Al 20 jaar leeft Memita in een tranendal met ondraaglijke buikpijn

Al 20 jaar leeft Memita in een tranendal met ondraaglijke buikpijn
Syta Plantinga

Het verhaal van Memita is ontroerend en schrijnend. Het is hartverscheurend om te horen dat ze al haar hele leven pijn lijdt.

 

Het verhaal van dit meisje uit Kupang, Timor, Indonesië ontroerend en schrijnend. Het is hartverscheurend om te horen dat ze al haar hele leven pijn lijdt door een aandoening die met een eenvoudige operatie de pijn had kunnen verlichten. Normaliter worden kinderen, die geboren worden zonder anus direct geopereerd. De arts maakt dan een stoma. Bij Memita is dat nooit gebeurd omdat de familie heel arm is en daarbij ook nog in een afgelegen gebied woont waar deze medische hulp niet kon worden geboden en kennis daarover bij de familie ontbrak om verder te zoeken naar hulp.. 

Haar buik is altijd opgeblazen en pijnlijk door deze aandoening. Normaal naar de wc kan ze dus niet en hoe ze (in detail) dan wel zich moet ontlasten, zullen we u besparen. De vernedering en de schaamte die ze ervaart maakt haar situatie nog tragischer.

Stichting Kolewa wil helpen, voor haar gaan we aktie voeren. Het team wil Memita zo snel mogelijk ophalen en het maken van een stoma op Bali laten uitvoeren. Dit zal haar leven enorm verbeteren en haar de kans geven op een pijnvrij en gelukkig bestaan. Daarnaast gaat ze natuurlijk de medische molen in om te onderzoeken of er nog betere opties in de toekomst mogelijk zijn. 

We kunnen allemaal ons steentje bijdragen om Stichting Kolewa te helpen dit meisje de zorg te geven die ze verdient. We kunnen doneren! Elke kleine beetje helpt! Ze is een verstoten kind en is daar zo verdrietig over… haar ogen spreken boekdelen!

Laten we samenwerken om het leven van dit meisje te veranderen! Op dit moment hebben we alvast het geld voor de heenreis, de papierwinkel en de eerste maand onderdak in het opvanghuis van moeder en dochter bijeen. Nu de rest nog…dat is echt wel heel belangrijk!

Updates

Loading...

Collectors

Loading...
Started on 05/05/2024
Viewed 443x

Fundraiser organised for:

Stichting Kolewa

Fundraiser organised by:

Syta Plantinga

Syta Plantinga

 

Donations

 
Show all donations
Started on 05/05/2024
Viewed 443x
Website widget
Add a widget of this fundraiser to a website or blog