Help Koen (22) zo zelfstandig mogelijk te zijn

Help Koen (22) zo zelfstandig mogelijk te zijn

Na 2 weken in coma te hebben gelegen door een streptokok type A bacterie zijn als gevolg daarvan twee onderbenen geamputeerd

 
€0 raised

2 januari 2024 is Koen met de ambulance naar de intensive care in Almelo gebracht. In eerste instantie zagen ze dat hij een ernstige longontsteking had. Zijn bloeddruk was dusdanig laag en zijn lichaam was zo aan het vechten dat ze hem in coma moesten brengen. Voor zover we toen nog wisten ging het om een paar dagen. De eerste 24 uur waren erg spannend en was de verwachting eerder dat hij het niet dan wel ging halen. Na een dag kregen ze zijn bloeddruk wat meer onder controle. 1,5 dag later kwamen ze erachter dat het ging om een streptokok type A bacterie. Zijn lichaam was volledig overgenomen door machines en we kregen steeds meer berichten van organen die (deels) waren uitgevallen. Ook maakten ze zich ernstig zorgen om zijn voeten en zijn rechterhand aangezien de doorbloeding niet goed was. Koen heeft in totaal 13 dagen in coma gelegen, waarna hij het nieuws heeft gekregen dat beide onderbenen geamputeerd moesten worden. Zijn organen en rechter hand zijn (grotendeels) weer hersteld.

Na de 13 dagen in coma te hebben gelegen heeft hij nog een week op de intensive care gelegen. Na zijn onderbeen amputaties mocht hij door naar de afdeling waar hij ook nog een week heeft doorgebracht. Inmiddels is Koen aan het revalideren op het Roessingh in Enschede.

Koen is een ontzettend lieve, sociale en behulpzame jongen. Wij gunnen het hem om zijn leven straks zo goed mogelijk weer op te kunnen pakken ondanks wat hij mee heeft moeten maken. Een aantal kosten zullen gedekt worden door de verzekering (zoals de zorg in het ziekenhuis, zijn revalidatie, standaard beenprothesen), maar nog veel meer kosten zullen niet gedekt gaan worden. Denk hierbij aan sportprotheses (+ eventueel andere benodigdheden om te kunnen sporten), zwemprotheses en aanpassingen in huis. Niet alleen voor nu, maar ook voor in de toekomst. Ondanks dat Koen straks protheses zal krijgen moet bijvoorbeeld het hele huis rolstoelvriendelijk gemaakt worden. Op dit moment zijn er praktische en tijdelijke oplossingen in huis waardoor Koen met hulp aan zijn primaire levensbehoeften kan voldoen. Wij hopen dat we hier permanente oplossingen voor kunnen creëeren wat zowel nu als in de toekomst in Koen zijn eigen huis veel kosten met zich mee zal gaan brengen. Daarnaast gunnen wij het Koen ontzettend om een eigen auto (met de nodige aanpassingen) te hebben, zodat hij straks niet afhankelijk is van anderen en zoveel mogelijk zijn vrijheid terug kan krijgen.

Updates

Loading...

Collectors

Loading...
Started on 24/02/2024
Viewed 53509x

Fundraiser organised by:

Anne Veldhuis

Anne Veldhuis

 
€0 raised

Donations

 
Show all donations
Started on 24/02/2024
Viewed 53509x
Website widget
Add a widget of this fundraiser to a website or blog
 
Other fundraisers in: Care Medical
Report abuse