurtbewoners willen afgebrand Eethuis Sfinx terug: 10.000 euro aan donaties

26 Mar 2021

Eigenaar Adel Mesdare verkeert een week na de brand nog steeds 'in shock' en kan vrijwel niet meer slapen. De schade is groot aan zijn levenswerk, Eethuis Sfinx aan de Reeweg-Oost in Dordrecht. Gelukkig krijgen Adel en zijn twee broers veel steun: klanten en buurtbewoners doneerden al meer dan 10.000 euro. Dat verbaast verslaggever Maurice Laparlière eigenlijk niet.

Rijnmond

Klanten en buurtbewoners willen afgebrand Eethuis Sfinx terug: 10.000 euro aan donaties

26 Mar 2021

Eigenaar Adel Mesdare verkeert een week na de brand nog steeds 'in shock' en kan vrijwel niet meer slapen. De schade is groot aan zijn levenswerk, Eethuis Sfinx aan de Reeweg-Oost. Gelukkig krijgen Adel en zijn twee broers veel steun: klanten en buurtbewoners doneerden al meer dan 10.000 euro. Dat verbaast onze verslaggever Maurice Laparlière niet helemaal.

RTV Dordrecht

Inzameling voor uitgebrand restaurant Sfinx

21 Mar 2021

Een internetcollecte voor het door brand getroffen shoarmarestaurant Sfinx in Dordrecht heeft tot nu toe 5300 euro opgebracht. De eigenaren, de broers Nagi, Adel en Atef, zagen hun levenswerk in vlammen opgaan, maar zijn naar alle waarschijnlijkheid onderverzekerd.

Algemeen Dagblad

Inzameling voor uitgebrand restaurant Sfinx

21 Mar 2021

Een internetcollecte voor het door brand getroffen shoarmarestaurant Sfinx in Dordrecht heeft tot nu toe 5300 euro opgebracht (einde zondagmiddag). De eigenaren, de broers Nagi, Adel en Atef, zagen hun levenswerk in vlammen opgaan, maar zijn naar alle waarschijnlijkheid onderverzekerd

PZC

Inzamelingsactie voor door brand verwoeste Eethuis De Sfinx

20 Mar 2021

Een gigantische uitslaande brand op vrijdagmorgen maakte een bruut einde aan 27 jaar hard werk: Eethuis De Sfinx, gerund door drie Egyptische broers, brandde volledig uit. Omdat de verzekering niet alle kosten dekt, is door familie en vrienden een inzamelingsactie gestart.

RTV Dordrecht

Steunactie voor uitgebrand restaurant Sfinx

20 Mar 2021

DORDRECHT – Om het vrijdagochtend uitgebrande Egyptische Eethuis Sfinx aan de Reeweg Oost weer op te kunnen bouwen is een online steunactie gestart. Van het streefbedrag van 20.000 euro is inmiddels ruim 3.100 euro toegezegd door 116 donateurs. (Foto: Thymen Stolk)

DordtCentraal.nl

Uitslaande brand verwoest eethuis Sfinx in Dordrecht: ‘Het is al 27 jaar ons kind’

19 Mar 2021

In restaurant Sfinx aan de Reeweg Oost in Dordrecht heeft vanochtend een grote uitslaande brand gewoed. De brandweer kwam met meerdere eenheden ter plaatse. Inmiddels is de brand onder controle: het sein ‘brand meester’ is gegeven.

Algemeen Dagblad