Weghalen dierbaren uit Soedanees oorlogsgebied

Weghalen dierbaren uit Soedanees oorlogsgebied
Fatima Abakar

Ik ben net terug uit Soedan maar heb mijn moeder in verschrikkelijke toestand achter moeten laten. Alle hulp is welkom...

 

Start 03/05/2023:

Vorige week kreeg ik de kans om als Belgisch burger vanuit Khartoum gerepatrieerd te worden maar moest ik de hartverscheurende keuze maken om mijn hoogbejaarde moeder en heel wat familieleden in verschrikkelijke omstandigheden achter te laten.

Blijven hopen op een verbetering van de situatie heeft de voorbije dagen helaas niks opgebracht, het is alleen maar duidelijker geworden dat we mijn mama en de meest kwetsbaren daar weg moeten halen.

Door schaarste en plunderingen is het leven in het oorlogsgebied onbetaalbaar geworden (brood +/-7 €, +/-10€ voor grote fles water) dus de financiële middelen van onze familie zijn er in 2 à 3 weken bijna helemaal doorgejaagd.

Geld naar hen opsturen lukt voorlopig niet dus kan er enkel vanuit buurland Egypte voor gezorgd worden om mijn mama, mijn jongste zus (mantelzorger) en twee neefjes 15 en 16 jaar de oversteek naar daar te laten maken. 

Voor een busrit Khartoum-Cairo wordt momenteel meer dan 1000€/pp gevraagd (6 keer meer dan normaal!) en ook in Cairo zijn de huurprijzen ineens meer dan verdubbeld!! 

Vandaar het vrij hoog beoogde inzamelbedrag om hen snel uit die hel weg te halen en om nadien tijdelijk (enkele maanden?) in Cairo tot rust te proberen laten komen.

Eindeloze dank, Fatima Abakar en familie.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 03-05-2023 gestart
1525x bekeken

Actie georganiseerd door:

Fatima Abakar

Fatima Abakar

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 03-05-2023 gestart
1525x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog