Wie helpt mij weer aan een fiets (en vrijheid/beweging/sociaal leven)?

Wie helpt mij weer aan een fiets (en vrijheid/beweging/sociaal leven)?
Didi Eggink
Deel deze actie

Ben/ken jij misschien Sybert van Lienden? :-) Gisteren werd mijn fiets gestolen en daarbij mijn vrijheid/fitheid/kookkunsten

0 donaties
€ 0 van € 389 ingezameld

Doneer Zet deze actie in gang en wees de eerste die deze actie steunt!

Dank dat je de tijd neemt om mijn verhaal te lezen allereerst. Ben jij misschien iemand die net als Sybert van Lienden juist beter uit de coronatijd gekomen is, of nergens last van gehad heeft? Begrijp je dat er mensen zijn die nog jaren te kampen gaan hebben met de gevolgen van corona? Hulp vragen is niet mijn ding, ik help liever. Maar momenteel zit ik klem en kan ik niet anders dan om hulp vragen. Leef je in, in mijn verhaal en hopelijk begrijp je dat ik ten einde raad ben en de wanhoop nabij….

Mijn laatste 4 jaren zijn een opsomming van rampspoed; eind 2020 eindige mijn relatie op een heel vervelende manier en ik belandde ik ook nog eens net voor kerst in het ziekenhuis met hersenvliesontsteking. Na meerdere medische missers, verschillende keren quarantaine, 3x Intensive care, verloor ik bijna mijn been en lag ik uiteindelijk 2,5 maand in het ziekenhuis. Toen ik net uit het ziekenhuis kwam begon corona en de eerste lockdown. Hierdoor moest ik het zonder hulp doen en heb zelf gelukkig weer leren lopen. En ik leef nog, iemand komt zelden 3x levend uit de IC, om er toch iets positiefs in te zien.

Maar toen ik het weer wat zonniger begon in te zien en ietwat wende aan het single zijn, vernietigde corona alles wat ik verder nog had. Ik was na 3x IC kwetsbaar en zat 2 jaar in zelfisolatie maar ik verloor ook mijn bedrijven (zakelijk reisbureau & evenementenbureau & B&B) na 13 jaar, moest mijn personeel ontslaan, mijn oldtimer weg doen die ik al had sinds mijn 17de (ik ben nu 45) en was ook mijn collega's, mijn pensioen, mijn inkomen en al mijn spaargeld en eigen huis kwijt. En omdat ik zo plotseling mijn bedrijven net voor het hoogseizoen moest sluiten moest ik voor (zakelijke) schulden ook nog een drie jaar de schuldsanering in. Nog nooit had ik schulden gehad en ineens leefde ik onder de armoedegrens. En juist dan breekt een tandwortel waardoor ik met hoge tandartsrekeningen kamp die ik eigenlijk niet betalen kan en zit ik eigenlijk nog steeds in lockdown want bar/terras/concert/festival/club/winkelen en na 5 5 jaar zit ook vakantie er ook voor de komende 2,5 jaar nog niet in. Zelfs mijn familie opzoeken in de Achterhoek is ineens onbetaalbaar. Drie keer lag mijn moeder het afgelopen jaar maar ik had geen geld om haar te bezoeken. Het leven met E 0,00 spaargeld en een (tijdelijke) bijstandsuitkering is overleven met weinig plezier, weinig gezelschap en geen toekomst maar ik doe mijn best en kijk ernaar uit dat ik fit genoeg ben om weer te gaan werken.

Helemaal opnieuw beginnen op je 45ste is geen pretje en niet makkelijk. Gelukkig had ik mijn fiets nog. Het OV is te duur en onhandig en ik haal meerdere keren per week eten op wat weggegooid wordt en fiets daarvoor heel Amsterdam door en kook ook voor anderen die dat nodig hebben of verdienen. Eind november 2021 kreeg ik een ongeluk met mijn fiets (een dame deed haar autodeur open zonder te kijken) en ik lag in de kreukels en moest E 250,00 lenen bij mijn ex voor alle schade die ik had, geld dat ik nog steeds niet van de verzekering terug heb. Maar mijn fiets deed het weer. En toen werd ik gisteren wakker en stortte mijn wereld in. Na alle ellende vond iemand het ook nodig om mijn fiets te stelen, het laatste wat niet door corona opgeslokt was. Ik had al het gevoel dat het leven zonder mij verder ging en mijn huis voelde al die jaren als een gevangenis maar mijn fiets zorgde voor vrijheid en de noodzakelijke beweging. Maar nu zit ik zonder mijn beste vriend, mijn fiets… :-(

Nu lijkt het heel egocentrisch om zoiets voor jezelf te vragen, maar zonder fiets kan ik geen kant op, voor het ov heb ik geen geld en ik kan geen eten ophalen en ook niet maaltijden rondbrengen. Ook voor ziekenhuis, dokter, fysio bezoek heb ik mijn fiets nodig. Ik kan letterlijk geen kant op en wie weet dat iemand van jullie dit snapt en misschien dat ik binnenkort euro voor euro weer met de fiets op pad kan. Ik hoef geen luxe fiets, maar de fiets die ik op het oog heb is een vergelijkbare die ik al had (zie foto); een cargo fiets met krat die tegen een flinke lading kan zoals mijn oude fiets op de foto. En wie weet alser iets over blijft kan ik de E 250,00 terugbetalen die ik door het ongeluk moest lenen, maar vooral een fiets eerst. Kun jij helpen? Als je vind dat er iets tegenover moet staan; met plezier; misschien kan ik jouw helpen met jouw campagne, poets er graag je huis voor of breng je superverse maaltijden of laad je hond voor je uit of ik neem je lieve oma mee uit wandelen of geef je kinderen gratis bijles. :-) 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 25-05-2022 gestart
57x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Didi Eggink

Didi Eggink

0 donaties
€ 0 van € 389 ingezameld

Doneer Zet deze actie in gang en wees de eerste die deze actie steunt!

Donaties

 
Toon alle donaties
op 25-05-2022 gestart
57x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog