Community Challenge Cup Ghana

Community Challenge Cup Ghana
Benja Twum

Beste vrienden, Ik nodig jullie uit om deel te nemen aan onze steunactie voor het voetbalevenement in Ghana.

 

Dag iedereen,

Een tweetal jaar geleden trok ik terug naar het land waar mijn roots ligt, Ghana. 

Ik ging in gesprek met de jeugd en kwam tot de conclusie dat de lokale jeugd in de geboortestad van mijn ouders, genaamd Koforidua, quasi geen voetbalaanbod heeft. Bovendien is er een tekort aan professioneel voetbalmateriaal voor de lokale jeugd. Vaak komen jongeren niet tot voetballen wegens het gebrek aan materiaal. Hierdoor ontnemen we Ghanese jongeren kansen en laat het net datgene zijn wat we willen: jongeren kansen geven.  

Dit gegeven zette – Benjamin, Samson, Jens,  Myrddin en Raphaël  – aan het denken. Daarom organiseren we op 22-23-24 augustus 2024 de ‘Community Challenge Cup’, georganiseerd voetbalaanbod in toernooivormen voor de Ghanese jeugd, in Koforidua.

We zetten in op 3 aspecten. Als eerste willen we aanbod creëren voor de Ghanese jeugd. Doormiddel van het voetbalevenement planten we zaadjes bij de lokale overheid.  

Vanuit de Community Challenge Cup verzamelen we shirts, voetbalschoenen, keepershandschoenen en allerhande voetbalmateriaal via Vlaamse voetbalclubs. Elke voetbalclub kan ons contacteren om spullen op te sturen zodat we de Ghanese jeugd voorzien van kwalitatief voetbalmateriaal.

Een derde aspect zal gaan over de wisselwerking tussen België en Ghana. We willen een duurzaam project lanceren én daarvoor is een goede communicatie tussen beide partijen van cruciaal belang. Als sociale professionals is iedere buitenlandse ervaring een meerwaarde. Met dit vrijwilligersproject willen we beide culturen met elkaar verbinden, voor, tijdens en na het project. 

Alvast bedankt,
team Community Challenge Cup

Updates

Loading...

Collectors

Loading...
Started on 04/01/2024
Viewed 1459x

Fundraiser organised by:

Benja Twum

Benja Twum

 

Donations

 
Show all donations
Started on 04/01/2024
Viewed 1459x
Website widget
Add a widget of this fundraiser to a website or blog
 
Other fundraisers in: Children / Youth
Report abuse