Boerderij ‘de Groote Lageweide’ vraagt uw hulp

Boerderij ‘de Groote Lageweide’ vraagt uw hulp
Wilma de Kruif

Een schuur uit de 19e eeuw renoveren en hier dmv educatie en voorlichting mensen te leren over landbouw en voedselproductie.

 

Met veel passie en liefde runnen wij ons prachtige agrarisch bedrijf met melkvee en biologische vleesvarkens op ‘de Groote Lageweide’ in Woudenberg. Wij zijn de vierde generatie op de boerderij.

Al jaren hebben we (op eigen initiatief) een rustpunt voor wandelaars en fietsers bij onze oude veldschuur gecreëerd. Er word zeer veel gebruik van gemaakt, we hebben al vele mensen blij kunnen maken. Vooral omdat er in het buitengebied weinig voorzieningen zijn om even te kunnen rusten. N.a.v. de vele reacties die wij hebben ontvangen weten wij dat dit zeer gewaardeerd word.

Deze (en andere) mensen zijn nieuwsgierig wat wij allemaal doen op de boerderij. Wij zijn altijd bereid om een rondleiding te geven maar vaak komt dit ook niet uit.

Het lijkt mij dan ook ontzettend leuk en belangrijk om in de schuur te kunnen laten zien wat wij doen. Zo is het idee om er informatieborden op te hangen en een bedrijfsfilm te vertonen. Zo willen wij de mensen betrekken bij ons leven op de boerderij. Daarbij hen ook te leren over de landbouw en voedselproductie.

Er is zoveel onwetendheid over de agrarische wereld, ik wil daar als agrariër een rol in spelen en mij inzetten om het ware verhaal te vertellen en te laten ervaren en beleven hoe ons leven op de boerderij er uit ziet. Dus door middel van voorlichting en educatie de kloof te verkleinen.

Ik ben al langere tijd bezig met oa de gemeente/ provincie/ fondsen en stichtingen om te kijken of we aanspraak kunnen maken op subsidie om de veldschuur op te knappen. 
 

Helaas vallen wij steeds bij elke regeling net BUITEN de voorwaarden ( we zijn geen Stichting of vereniging en het pand is niet monumentaal) waardoor wij het project zelf moeten bekostigen.

Helaas zijn de kosten voor het opknappen van de schuur zodanig hoog dat dit voor ons een uitdaging gaat worden. Daarom wij willen u vragen om ons financieel mee te helpen om dit project te kunnen laten slagen.

Zoals u op de foto’s kunt zien is de schuur op dit moment een vervallen gebouw. Al het hout moet vervangen worden zo ook het dak.

 We streven naar een bedrag van €10.000 dit gaat besteed worden aan materialen, aanleg stroomvoorziening en daarbij komende arbeid. Waarschijnlijk hebben we meer nodig maar dit bedrag zou ons al enorm helpen!

Mocht u overwegen om ons iets te schenken dan willen wij u alvast hartelijk danken voor de bijdrage!

 Kees en Wilma de kruif

*neem eens een kijkje op onze FB pagina Boerderij de Groote Lageweide Woudenberg om ons wat beter te leren kennen

Updates

Loading...

Collectors

Loading...
Started 6 hours ago
Viewed 192x

Fundraiser organised by:

Wilma de Kruif

Wilma de Kruif

 

Donations

 
Show all donations
Started 6 hours ago
Viewed 192x
Website widget
Add a widget of this fundraiser to a website or blog