Steun Missing You en help zo jonge rouwenden

Steun Missing You en help zo jonge rouwenden
Missing You vzw
Deel deze actie

Help kinderen en jongeren in hun rouwverwerking en geef hen zo de tijd en ruimte om te rouwen met lotgenoten.

69 donaties
54%
€ 5380 van € 10000 ingezameld

Je moeder sterft, je broer komt te overlijden: als volwassene is het niet evident, voor kinderen en jongeren is er al helemaal geen script. Hoe ga je om met rouwende kinderen, hoe begeleid je jongeren als ze iemand verliezen? 

Missing You ijvert ervoor dat ieder kind, jongere of jongvolwassene die geconfronteerd wordt met verlies voldoende ruimte en gepaste steun krijgt. We spreken de veerkracht aan waarover kinderen, jongeren en jongvolwassenen beschikken en versterken deze. We helpen jonge rouwenden zo als krachtige mensen op te groeien.

HOE DOEN WE DIT?

We organiseren in elke Vlaamse provincie creatieve rouwgroepen, waarbij jonge rouwenden met elkaar in contact komen. Het lotgenotencontact zorgt voor herkenning, erkenning en steun. Kinderen en jongeren leren er hun gevoelens onder woorden te brengen en uit te beelden.

Daarnaast trekken we elk jaar op rouwkamp en op rouwweekend. Tijdens die momenten wordt er stilgestaan bij wie de kinderen en jongeren hebben verloren, maar wordt er ook gelachen, geravot en gedanst. 

Jaarlijks brengen we jonge rouwenden en hun familie van over heel Vlaanderen bij elkaar op onze ontmoetingsdag, een dag die volledig in het teken staat van verbinding. 

Daarnaast organiseren we vormingen voor scholen, jeugdbewegingen,…. Die vorming biedt de omgeving van jonge rouwenden de nodige handvaten om gepaste ondersteuning te bieden. 

Meer info over onze activiteiten en ons aanbod vind je op onze website.

Wil jij ook graag iets doen voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen die iemand verloren zijn? Dat kan: steun Missing You en doe een gift! 

Onze organisatie wordt gedragen door een 80-tal enthousiaste vrijwilligers, ondersteund door een klein professioneel team. Echter zijn er aan het organiseren van onze activiteiten ook kosten verbonden. Het is dan ook fantastisch als we op jouw steun mogen rekenen om zo jonge rouwenden te helpen! 

Hartelijk dank!
 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 03-05-2022 gestart
1462x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Missing You vzw

Missing You vzw

69 donaties
54%
€ 5380 van € 10000 ingezameld
Actie loopt tot 31-05-2022

Donaties

 
Toon alle donaties
op 03-05-2022 gestart
1462x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog