Veilig en fijn wonen in de laatste levensfase

Veilig en fijn wonen in de laatste levensfase
Tine  Moesbergen van Eerde
Deel deze actie

Mijn moeder van bijna 91 moest plots haar woning verlaten, tot haar grote verdriet. Help haar in haar nieuwe kamer te blijven

58 donaties
28%
€ 1810 van € 6500 ingezameld

Mijn moeder (geboren 09/1931) kon plots niet meer thuis wonen. Haar lichaam laat haar in steek, ze is net zo krom als de gebochelde van de notre dame en slechts 1 hand waaraan 3 vingers resteren hebben nog functie. Mamma kan nog achter de rollator kleine stukjes lopen maar valt steeds vaker en kan dan niet meer overeind komen. Ook is er beginnende alzheimer vastgesteld. Met hulp van zeer betrokken thuiszorg en vele vrijwilligers is het gelukt mama heel lang in haar woning te laten verblijven, ze wil daar het liefste blijven. Maar dat gaat niet meer, plots was er zo'n achteruitgang. Dag na dag werd zij op de grond gevonden door de thuiszorg. Een spoedplaatsing was nodig. Nu woont zij (nu nog tijdelijk) op een hele fijne plek, we zien haar helemaal ontspannen en ze is niet langer treurig. De mensen zijn zo lief voor mij en het eten zo lekker (ze at nauwelijks meer en woog nog slechts 37 kilo). Nu zouden wij mama hier heel graag willen laten wonen maar helaas is haar pensioen en aow niet toereikend genoeg om de huur te betalen. Dit is heel zuur aangezien ze zo op haar plek zit hier. Het breekt mijn hart om haar hier weg te halen. Ik ben op zoek naar mogelijkheden om mama in haar laatste levensfase de woonomgeving te bieden waarin ze zich veilig en geborgen voelt. Dat zij ontvangen mag wat ze zelf haar hele leven heeft weggegeven, liefde, betrokkenheid, warmte en een groot hart. 

Helpen jullie mee om mamma hier te laten wonen in de tijd die haar nog gegeven is?  Ze komt per maand 600 euro tekort voor de huur (dan heb ik een kleine marge gehouden voor een kapper en kleine uitgaven per maand) Ik weet niet hoelang ze nog leven mag, zelf zegt ze 104 te willen worden maar eerlijk gezegd lijkt me dat wel erg optimistisch…..Ik ga uit van nog 2 tot 4 jaar….misschien…. Alles zal ten goede komen van haar wonen en zorg wat niet betaald wordt vanuit de WLZ / Zorgverzekering.

Elke  600 euro is een maand langer blijven 🙏

Dankbaar voor uw tijd om dit te lezen en nog dankbaarder als u bereid bent dit doel te steunen.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 07-06-2022 gestart
1265x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Tine  Moesbergen van Eerde

Tine Moesbergen van Eerde

58 donaties
28%
€ 1810 van € 6500 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 07-06-2022 gestart
1265x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog