Vuur en vlam Albanië

Vuur en vlam Albanië
Deel deze actie via:

Een brandweerkorps in Shkoder heeft 1 nieuwe brandweerwagen nodig.

 

Ik ben bezig met het verzamelen van brandweer materialen die een 2de leven kunnen krijgen in Shkodër (Albanië) een district met meer dan 70 steden en 2000 dorpen. Ik ben van Gent en ben brandweerman binnen Volvo Cars.

Mijn vrouw is geboren hier in shkoder ( Albanië ). Jaarlijks komen wij hier op reis met ons gezin, maar na het bezoeken van de lokale " kazerne " heb ik eigenlijk vernomen hier niet safe te zijn. Deze mensen moeten werken met hele oude materialen. Ze moeten zelf voor alles instaan (aankoop, onderhoud, ... ) de overheid geeft de brandweer 0,0 euro voor nieuw materiaal of andere benodigdheden.

Hun wagenpark bestaat uit oude versleten trucks, de jongste ervan is denk ik meer dan 20 jaar oud en moet 5 min voor verwarmen tot ze kunnen aanzetten. De oudste is de ladder wagen van meer dan 30 jaar oud. De wagens werden jaren geleden ook geschonken door de brandweer van Schotland en Duitsland.

Ik was nieuwsgierig hoe dit korps werkte, en stapte de kazerne binnen. SCHRIJNEND is het! De leden dragen elk verschillende oude helmen, sommige een "brandwerende" broek en sommige een jeans, niet iedereen heeft ademlucht bescherming, niet iedereen heeft brandwerend laarzen, ... Deze mensen leven van zelf bekostiging en donaties. Het leven hier in Albanië is goedkoop, maar de aankoop is heel duur! Ze verdienen hier max. 450 euro per maand. Zoals men weet kost een degelijke helm 2dehands 100 euro. Zij moeten daar hun etenen drinken, hun verzorging, hun huishuur van betalen en terwijl instaan voor de veiligheid van hun dystrict (ongeveer 200.000 burgers). Omdat zij niet genoeg de kennis hebben van materialen en wagens, heb ik besloten hen te helpen. 

2 nieuwe trucks hebben ze nodig. 1 nieuwe auto pomp en 1 nieuwe watertank wagen. Helpen jullie mij deze te kunnen schenken? 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 29-08-2022 gestart
1089x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Jens Vande walle

Jens Vande walle

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 29-08-2022 gestart
1089x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog