Younes Familie

Younes Familie
Z R Rahou
Deel deze actie

Steun Younes en zijn familie en de kosten die gaan komen! Zoals de medische aanpassingen in huis, en alle kosten in Turkije

6276 donaties
70%
€ 105085 van € 150000 ingezameld

Belangrijke update op de website www.helpyounes.nl 

Salaam Alaikoum, wij zijn de ouders van onze baby Younes van twee maanden oud en is aan het vechten voor zijn leven. Onze baby is geboren met een ernstige longaandoening (PCD) primary ciliary dyskinesia. Onze baby kan hierdoor niet zelfstandig ademen en is afhankelijk van zuurstof via een beademingsapparaat. In Nederland zijn er onvoldoende behandel mogelijkheden en geen specialistische kennis om hem te kunnen genezen. In Nederland is onze baby opgegeven, ze wilde de stekker eruit trekken waardoor hij zou overlijden. Hier waren wij het als ouders niet mee eens!

Uit wanhoop hebben wij in de Turkse media een oproep gedaan aan president Erdogan van Turkije, we hebben gesmeekt voor hulp. President Erdogan en zijn ministerie van volksgezondheid hebben hieraan gehoor gegeven. Uit onderzoek komt naar voren dat Turkije als een van de weinige landen in de wereld, meer kennis en expertise heeft over de zeldzame ziekte waar onze baby aan lijdt.

Wij zijn plots naar Turkije gereisd en de verwachting is dat we hier nog maanden bij onze baby zullen verblijven. De toekomst op het moment erg onzeker.

Met veel schaamte is er een inzamelingsactie opgezet voor onze baby waar wij heel dankbaar voor zijn. Er zullen veel kosten gemaakt worden omwille van de situatie van onze baby. Deze kosten zijn zo hoog, dat wij dit als ouders niet alleen kunnen dragen.

Wij als ouders zouden jullie steun aan de inzamel actie enorm waarderen. We zouden het op prijs stellen als je de actie  wilt verspreiden onder je eigen netwerk en volgers.

Wij zijn een ieder enorm dankbaar voor alle hulp en aandacht voor de situatie van onze baby Younes. Barraka Allahu Fhik

Youssef Ziani en Zineb Rahou en baby Younes.

Voor de gene die het volledige verhaal van Younes willen lezen staat op de website:

https://helpyounes.nl/

https://youtu.be/gab28WfHjDQ

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 08-04-2022 gestart
36803x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Z R Rahou

Z R Rahou

6276 donaties
70%
€ 105085 van € 150000 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 08-04-2022 gestart
36803x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

In de media

Turkije reageert op noodkreet Marokkaanse moeder

11 Apr 2022

In antwoord op de noodkreet van een Marokkaanse moeder, heeft Turkije zaterdag de twee maanden oude baby Younes, die lijdt aan een zeer zeldzame genetische ziekte, van Utrecht in Nederland naar Ankara vervoerd voor behandeling.

Bladna.nl

Turkije haalt Marokkaanse baby op uit Nederland na noodkreet moeder

09 Apr 2022

Turkije heeft opnieuw een ambulancevliegtuig gestuurd naar Nederland. Dit keer is de Marokkaanse baby Younes Rahou, die lijdt aan een zeer zeldzame ziekte en aan de beademing lag, opgehaald. Het Nederlandse ziekenhuis dat Younes behandelde, wilde zijn stekker eruit trekken.

TurkseMedia.nl

Yunus-baby, die in Nederland geen geneesmiddel voor zijn ziekte kon vinden, is in Turkije.

09 Apr 2022

De in Marokko geboren Yunus-baby wiens ziekte in Nederland niet te genezen was en wiens moeder werd aangeboden om ‘laten we een einde aan zijn leven maken’ werd naar Turkije gebracht.

Muhalif Yazar