Wil je me helpen? Het leven met kanker iets aangenamer te maken.

Wil je me helpen? Het leven met kanker iets aangenamer te maken.
Debby Leenders-Peters
Deel deze actie

Leven met de diagnose kanker stadium 4; Ik wil alles uit het leven halen, samen met mijn man en dieren. Kortom genieten

154 donaties
50%
€ 4516 van € 9000 ingezameld

Hallo lieve familie, vrienden, bekenden en onbekenden,

Update in bij updates

4 november ging ik naar het ziekenhuis voor een longonderzoek i.v.m. nieuw pufje voor mijn COPD, dacht ik.

En toen stond mijn/onze wereld ineens op zijn kop en onderste boven. Want in plaats van een nieuw pufje kreeg ik te horen dat er een flinke tumor in mijn linkerlong zat.. Nou dan stap je dus per direct een hele tricky 8-baan in.

Binnen een paar dagen kreeg ik een scan en weer gesprek met de longarts. Er waren uitzaaiingen gevonden in mijn lever en ook wat lymfe waren vergroot. Maar behandeling was mogelijk en ik zou kunnen genezen (en dat wil je horen). De behandeling zou pittig worden dat wel, maar joh dat maakte mij toch niks uit want ik heb maar 1 doel voor ogen.

Er moest nog even een scan van het hoofd gemaakt worden om te kijken of het daar nog schoon was en dan zouden ze direct met de behandeling starten.

Maar helaas ook in mijn hoofd werden uitzaaiingen gevonden. Dus het hele behandelplan inclusief het woord "Genezen" werden door de artsen van tafel geveegd... Ik was niet meer te genezen, en dat was voor mij echt het ergste om te horen.

Er kwam een nieuw behandelplan, niet om te genezen maar wel om te blijven leven. De plekjes in mijn hoofd werden bestraald en daarnaast kreeg ik immunotherapie elke 21 dagen.

Niet om te genezen maar om te blijven leven. En dat heb ik omarmt met alles wat ik in me heb, want ik wil leven!!

Nu zijn we bijna een jaar verder. De therapie en bestraling hebben en doen nog steeds hun werk, uitzaaiingen zijn minimaal en de tumor is geslonken. Ik krijg nog steeds immunotherapie tot het eind van het jaar en nog steeds omarm ik het (mijn life-juice) .. Ook al gaat het niet altijd van het leien dakje.

De kwalen die ik had waren even naar de achtergrond geschoven (slijtage in de rug, ontstekingen van bindweefsel) komen in alle hevigheid terug en alles lijkt stijver en stugger te worden.

Om mijn kwaliteit van leven zoveel mogelijk te kunnen behouden, ben ik op zoek gegaan naar mogelijkheden (behandelingen, middelen, etc.). Die mogelijkheden om me beter te voelen en ik alles uit het leven kan blijven halen wat er voor mij in zit zijn er.

Echter niet alles wordt vergoedt en zijn vaak zelfs duur, ze kosten vaak geld, soms zelfs voor mij veel geld.

Kortom ziek zijn is duur, dat is de conclusie die ik heb moeten trekken. Maar ik wil zo graag, goed voor mijn lijf zorgen om zo alles uit het leven te halen wat erin zit, doen waarvan ik denk dat goed voor mij is.

Het is een drempel waar ik overheen moet maar mijn wil om door te gaan is sterk en ook al vind ik het lastig ik wil het geprobeerd hebben.

Dus bij deze onder het mom van "niet geschoten is altijd mis, een brutaal mens heeft de halve wereld of nee, heb ik maar ja kan ik krijgen".

Heb jij er wat voor over om mijn leven wat extra zonnestraaltjes te geven? Wil jij een eenmalige donatie doen?

Bedankt voor je tijd om mijn verhaal te lezen.

 

Liefdevolle groet,

Debby

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 15-09-2021 gestart
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Debby Leenders-Peters

Debby Leenders-Peters

154 donaties
50%
€ 4516 van € 9000 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 15-09-2021 gestart
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog