Tanden Poetsen in Ontwikkelingslanden

Tanden Poetsen in Ontwikkelingslanden
Melanie Maria Fokkens
Deel deze actie via:

EVERYONE SMILES IN THE SAME LANGUAGE | Help jij helpen om tanden poetsen toegankelijk te maken in ontwikkelingslanden?

 

Gebitsreiniging is veel meer dan schone tanden alleen. Het is een belangrijke basis van fysieke en mentale gezondheid én van zelfvertrouwen. En zelfvertrouwen is de sleutel tot je positie in de maatschappij.

Maar liefst 80% van de bevolking in ontwikkelingslanden heeft last van tandbederf. 
Doordat dit ongemak en pijn geeft, en voor schaamte zorgt, heeft het een totaaleffect op de algehele gezondheid en ontwikkeling. Kinderen blijven thuis van school en worden afgeremd in het leggen van een basis voor de toekomst en het ontwikkelen van hun talenten, volwassenen kunnen hun gezinnen niet voorzien van genoeg middelen om te overleven.

Voor iedereen een eerlijke kans                
Elk mens, waar ook ter wereld, heeft het recht op schoon drinkwater. In Oost-Afrika heeft een op de vier mensen geen toegang tot schoon drinkwater. Het vieze drinkwater veroorzaakt ziektes zoals cholera, tyfus en dysenterie.

Daar komt bij dat velen van hen ook geen veilige toiletten, douches en wasbakken hebben. Dat heeft grote gevolgen: diarree is de belangrijkste oorzaak van kindersterfte. Elk jaar overlijden 430.000 kinderen aan de gevolgen van diarree. Dat zijn 1.200 kinderen per dag.

Naast diarree is kiespijn één van de belangrijkste redenen voor schoolverzuim. En dat terwijl beide zo eenvoudig zijn te voorkomen door routines waar wij in het Westen niet eens over nadenken: tanden poetsen en handen wassen.


SanoDento - een mondzorgmerk met een wereldwijde missie 

Het plan is om vanaf maart 2024 structureel drie keer per jaar af te reizen naar verschillende dorpen en steden in ontwikkelingslanden in Afrika en Azië, waaronder Burkina Faso, Malawi, Nepal en Senegal. De term dorp betekent overigens niet dat het een kleine plaats betreft: zo zijn er dorpen 175.000 inwoners, en dorpen van 295.000 inwoners. In steden is het inwonersaantal nog vele malen hoger.

In deze gebieden bieden wij hulp door eigenhandig onze tanden te zetten in de volgende projecten:

 • Verzorgen van schoon drinkwater door het aanleggen van waterpunten;
 • Het terugdringen van het vele rondzwervende plastic afval;
 • Het geven van tandenpoetsinstructies;
 • Het uitdelen van 100% plasticvrije gebitsreinigingsproducten zoals tandpasta, mondwater en bamboe tandenborstels uit eigen collectie.

Onze mondzorgproducten zijn gratis voor mensen in ontwikkelingslanden  
En door onze 100% duurzame, plasticvrije producten laten wij bij vertrek geen enkel spoor van plastic footprint na.

Jij bent belangrijk! 
Het slechte nieuws is dat de problematiek helaas aan de dagelijkse orde is, het goede nieuws is dat wij met z’n allen het vermogen hebben om dat op te lossen.

Hoe jij kunt helpen  
Het plan is om vanaf maart 2024 structureel drie keer per jaar af te reizen naar verschillende dorpen en steden in ontwikkelingslanden. Met jouw bijdrage wordt dit extra mogelijk gemaakt. Per reis brengen wij, naast de SanoDento gebitsreinigingsproducten die wij gratis uitdelen, financieel 20% in voor de bekostiging en het mogelijk maken.

Met jouw hulp maken we méér impact! 
Onze missie is jouw missie. We betrekken je met liefde bij iedere stap. Dat doen wij door updates in videoverslagen te delen.

Alle kleine beetjes helpen, dat vooropgesteld. 

Maar wil jij van onmisbare betekenis zijn? Vervul dan een compleet doel! 
Persoonlijk betrokken zijn kan ook op onderstaande zinvolle manieren. Bekijk hieronder welke doelen jij met jouw bijdrage vervult en kies de manier die het beste bij jou past!

Doneren voor Particulieren

€…. Vrij in te vullen. 

Iedere cent helpt! Het is de kracht van vereniging dat het verschil maakt. €1, €5, €10: het is allemaal welkom en samen maakt het een enorm verschil!
Hieronder lees je gespecificeerd welke doelen wij met welk bedrag kunnen bereiken:


€75 Vanaf 75 euro kunnen wij het geven van voorlichting over het belang van schoon drinkwater en hygiëne aan 10 mensen in gang zetten. Dat voorkomt ziektes en bevordert een positie in de maatschappij.

€250 Vanaf 250 euro kunnen wij 15% van de aanleg van een waterpunt waar schoon drinkwater kan worden gehaald in gang zetten, zonder dat mensen uren onderweg zijn en zonder grote kans om ziek te worden.

€450 Vanaf 450 euro kunnen wij het bereiken van dorpen waar wij aan 45 inwoners hulp kunnen bieden voor het geven van tandenpoetsinstructies en het uitdelen van tandpasta en tandenborstels waar zij drie maanden lang mee voort kunnen, in gang zetten.

€950 Vanaf 950 euro kunnen wij 25% van de aanleg van een watersysteem met duurzame zonnepanelen en wateropslagtanks in gang zetten.

€1600 Vanaf 1600 euro kunnen wij belangrijke voorlichtingen ter bevordering van de gezondheid geven én worden - bij aanwezigheid van een waterpunt - 365 inwoners drie maanden lang van schoon drinkwater en tandenpoetsroutine met SanoDento tandpasta en tandenborstels voorzien.

€3600 Vanaf 3600 euro kunnen wij de complete aanleg van 1 watersysteem met duurzame zonnepanelen en wateropslagtanks realiseren!

Jij maakt het verschil en dat is iets om super trots op te zijn! 

Helpen geeft je een goed gevoel van zingeving en is erg waardevol voor je eigen leven. Zeker als je weet en ziet hoe jouw steun terechtkomt en welke problemen met jouw bijdrage worden opgelost. 

Doneren met je bedrijf of via je werkgever? Bekijk onderstaand bij Doneren voor Bedrijven waarom die optie voor jou interessant is.


Doneren voor Bedrijven

Duurzaam ondernemen met oog voor de planeet én je medemens, je ontkomt er niet meer aan. 
Van iedereen wordt verwacht daarin iets bij te dragen. Misschien bespaar je energie door niet in iedere ruimte tegelijk het licht te laten branden, of scheid je je afval. Maar wat ziet je klant daar dagelijks van terug? 

Zichtbaar duurzaam ondernemen met oog voor de planeet is goed voor je imago, en daarmee voor je omzet. Maar soms weet je niet waar je moet beginnen om daadwerkelijk het verschil te maken. Voorkom dat je met je mond vol tanden staat als men je vraagt wat jij doet om de wereld een stukje beter en mooier te maken. Laten we verenigen en samen het verschil gaan maken. Zo kom je dichter bij dan ooit, zonder fysiek je handen uit de mouwen te steken. Dan ben je van waardevolle betekenis en heb je altijd je woordje klaar. 

Ieder beetje helpt. Maar wil jij op de meest betekenisvolle manier iets bijdragen? Vervul dan een compleet doel. Jouw bijdrage aan duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen was nog nooit zo zichtbaar! 

Jij doneert, wij doen de rest 

Word onderdeel van een beweging dat het verschil maakt en maak een compleet doel mogelijk. Dat is maatschappelijk verantwoord ondernemen ten voeten uit. 
Daarmee speel je in op alle kansen die er zijn, laat je zien dat je bedrijf extra betekenis heeft én zet je jouw bedrijf positief op de kaart!

Het plan is om vanaf maart 2024 structureel drie keer per jaar af te reizen naar verschillende dorpen en steden in ontwikkelingslanden. Met jouw bijdrage wordt dit extra mogelijk gemaakt. Naast de SanoDento gebitsreinigingsproducten nemen wij ook een professionele cameraploeg met ons mee. Van de reis, de ontwikkelingen en de behaalde doelen maken wij verslagen vanaf de grond en vanuit de lucht. Hieronder lees je waarom dat voor jou interessant is. 

Donatie vanaf €2.500 
Met jouw donatie vanaf 2500 euro heb je een belangrijke bijdrage geleverd in het mogelijk maken van voorlichting ter bevordering van de gezondheid én heb je gezorgd voor tandenborstels, tandpasta en mondwater voor 500 inwoners van een dorp.

Tegenprestatie: Wij maken voor jouw bedrijf een videoverslag op maat, waarin wij laten zien en vertellen wat jouw bedrijf met de donatie aan verschil heeft gemaakt. De videoupdate wordt vervolgens speciaal voor jou ge-edit met vermelding van jouw bedrijfslogo en aan je opgeleverd in alle denkbare formaten, zodat je deze actief met je klanten en netwerk kunt delen op TikTok, Instagram, YouTube, Facebook en LinkedIn. Daarmee straal je uit dat je impact maakt met wie je bent en wat je doet en kun je met trots laten zien hoe iedere euro wordt benut!

Donatie vanaf €4.000 
Met jouw donatie vanaf 4000 euro heb je een onmisbare bijdrage geleverd aan belangrijke voorlichtingen ter bevordering van de gezondheid én voorzie je bij aanwezigheid van een waterpunt 900 inwoners drie maanden lang van schoon drinkwater en tandenpoetsroutine met SanoDento tandpasta en tandenborstels.

Tegenprestatie:  
Alles van bovenstaande optie + 

 • Gratis toegang als VIP tot de SanoDento Events inclusief hapjes en drankjes alwaar je het SanoDento Non Profit Impact Keurmerk 2024 krijgt uitgereikt. Hiermee toon je dat je een belangrijke bijdrage hebt geleverd aan het reduceren van plastic afval, laat je zien dat je duurzaam onderneemt met impact en zorg voor de planeet én je medemens en is duidelijk zichtbaar welke doelen jij met jouw donatie in 2024 in een ontwikkelingsland hebt bereikt en wat daarvan de blijvende effecten zijn.

Donatie vanaf €6.500 
Met jouw donatie vanaf 6.500 euro heb je een fantastische bijdrage geleverd aan het volledig mogelijk maken van het aanleggen van een waterpunt! Hierdoor heeft een heel dorp voortaan toegang tot schoon drinkwater. Daarnaast heb je mogelijk gemaakt dat zij voor zes maanden lang tandpasta, tandenborstels en mondwater hebben én weten zij, door de poetsinstructies en hygiëne toelichtingen, het resultaat hiervan blijvend toe te passen in de rest van hun bestaan.

Tegenprestatie:  
Alles van bovenstaande opties +

 • Een jaar lang zelf gratis SanoDento mondverzorgingsproducten;
 • Gratis een SanoDento verkoopmachine bij jou op kantoor;
 • Bovenop het gepersonaliseerde videoverslag op maat, een eenmalige videoupdate van de impact van jouw donatie na een jaar. Speciaal gemaakt in videoverslag met vermelding van jouw bedrijfslogo, aan je opgeleverd in alle denkbare formaten zodat je deze actief met je klanten en netwerk kunt delen op TikTok, Instagram, YouTube, Facebook en LinkedIn.

Donatie vanaf €9.500 
Je bent geweldig! Met jouw donatie vanaf 9.500 euro heb je een cruciale onmisbare bijdrage geleverd aan de meest duurzame vorm van het bieden van hulp in ontwikkelingslanden: met jouw bijdrage kan er namelijk een heel dorp worden voorzien van schoon drinkwater middels een eigen waterpunt, die, met extra wateropslagtanks voor extra voorraad, volledig fungeert op zonnepanelen! Daarnaast heb je mogelijk gemaakt dat zij voor zes maanden lang tandpasta, tandenborstels en mondwater hebben én weten zij, door de poetsinstructies en hygiëne toelichtingen, het resultaat hiervan blijvend toe te passen in de rest van hun bestaan.

Tegenprestatie:   
Alles van bovenstaande opties +  

 • Een jaarlijks terugkerende update van de impact van jouw donatie. Speciaal gemaakt in videoverslag met vermelding van jouw bedrijfslogo, aan je opgeleverd in alle denkbare formaten zodat je deze actief met je klanten en netwerk kunt delen op TikTok, Instagram, YouTube, Facebook en LinkedIn.

Versterk je imago richting je klanten. Jouw bijdrage valt op en verhoogt je aanzien en respect van je klanten, en daarmee je omzet. Win-win!  

Helpen geeft je een goed gevoel van zingeving en is erg waardevol voor je eigen leven.

Stimuleren van ondernemers in de dop in ontwikkelingslanden 
Je draagt hiermee niet alleen bij aan de dagelijkse gebitsreiniging en alle voordelen die dat op maatschappelijk vlak met zich meebrengt, je biedt hen ook een kans op groei in de maatschappij. Ze krijgen meer zelfvertrouwen en durven bijvoorbeeld te ondernemen. Jij steunt dus een ondernemer in spe, een kind dat weer naar school kan en een mama die haar volledige potentieel kan benutten. Terwijl jij je bezighoudt met je dagelijkse bezigheden en werkzaamheden, maak jij een levensveranderende impact mogelijk. En dat is iets om super trots op te zijn!

Ook privé een bijdrage leveren aan een betere wereld? Bekijk bovenstaand bij Doneren voor Particulieren waarom dat voor jou van toegevoegde waarde is.
 

Positieve impact vanuit de CEO

Als ondernemer ben je bewust bezig met hoe je je merk wilt profileren in de markt. 
Maar wat is je positie in de maatschappij? Wat maakt jouw bedrijf de moeite waard, en wat doe je terug voor een betere wereld en een gezonde planeet? 

De antwoorden op deze vragen waren direct duidelijk voor ondernemer Melanie Maria Fokkens: als eigenaar het voortouw nemen en eigenhandig de handen uit de mouwen steken, is dé manier om actief het verschil te maken. 

Geen gemiste kansen  
Bij SanoDento denken we altijd een paar stappen vooruit. Bedrijfsmatig begeven wij ons in een dagelijkse routine die prima ingezet kan worden voor het bereiken van andere doeleinden, waarbij wij van zinvolle betekenis kunnen zijn. Jij doet toch ook mee?!

SanoDento - Gespecialiseerd ondernemerschap met een missie 

Wij zijn SanoDento en wij hebben een missie. Namelijk Nederland bewuster en mondzorg toegankelijker maken. Dat doen wij door de innovatieve SanoDento gebitsreiniger die volop in ontwikkeling is. Een vooruitstrevend product die het gebit van eenieder secuur reinigt. De SanoDento gebitsreiniger is volgend jaar verkrijgbaar. Daarnaast richten wij ons op het maken en vermarkten van 100% plasticvrije en duurzame gebitsreinigingsproducten waaronder tandpasta, tandpasta tabs, mondwater, en ‘SanoDento Friends On The Road’: makkelijk mee te nemen gebitsreinigingstabs die een beschermend laagje op je tanden achterlaten, zodat je gebit door de dag heen beschermd is tegen (suiker)zuren en andere schadelijke effecten. De producten zijn binnenkort in grote getale verkrijgbaar.  


SanoDento is 100% doordacht duurzaam. Ook wanneer er niemand kijkt.

 • 100% biologisch afbreekbare producten van gebitsreiniging, makkelijk uit te delen en zonder afval achter te laten;
 • Alle SanoDento producten zijn 100% plasticvrij

‘’Je bereikt een publiek en je impact is groot en inspirerend als ondernemer. Gemiste kans als je dat alleen maar inzet voor je commerciële doelen en de essentie van het leven misloopt.‘’Het is daarom een bewuste keuze om het bedrijf in tweeën te splitsen voor het bieden van eigenhandige hulp in ontwikkelingslanden. 
Dat het hard werken is om iets op te bouwen weet Melanie Maria Fokkens uit eigen ervaring al te goed. ’’Ik ben begonnen bij -10 en het zal altijd gaan met ups en downs, maar de euforie is zó groot als je iets bereikt vanuit jezelf. De kans om te starten, een plek te hebben in de maatschappij, gezond en zorgeloos te mogen zijn en er toe te doen moet er zijn voor iedereen. Ook voor mensen die beginnen in de min bij -20 of -65. Als ik daar iets in kan bijdragen, dan doe ik dat met al m’n enthousiasme, passie en liefde.’’

‘’Alles kan, alles is mogelijk. Als je maar doet en blijft doen.‘’ 
‘’Ondernemen doe ik nooit voor mij alleen. Ik heb veel van de wereld gezien: de mooie natuur, de eindeloze mogelijkheden, de avonturen, de potentie en het leed. Ik weet heel bewust dat er zo veel meer is in de wereld. Zo veel onbelicht. Natuurlijk is dat lang niet altijd leuk om te zien. Maar daar beginnen de kansen. Daar begint de bijdrage die je kunt leveren om de wereld een stukje mooier te maken. Daar begint je roeping, daar begint je plicht.’’

‘’Als je het eenmaal hebt gezien, kun je het niet meer negeren’’

De bevolking in ontwikkelingslanden heeft niet de mogelijkheid om deze problematiek zelf op te lossen. Wij met z’n allen hebben dat vermogen wel. Door te doneren draag jij van groot belang bij. 

Onze transparante doelstellingen 

Iedere vier maanden een betekenisvolle reis 

Met deze terugkerende actie hoopt zij het begin van een beweging los te maken in de maatschappij om allemaal ons steentje bij te dragen aan de gezondheid van de circulaire economie met de alleszeggende verbindende reden: 

Life is more rich when you share it

U doneert toch ook?

Laten we samen bewijzen dat de kracht van zorgzaamheid sterker is dan welke uitdaging dan ook! Geen bedrag is te klein, want het is de collectieve liefde die een verschil maakt.

Onze dank is groot.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 26-10-2023 gestart
697x bekeken

Actie georganiseerd voor:

SanoDento Nederland

SanoDento Nederland

Actie georganiseerd door:

Melanie Maria Fokkens

Melanie Maria Fokkens

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 26-10-2023 gestart
697x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog