Vervoermiddel voor Luuk en zijn familie

Vervoermiddel voor Luuk en zijn familie
Marjolein  Plasman
Deel deze actie

Het kunnen aanschaffen van een veilige en betrouwbare auto/rolstoelbus

422 donaties
€ 12305 ingezameld

Hulp vragen is niet onze sterkste kant. Maar soms heb je gewoon weg geen keuze.

Wij zijn een gezin van 4 waarbij onze jongste zoon Luuk geboren is met het syndroom van down. Iets wat waar wij na een heftige zwangerschap en bevalling pas achter kwamen.  Wij zijn als gezin in een rollercoaster beland. 

Luuk moet regelmatig naar het Wilhelmina KinderZiekenhuis in Utrecht. Helaas kon het ziekenhuis dichter bij huis ons niet helpen. 

Luuk komt in het wilhelmina KinderZiekenhuis voor oa zijn chronische darmproblemen, gastrostoma, mobiliteits problemen, aterie lusoria en hierbij de benodigde handelingen en onderzoeken. 

Van de gemeente Nunspeet krijgen wij veel hulp. Waaronder een aangepaste autostoel en aangepaste kinderwagen. Wij zijn erg dankbaar voor deze hulp. De gemeente kan helaas niet overal voor zorgen. Daarnaast is onze financiële situatie (ontstaan voor dat wij elkaar leerde kennen) problematisch geworden. Hier hebben wij hulp voor gekregen en zitten nu dan ook een traject. Wat kort inhoud dat wij leven van een bepaald maandbedrag. Meer hebben wij gewoon weg niet. (heb je hier vragen over stel ze gerust privé het is nogal complex) 

Dit alles houdt dus in dat wij geen geld hebben voor een andere auto of rolstoelbus. Helaas hebben wij met onze huidige auto een aanrijding gehad met een zwijn waardoor de auto totalloss wordt verklaard. Een echte domper. Aangezien hier de aangepaste autostoel van Luuk in past en ook zijn aangepaste kinderwagen. 

Luuk is nu 2 jaar. Lopen kan hij nog niet. Ook tot zit en naar lig komen kan hij nog niet. Hij oefende hard. En elke stap die hij in zijn ontwikkeling zet is zo gaaf om mee te maken. Wat leert hij ons veel. Helaas houdt dit wel in dat Luuk zwaarder wordt en hij als een soort zoutzak getilt moet worden. In en uit de auto halen en naar het huis brengen. Het in en uit de auto halen van de kinderwagen. Voor Luuk is dit niet prettig. Dit kost hem veel energie. Ook voor zijn prikkel gevoeligheid zou het mooi zijn als hij met stoel en al de auto/bus in kan. Hij gaat nu met de taxi naar het medisch kinderdagverblijf en hier gaat hij met zijn stoel en al in. Hij vindt dit fantastisch. Ook is dit fysiek voor ons als ouders beter vol te houden. Wij hopen natuurlijk dat hij ooit gaat lopen maar nu moeten we het doen met het feit dat dit nog niet het geval is en wij hem overal heen en naar toe moeten tillen. Een ander practisch punt is het feit dat wij in onze vorige auto niks mee konden nemen. Dit had te maken met dat de achterbak vol zat met de kinderwagen van Luuk. Het lijkt altijd als of wij gaan verhuizen wanneer wij op pad gaan. Grote boodschappen moeten wij alleen doen deze passen namelijk niet samen met de kinderwagen in de auto. 

Het is elke dag weer aanpassen. Maar genieten is het ook. Ons manneke tovert een lach op ieders gezicht. Wij zijn trots op hem en hopen andere ouders ook te kunnen blijven hopen met adviezen en ervaringen die wij met Luuk hebben meegemaakt. 

 

 

Nieuws

Collectanten

Laden...
op 21-09-2021 gestart
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Marjolein  Plasman

Marjolein Plasman

422 donaties
€ 12305 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 21-09-2021 gestart
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

In de media

Hulp gevraagd voor Luuk

27 Sep 2021

Hulp vragen is niet onze sterkste kant. Maar soms heb je gewoon weg geen keuze. Wij zijn een gezin van 4 waarbij onze jongste zoon Luuk geboren is met het syndroom van down. Iets wat waar wij na een heftige zwangerschap en bevalling pas achter kwamen.  Wij zijn als gezin in een rollercoaster beland. Luuk moet regelmatig naar het Wilhelmina KinderZiekenhuis in Utrecht. Helaas kon het ziekenhuis dichter bij huis ons niet helpen. 

 

Nunspeets Nieuws

Wie helpt Marjolein en Karel aan een rolstoelbus voor hun zoon Luuk?

27 Sep 2021

NUNSPEET - Toen hun jongste zoon Luuk werd geboren veranderde het leven van Marjolein Plasman (35) en haar man Karel (39) naar eigen zeggen in een rollercoaster. Luuk heeft namelijk het syndroom van down en hij heeft elk uur van de dag hulp nodig. Iets waar Marjolein en Karel na een heftige zwangerschap en dito bevalling pas achter kwamen. En nu hebben ze hulp nodig, ze zoeken een rolstoelbus voor Luuk.

RTV Nunspeet

Wie helpt Marjolein en Karel aan een rolstoelbus voor hun zoon Luuk?

27 Sep 2021

Toen hun jongste zoon Luuk werd geboren veranderde het leven van Marjolein Plasman (35) en haar man Karel (39) naar eigen zeggen in een rollercoaster. Luuk heeft namelijk het syndroom van down en hij heeft elk uur van de dag hulp nodig. Iets waar Marjolein en Karel na een heftige zwangerschap en dito bevalling pas achter kwamen. En nu hebben ze hulp nodig, ze zoeken een rolstoelbus voor Luuk

Gelre FM