Vrijwilligerswerk fysiotherapie in Costa Rica

Vrijwilligerswerk fysiotherapie in Costa Rica
Lotte Hannink

In januari 2023 ga ik als fysiotherapeut twee maanden vrijwilligerswerk doen in Costa Rica. Nieuwsgierig? Lees verder...

 

¡Hola! 

Leuk dat je op de link hebt geklikt en de moeite neemt om mijn verhaal te lezen.

 

Ik zal mij eerst even voorstellen: mijn naam is Lotte Hannink en ik ben 23 jaar. Sinds anderhalf jaar ben ik fysiotherapeut. Op het moment ben ik werkzaam in de gehandicaptenzorg bij Zozijn. Een plek waar ik met veel plezier werk! 

 

Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik mijn wereld moest verbreden en mensen wil helpen op een plek waar het anders is dan in ons koude Kikkerlandje. Van jongs af aan ging ik al op avontuur; met mijn knapzak op mijn schouder op avontuur in de Hellendoornse bossen. Ik kijk graag verder dan alleen mijn veilige haven ook al is dat best wel spannend.

 

Nu biedt Physical Therapy Abroad mij de kans om in Costa Rica kinderen te gaan behandelen met een verstandelijke beperking, super gaaf! Een doelgroep waar ik veel affiniteit mee heb en waar ik hopelijk een bijdrage kan leveren met mijn kennis en ervaring die ik heb opgedaan het afgelopen jaar. Onder begeleiding van een lokale fysiotherapeut mag ik mijn handen uit de mouwen steken om de lokale bevolking te gaan behandelen en ondersteunen waar nodig. 

Het doel van het project is om de gezondheid en het welzijn van Costa Ricanen in sociaal economische achterstand gemeenschappen te verbeteren. Daarnaast richt men zich op  vergroting van de sociale cohesie in de lokale gemeenschap. - PTA

Ik ga een avontuur met een doel tegemoet; een kans die ik met beide handen heb gegrepen. 

 

De twee maanden in Costa Rica werk ik op vrijwillige basis waarvoor ik onbetaald verlof heb gekregen. Om mijn eigen levensonderhoud te bekostigen en het werk als fysiotherapeut te kunnen uitvoeren, heb ik deze crowdfundingsactie gestart. Met het opgehaalde geldbedrag worden de transfers naar werkplekken, het vrijwilligerswerk zelf, verblijf in het gastgezin en begeleiding van lokale fysiotherapeut betaald. 

 

Daarnaast vertrek ik al In januari 2023 naar Panama. In Panama ga ik een taalcursus Spaans volgen, zodat ik goed ben voorbereid. In vier weken word ik klaargestoomd, zodat ik de Spaanse taal beter beheers. Samen met een groep medereizigers gaan we bijzondere plekken in Panama en Costa Rica bezoeken. 

 

Ik zou het ontzettend waarderen als je een bijdrage wilt leveren voor het vrijwilligerswerk wat ik in Costa Rica ga doen, want…. nooit gevraagd is altijd mis! 

 

Wil je graag op de hoogte blijven van de reis en het vrijwilligerswerk? Volg mij dan op Polarsteps: www.polarsteps.com/LotteHannink

 

¡Pura Vida!

Lotte

 

Website vrijwilligersorganisatie fysiotherapie: Physical Therapy Abroad | Fysiotherapie in het buitenland

NB: Foto's zijn met toestemming gebruikt. 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 25-09-2022 gestart
1629x bekeken

Actie georganiseerd door:

Lotte Hannink

Lotte Hannink

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 25-09-2022 gestart
1629x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog