We gaan voor een pijnvrij leven voor Beir

We gaan voor een pijnvrij leven voor Beir
Deel deze actie via:

Ik ben Beir, een newfy van amper 2 jaar en 3 maandjes en binnenkort moet ik voor de 3de keer onder het mes voor mijn heupen.

 

Hallo iedereen ,

Ik hoop dat jullie eventjes wat tijd kunnen vrij maken om dit te lezen, want aan mijn korte leven hangt reeds een lang verhaal…

Ik ben Beir,  een knappe newfy van 2 jaar en 3 maandjes... iedereen smelt voor mijn looks,  helaas heb ik heel vaak pijn en dit door zware heupdysplasie.

Het begon allemaal toen ik enkele weken bij mijn baasjes woonde. Ik had een vreemd loopje en mijn baasje vertrouwde het niet.  Op 5 maanden werd ik links geopereerd aan een bekkenkanteling. Helaas complicaties en heel veel pijn nadien waardoor de bekkenkanteling aan de andere kant moest uitgesteld worden. Ik onderging een heel zware revalidatie.  Mijn baasjes lieten me in hun slaapkamer slapen in een mooie, zelfgemaakte,comfortabel  ren , 's avonds kon ik dan mee naar de living naar een andere ren en zo kon ik toch nog mijn andere honden- en kattenvriendjes zien . Mijn 2de operatie kreeg ik op mijn 10 maand, meteen een nieuwe heup. Hierbij revalideerde ik heel wat sneller en 2 maanden nadien , kon ik weer samen met mijn hondenbroers leven.

Helaas ben ik heel beperkt in mijn spelen met de andere.... Enkele weken geleden mankte ik weer. Gelukkig konden we snel naar de specialist, opnieuw slecht nieuws ... mijn heup waar de bekkenkanteling werd uitgevoerd begint al af te slijten waardoor ik dus een nieuwe heup moet krijgen. Ik weet dat mijn baasjes alles op alles zetten voor mij , maar hun spaarpotje begint goed te minderen aangezien ik heel veel centjes kost. Tot nu toe liepen de kosten al op tot 12000 euro , mijn volgende heup kost ongeveer 6500, zonder revalidatie nadien.

Jammergenoeg zijn mijn baasjes niet gespaard gebleven van heel veel andere miserie. Dit jaar verloren we al 3 kattenvriendjes , 2 oudjes en ook geheel onverwacht eentje van amper 5.5 jaar aan acuut hartfalen.  Ze zijn er het hart van in , zo veel verdriet in afgelopen jaren want ook vorig jaar verloren zij een katje op amper 18 maanden oude leeftijd na een anesthesie voor een heupkopresectie.

Mijn baasjes hebben ondertussen de kans gekregen om een verzekering af te sluiten voor mij, maar alles wat mijn heupen betreft, wordt uitgesloten. Volledig begrijpelijk en ze zijn de verzekering dankbaar dat ze toch mij konden verzekeren want met mijn orthopedisch verleden is dit niet vanzelfsprekend. 2 jaar geleden bestond deze verzekering niet en bij de enige die toen wel bestond, daar werden orthopedische en erfelijke aandoeningen meteen uitgesloten .

Ik hoop dat ik na deze operatie eindelijk eens pijnvrij door het leven kan gaan , dat ik dan eens lekker kan mee gaan wandelen,  een wandeling van langer dan 5 minuten,  dat mijn baasjes zich niet constant moeten zorgen maken dat ik me zou bezeren...

Kunnen jullie een centje missen, want alle beetjes helpen.

 

Dikke poot van Beir

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 31-08-2023 gestart
1364x bekeken

Actie georganiseerd door:

Iris Holvoet

Iris Holvoet

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 31-08-2023 gestart
1364x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Dieren
Misbruik melden