Tentoonstelling Guiding Lights

Tentoonstelling Guiding Lights
Rosa Limburg
Deel deze actie via:

Wil laten zien hoe een creatieve workshop een positieve bijdrage kan zijn voor kinderen met een ouder in de gevangenis.

 

Wie zijn wij?

Wij, Mienke Zandleven en Rosa Limburg, hebben als afstudeeropdracht van de master Kunsteducatie Amsterdam een project bedacht voor kinderen met een ouder in de gevangenis. Er is samengewerkt met het expertisecentrum K I N D en Stichting Exodus Nederland.

 

De doelgroep

Volgens het rapport ‘Zie je mij wel?’ (2017) van de Kinderombudsman en Stichting Exodus zijn er in Nederland meer dan 25.000 kinderen met een ouder in detentie. 

De impact op het leven van deze kinderen is heel groot. Op school voelen ze zich vaak niet gezien, gehoord of begrepen. In onze samenleving zijn stigma’s en vooroordelen aanwezig. Deze kinderen worden bijvoorbeeld vaak vergeleken met hun ouder in detentie. Velen van hen krijgen emotionele-, gedrags- en leerproblemen die soms tot in de volwassenheid voortduren.

 

De tentoonstelling Voor meer informatie over de tentoonstelling van 17 – 31 mei 2023 zie link.

 

Visie van Guiding Lights op lange termijn

Creatieve workshops en activiteiten zijn niet alleen leuk om te ontspannen en te ontstressen, maar kunnen ook bijdragen aan de relatie van kinderen met zichzelf en hun omgeving. Voor deze kinderen zou dit een geweldige manier kunnen zijn om te socialiseren en contact te maken met anderen die in dezelfde situatie zitten. 

 

Wat willen we bereiken met uw hulp?

Deze steunactie heeft als doel een bedrag van € 1100. Dit bedrag is voor de kosten van de tentoonstelling op de bijzondere plek in Atrium City Hall (gemeentehuis) in Den Haag waar per week ongeveer 8.000 mensen komen. Daarnaast geeft deze actie ook bekendheid aan de organisaties, Stichting Exodus Nederland en expertisecentrum K I N D, die zich bezighouden met het ondersteunen van deze doelgroep. 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 09-05-2023 gestart
379x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Rosa Limburg

Rosa Limburg

 
Actie loopt tot 20-06-2023

Donaties

 
Toon alle donaties
op 09-05-2023 gestart
379x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog