Tover een vrolijk, lachend gezicht voor een zoontje met ASS, ADHD,...

Tover een vrolijk, lachend gezicht voor een zoontje met ASS, ADHD,...

Maak dromen waar, laat een kind met ASS zichzelf zijn, laat ze zien dat ze niet alleen zijn om hun dromen achterna te gaan...

 

Hallo, wij zijn op het idee van de steunactie gekomen omwille van te hebben moeten kiezen tussen de nodige ondersteuning op medisch, psychologisch en studievlak tegenover de verdere vrijetijds- en emotionele ontwikkeling van ons zoontje met ASS.

Om ons zoontje met ASS te ondersteunen op medisch, studie en psychologisch vlak hebben wij als ouders alles zelf te bekostigen wegens geen tussenkomsten voor onderzoeken en bijkomende opvolging en behandelingen. De ondersteuning die het kindje nodig heeft blijft hij krijgen.  Wachtlijsten bij andere instanties zijn enorm lang en bijgevolg moeten we alles zelf financieren om de juiste ondersteuning te kunnen geven. Omwille hiervan kunnen wij zijn droom niet alleen waarmaken. 

Als ouder is het heel confronterend steeds te moeten vaststellen dat hij niet altijd eerlijke kansen krijgt.  Ons zoontje gaat vooruit, maakt vorderingen maar op eigen tempo, wat heel positief is… Maar krijgt hierdoor niet de kansen die andere kinderen krijgen. Steeds moeten wij als ouder dit ook dagelijks vaststellen,… wat heel spijtig is en ons/hem heel verdrietig maakt.

Wij omarmen ons zoontje met heel veel warmte en liefde, maar ook hij stelt zelf vast minder kansen krijgt, hij zegt steeds: “we staan er alleen voor altijd, het is oneerlijk en onrechtvaardig". Voor hem is het echt hartverscheurend hoe onrechtvaardig het is dat hij steeds opnieuw geconfronteerd wordt, hij gaat dan huilen in een hoekje… Het raakt hem heel erg diep.

Als ouders doen wij er alles aan om ook ons zoontje met ASS in alles een eerlijke kans te laten krijgen. Helaas lukt dit ons niet altijd, vandaar deze warme oproep,... om zijn droom te laten uitkomen,…

Wie wil ons helpen en maakt ons zoontje supergelukkig, zodat hij kan zijn wie hij is en vooral een eerlijke kans krijgt om zich verder te ontplooien?

Indien deze actie een succes wordt, zal de som gespendeerd worden voor de verdere ondersteuning van ons zoontje om zijn droom waar te maken en wordt er een extra plekje in ons huis ingericht voor ons zoontje waar hij helemaal tot rust kan komen waar kan zijn wie hij is en voor zijn verdere ondersteuning… Maar wij willen ASS gekend en bespreekbaar maken, zodat iedereen met deze beperking zich volledig kan ontplooien. Deze kinderen zijn heel uniek, ieder met een eigen talent! 

Indien deze actie een nog een groter succes wordt, willen wij graag samen met andere ouders van kinderen met ASS hun dromen laten uitkomen. En aantonen dat deze kinderen ook een plekje in de maatschappij verdienen, er niet alleen voor staan en zichzelf kunnen zijn, want elk kind is uniek!!!!

Voor verdere vragen kan je mij bereiken per mail: vdermaux@gmail.com

Ik dank u voor wie hem helpt met een warme, liefdevolle bijdrage!

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 15-12-2021 gestart
1800x bekeken

Actie georganiseerd door:

Virginie Dermaux

Virginie Dermaux

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 15-12-2021 gestart
1800x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog