Therapeutische hulphond voor Elin

Therapeutische hulphond voor Elin
Elin Ruysschaert
Deel deze actie via:

Hallo, ik ben Elin! Hier kun je mijn verhaal lezen en helpen mijn droom waar te maken.

 

Hallo allemaal,

Dankjewel dat je even de tijd neemt om op mijn pagina te kijken, Ik ben Elin en ik ben 18 jaar oud. Ik heb al van rond mijn 12de psychische problemen (depressies, psychose). Maar dat is nog niet alles, ik heb ook ASS en angststoornissen. Ik ben zeer snel overprikkeld, waardoor negatieve gedachten het vaak overnemen. En dit is erg lastig en vermoeiend. Ik ben in mijn jeugd al 5 keer opgenomen geweest in een psychiatrie. Daar heb ik al wat stappen gezet, maar elke dag ben ik nog steeds in een gevecht met mezelf en mijn gedachten. Dieren helpen mij om rust te vinden, en zijn vaak ook een van de enige lichtpuntjes. Het is voor mij super moeilijk om naar buiten te gaan, naar de winkel, met vrienden afspreken, zelfs naar familie gaan is een grote uitdaging. En als ik deze dingen doe, ook al is er iemand mee, krijg ik vaak een paniekaanval. Ik heb niet graag dat (onbekende) mensen te veel in mijn persoonlijke ruimte komen, ik voel mij dan niet veilig of op mijn gemak.

Wat is nu de oplossing voor mij?

Een therapiehond zou mij enorm kunnen helpen! Maar jammer genoeg is de aanschaf en opleiding van een therapiehond niet goedkoop, en kan ik dit jammer genoeg niet alleen betalen… helpen jullie mij om echt te gaan leven?

Waarmee kan deze therapiehond mij helpen?

• die kan mij structuur geven in het dagelijkse leven.

• Die geeft mij een doel in het leven.

• De therapiehond kan mij ook aangeven wanneer ik spanning stress, angsten, overprikkeld raak of paniekaanvallen begin te krijgen door dat met zijn snoet aan te geven.

• Wanneer ik spanning, stress, angsten, overprikkeld raak of paniekaanvallen ervaar, kan deze mij helpen mij rustig maken door met zijn gewicht op mij te komen liggen.

• De hond kan mij veilig laten voelen, als ik alleen thuis ben of op stap ga.

• Als mensen te dicht komen kan de hond voor of achter mij gaan staan om een soort ‘muur’ te maken.

• Deze kan mij helpen om: op straat te komen, naar de winkel gaan, met vrienden of familie afspreken, het openbaar vervoer te nemen,…

Ik moet eerst de geschikte puppy vinden en een basistraining volgen. Daarna moet de hond de gespecialiseerde opleiding volgen bij https://doggy-coach.be/therapiehond/ en moet ik nog een aantal cursussen volgen. Een hele weg af te leggen dus…

Willen jullie mijn droom helpen waarmaken met een (kleine) bijdrage? En zouden jullie dit zoveel mogelijk kunnen delen, zodat ik zo snel mogelijk aan mijn doel raak?

Bedankt aan iedereen die een bijdrage heeft gedaan, en de tijd heeft genomen om dit te lezen en/of te delen! Hiermee helpen jullie mij ook enorm!

Ik probeer af en toe een update te plaatsen zodat jullie op de hoogte blijven van mijn avontuur.

Veel liefs, Elin

PS: de hond op de foto is niet van mij.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 09-12-2022 gestart
1755x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Elin Ruysschaert

Elin Ruysschaert

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 09-12-2022 gestart
1755x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Hulp
Misbruik melden