Steun Lander om terug te kunnen genieten van buitenactiviteiten!

Steun Lander om terug te kunnen genieten van buitenactiviteiten!
Kelly Dries

Wij willen Lander terug laten genieten van activiteiten door het aankopen van een hippocampe rolstoel die niet vergoed word.

 

Hallo iedereen,

Lander is een jongen van ondertussen 9 jaar met een niet aangeboren hersenletsel waardoor hij nu CP (cerebrale parese) heeft. Hij is in 2013 dus gezond ter wereld gekomen maar op zijn 2,5 jaar is hij zwaar ziek geworden. Hij heeft toen een hersenontsteking opgelopen door het griepvirus waardoor hij enkele weken in coma heeft gelegen en het een groot vraagteken was hoe hij hierdoor zou komen. We kwamen toen ook te weten dat hij een genetische afwijking heeft waardoor hij extra gevoelig zal blijven reageren op virale infecties waardoor een hersenontsteking het gevolg kan zijn. 

Maar na een intense revalidatie van anderhalf jaar is Lander toen vrij goed hersteld hiervan mits mentale en fysieke achterstand.Hij heeft toen terug leren lopen,eten,fietsen,praten. Hij is ook altijd enorm goed gezind en houdt van lachen en grapjes maken. Hij is dan gestart in het bijzonder onderwijs waarbij het goed gelopen heeft tot hij in 2019 op een half jaar tijd 2x opnieuw een hersenontsteking heeft gehad en waarbij het in oktober 2019 niet zeker was of hij hier ooit nog zou doorkomen. 

Bovenop de hersenontsteking had hij ook een zeer zware longontsteking en zware epilepsieaanvallen waarbij als de medicatie niet aansloeg we moesten realiseren dat het dan wel eens einde verhaal kon zijn. Maar Lander bleek een echte vechter te zijn , en heeft dan wel zijn zevende verjaardag op intensieve moeten vieren zonder het te beseffen, hij heeft daar artsen en verpleegkundigen en ook ons verbaasd door toch na anderhalve maand op intensieve terug stilletjes wakker te worden en een lach tevoorschijn te toveren. Wat toen volgde in de jaren daarna was opnieuw een zeer intense revalidatie waaruit bleek dat Lander wel nooit meer zal herstellen zoals voordien. Door de vele nieuwe hersenletsels is hij voortaan rolstoelgebonden, heeft hij meer last van epilepsie aanvallen en heeft hij voor alles hulp nodig van derden. Maar ondanks dat alles blijft hij wel een vrolijke jongen maar steken er af en toe nu gedragsproblemen op. Om Lander wat tot rust te laten komen geniet hij enorm van het buiten zijn en vooral van naar strand en zee te gaan maar nu hij in de rolstoel zit is dit bijna onmogelijk om nog te realiseren. Vandaar dat ons oog viel op de hippocampe stoel (je ziet hem op de foto links boven erin zitten als pasmodel) die zowel in bosrijk gebied als op zand gemakkelijk hanteerbaar is en waarmee je zelfs in het water kan. Maar voor zulke zaken is geen terugbetaling voorzien en dit heeft natuurlijk zijn prijskaartje. Daarom start ik als mama deze actie op in de hoop dat we zo het geld bij elkaar kunnen krijgen en Lander terug kunnen laten genieten van het buitenleven!! 

Groetjes Lander en familie X

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 27-06-2023 gestart
5166x bekeken

Actie georganiseerd door:

Kelly Dries

Kelly Dries

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 27-06-2023 gestart
5166x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog